|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#71 |
Moderator
|
![]()
Prica o "cvrstom" groove- u, a zatim o shaffle - u je prilicno kontradiktorna, jer shuffle bas i sluzi da "razbije" cvrstinu kvantizovanog midija.
Istina je da kod Nuenda shuffle iliti plug "quantizer" ne moze da se najlepse primeni na komplet traku bubnja, ali ako se trake razdvoje, pa na Hi hat, ride, tomove i cinele stavis vise, na dobos manje, a na nogu najmanje i jos ako pri tom odredis pravu minimalnu ritmicku vrednost , onda vec radi... Ali ajde to na stranu, posto se moze podvoditi i pod ukus... Nego, vrlo bitno pitanje: Da li Logic trazi "Mac" ili "Mac OS", posto je moguce emulirati Mac OS na PC-u?
![]() |
#72 | |||
Pro Member
|
![]() Quote:
Quote:
Instaliraj Logic , probaj 40 ak verzija shuffle ova , pa postavi ponovo pitanje ![]() Nema veze sa ukusom , nego ima vrlo bitnu vezu sa groove om , sto se naravno ne racuna kad radis 16 sku podelu Nego, vrlo bitno pitanje: Quote:
Pozdrav |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Moderator
|
![]()
Nemoj takve price samnom.
Znam (vrlo dobro) i sta je triola i sta je shufle i sta je groove. I kada nesto kazem, znam na sta tacno mislim. Ovo niti je bila tema rasprave, niti prilika da mi delis lekcije, vec samo pokusaj da razjasnimo neke nejasnoce oko same razlike medju programima. Rekao si za shufle u Logicu, ja sam spomenuo slicnu stvar u Nuendu i nema razloga da vodis pricu dalje "poslusaj, pa ponovo postavi pitanje...", kad i sam znas da sve to znam i da smo jos davno pricali o svemu tome. Nekako mi nije lep nacin kako si nastupio. Zaista nije... Otisli bi predaleko kada bi smo se ovde upustili u to. Mozemo da otvorimo novi thread oko programinga bubnja, pa da tu bistrimo do prekosutra. Ovime prilicno narusavamo vrlo bitnu temu i odlazimo u OT
![]() |
#75 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
Quote:
![]() Nema potrebe ..... mislim da nema t vise sta da se prica . Jednostavno Logic ima daleko bolju kontrolu kvantizacije groova gde imas razne i mnogobrojne vrste swinga . To u nuendu nema . Nema sirenja tema o programingu bubnjeva . |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Ova opcija koliko ja znam postoji oduvek u Nuendu...create groove quantize from hitpoints |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Nuendo ima samo jedan slider , gde navlaci polako u swing , a u logicu ima mnogo raznih i razlicitih gruvova , koji su meni nezamenjivi u radu . Jos jednom da napomenem , skoro da i ne znam da radim u Logicu i Nuendo mi je prirodno okruzenje ..... ali bih voleo da ovu i ovakvu funkciju imam u nuendu .... Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Inace... groove kvantizacija preslikava sviranje bubnjara (koliko je to moguce iz stereo trake)...tako da pomeraji mogu da` budu i extremni...... u zavisnosti od svirke. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Pretpostavio sam da je nesporazum .... samo sto ja sve vreme pricam o shuffle = swing u .... koji jako cesto koristim svuda ....... a to jednostavno ne radi tako u Nuendu .... a voleo bih ![]() Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Paul van Dyk - Logic/Euphonix studio video | DaBear | Produkcija Elektronske Muzike | 2 | 15-08-2009 02:29 AM |
Apple Logic Studio | dejankuki | Audio Software | 0 | 23-07-2009 09:09 PM |
Logic Studio | dund0 | Audio Software | 15 | 12-08-2008 11:19 AM |