|
Ogi Radivojević Producent, aran?er, dirigent,orkestrator, pevač perkusionista, umetnički direktor, jedan od glavnih članova Bregovićeve live-act ekipe, internacionalni saradnik većine dobro poznatih umjetnika (Iggy Pop, Ofra Haza, Jorgos Dalaras, Cezaria Evora (Capo Verde) itd...), ali i samostalni stvaraoc (Hajde Cico sa Albuma "U tebi kad me ima" jedan od najpoznatijih hitova) razgovara sa vama na temu muzicke produkcije... |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() Trigerovanje ("triggering") se prevodi kao okidanje, a ne kao "zamena" - tako ce ti biti lakse da razumes... Koristio sam Rolandov kit da bih "okidao" Toontrack-ove semplove - kao sto bih to uradio preko midi klavijature... ovo mi je bilo zgodnije zbog realisticnosti - na klavijaturi za iole kompleksniji patern moras dooobro da se pomucis da dobijes sve one nijanse koje na bubnju (zbog nacina sviranja) izadju vrlo lako. |
|
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Hvala na odgovoru!
Sad je vec mnogo jasnije.. ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Ogi, ja volim superior sa vrlo malo ili nimalo leakage-a.... jel to OK?
|
![]() |
![]() |
#4 |
VIP Member
|
![]()
Koji si Roland-ov kit koristio? V-drum?
|
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Jeste bio neki V-drum, mislim da je model "TD6 SVX", ili tako nekako...(pozajmljen, zato nisam zapamtio tacnu oznaku)
Probao sam pre toga razne Yamahe i Alesise, ali mi je Roland bio najbolji za to sto sam hteo... |
![]() |
![]() |
#6 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() Iz mog iskustva u tom slucaju se gubi na zivosti samih zvukova, tako da likidz podesis kao sto je Ogi rekao da bude sto realnije moguce, a da ti opet bude zgodno za mix. POz PS Meni bubanj na albumu zvuci bash super, nekako je ziv, prisutan, i da nisam snimio na omotu drum programming frazu, ne bih izvalio, a to je valjda i sustina! (pored ustede vremena i para, naravno) ![]() |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
Dobro, znači moram leakage.
E, ja sam recimo znao u DFH exportat posebno leakove, a posebno čiste zvukove i onda kasnije dozirat leakage, ali onda leakage nisam procesirao i farbao jednako kao clean zvuk. Recimo imam leakage iz mikrofona snare top koji ide u grupu leakage, zajedno sa svim leakovima i imao sam drugu grupu za čiste zvukove. Zanima me znači mora li traka sa leakage-om biti jednako procesirana kao ona na kojoj je clean sound? Ili, mora li sam kanal određenog elementa npr. toma već imati leak, ili su rezultati dobri i sa ovim mojim sistemom grupa? Pitam zato jer nemam dovoljno iskustva i nisam prsstvovao mix sessionima da bih znao što ustvari trebam u svakoj situaciji.... |
![]() |
![]() |
#8 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Cak ne znam (napamet) da mozes da eksportujes SAMO "leakage", ja to racunam u SASTAVNI deo zvuka svakog elementa. Mislim da bi sa posebnim procesiranjem "leakage"-a i pripadajuceg "dry" zvuka dosao u problem sa fazama (kao kod snimanja zivog bubnja i zbog toga volim "superior" ![]() Sto se "ambience" kanala tice, njega procesiram po potrebi... |
|
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Ja koristim isto taj Rolandov bubanj i softver Addictive drums, medjutim drum mape mi se ne slazu!
I onda kad sve to pocnem da premestam, vise mi vremena oduzme nego sam snimanje! Kako si ti to resio? |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
bubanj | babilon33 | Audio Produkcija - Tehnike | 1 | 04-12-2008 02:30 AM |
Bubanj, pomoc | OFF | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 1 | 18-10-2005 06:49 PM |