|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ogi je prodavao jedan, kao nov za 500e..kontaktiraj ga.. http://www.rumski.com/forum/showthre...highlight=8000 Last edited by MHz; 05-09-2007 at 10:57 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ajde nabavi mi ga onda za tih 365 EURa. ![]() Jel možeš? Ne možeš naravno. Na eBayu košta oko 600 EUR. Dodaj tome poštarinu i carinu i sl... Jel precjenjen? Bogami je. Ta plastika ne vredi više od 400 EUR. Sa druge strane imaš 3 puta jeftiniju AN1-x koja je dva put jača i ima dva put više mogučnosti i ima BASS. JP-8000 nema bass, več šumeću tabletu. Ne pričam napamet, imam oba uređaja kod kuće, a i znam ponešto o programiranju... Last edited by Don Solaris; 05-09-2007 at 11:19 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]()
izvini..zeznuo sam se oko vrednosti dolara.. Jel to znachi da necesh zvati Ogija?
![]() Quote:
I ne treba ceniti sint po tome da li ima bassa ili nema..koliko ima oscilatora, kakvi su mu filteri i slichno..vec po tome da li ti je sint inspirativan i da li ti se javljaju nove ideje kada sednesh (ili stanesh) da ga svirash.. Koliko sam ja imao sjajnih momenata i sjajnih svirki i jam sessiona sa jp-om.. on meni vredi duplo vishe nego shto sam ga platio.. Last edited by MHz; 05-09-2007 at 11:49 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Pro Member
|
![]() ![]() Zadnjih 17 godina, da. Prije toga sam uglavnom lupkao po školskoj klupi ili eventualno mrdao nogom u koljenu. ![]() ![]() Quote:
Ne razumijem te.... O kojim synthovima ti to govoriš ? Quote:
![]() Gle ... ako uopće hoćeš da ozbiljno doživim ovaj tvoj komentar evo jedan lagani zadatak (dovoljan je bilo koji rompler sa multiband resonantnim filterom): http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=18551 Kada ga završiš (a znam da nećeš, jer za ovo što sam zadao mora da budeš jebeno dobar u sintezi zvuka) onda tek možemo početi pričati malo dublje o ostalome. Usput, jel imaš ti neke radove iza sebe? Neznam... naprimjer ... ja sam radio jedan Ambient Sample CD-ROM-u, imam 10 objavljenih članaka na deepsynthesis.net vezanih uz sintezu, bio sam več nekih 8-9 puta na MATRIXSYNTHU-u i sl. Pa eto.. čisto me zanima malo tvoj rad, šta imaš iza sebe. Kada več tvrdiš da bi zvučalo 50% bolje kada bi 'ti zasvirao'. Imaš li neke soundove koje si radio na JP-8000? Ne mislim da lead i bass (svatko zna uključit square i okretat cutoff), nego na neke malo kompleksnije stvari. Naprimjer nešto ovako ili ovako (dva moja JP sounda). Čisto da vidim Tvoje sposobnosti programiranja zvuka. Zanima me tih 50% bolje kada 'ti zasviraš'. Last edited by Don Solaris; 05-09-2007 at 04:14 PM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
joj ljuuuudiiii.. zashto? zashto se prepirete? zashto sve lepo mora da se zavrshi kradjom zivaca? ajd' lepo, spustite loptu.. nema potrebe.. svi smo mi ovde najbolji i najgori.. uredu je, pobogu..
@don: pre svega, poshtujem te zbog stvari koje si uradio, i bash zbog toga mislim da ne bi trebalo da skachesh kao malo dete da se bijesh.. pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Mora? priznat da izraz "ja bi to 50% bolje" zvuči zakon! ![]() ![]() ![]() Pozdrav! ![]() Last edited by Don Solaris; 05-09-2007 at 04:20 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |||
Pro Member
|
![]() Quote:
Quote:
Ma nemam nishta..ja samo jako volim da sviram vijure.. Quote:
![]() Last edited by MHz; 05-09-2007 at 06:25 PM. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Man te se ljudi... Poznajem rad obojice i totalno se razlikuju. Don radi sound design a Mhz House muziku. Sto se tice JP-8000, najbitnije je da ga ti MHZ volis i da te ispirise. To je najbitnije. Sa druge strane razumem i Dona kao sound dizajnera kome je sinteza "posao" i koji jako obraca paznju na kvalitet zvuka kod sintova. Istina je da JP-8000 ima "tanji" zvuk, barem po onome sto sam ja cuo. Ali to ne mora nuzno da bude lose. Bitno je da se razlikuje od ostalih sprava i da ce sigurno naci svoje mesto u mixu.
Obojica posedujete kvalitet i umesto rasprave bolje je da razmenite iskustva. Sigurno jedan od drugog mozete dosta nauciti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||||
Pro Member
|
![]()
Onda si me ipak zamjenio sa nekim. Jer nemoguće da sam za svoje sintove rekao da nevaljaju kada uzimam samo ono ?to provjerim.
Skinem sve demoe, naučim manual od korice do korice (zami?ljam da radim na synthu), pratim cjene, slu?am starije (Cluster, Roginator), tugujem mjesecima, kad dođe povoljno, kupim! Jedina kritika bila je za JP-8000 bass. To mu je slaba strana kada ga recimo uopredi? sa najobičnijim MKS-50 (Alpha Juno) koji imam BOMBU od bassa u odnosu na njega!! Ali doslovno! Neznam dali su unutra stavili sub generator ili bass booster, ali točno tako zvuči kada zatvori? filter. A ono ... uređaj običan 1 DCO synth !!!!!!!! Quote:
Quote:
![]() ![]() ![]() Koliko ploča je izdao Eric Pershing? A zna? dobro da je gore spomenuti napravio sve one legendarne waveformove i patcheve na D-50, Super JV-1080 i sl... Bob Dylan je prodao vi?e ploča od njega... Molim ljepo.... Samo potvrda onoga o čemu sam govorio ranije... Quote:
![]() Ali mi dao ne?to totalno opako u zauzvrat! ![]() Quote:
Ako ti meni npr. zada? da ti napravim da JD izgovori rječ "JAJE", ja ću ti to napraviti. Kada tom liku zada? da to isto napravi, on će i dalje samo besciljno okretati ?arafe, a taj zvuk nikad neće dobiti. A to ?to on SAM SEBE naziva sound designerom, to ide na njegovu sramotu. Takvih ima? na Harmony Centralu koliko god oće?... Imaju različita imena, ali svi se jednako pona?aju: glasni i puni sebe u početku, ma glavne face(!), a kada ih pita? da ti poka?u neke konkretne radove, odjednom nestaju i nastaje muk. Pozdrav! |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Roland V-Synth | gricko | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 8 | 13-05-2007 03:02 PM |
Big synth | Eon | Computer Hardware | 3 | 23-10-2004 09:32 AM |