|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Zaista je najbitnije da kazes za koji stil ti je sta potrebno.
Shiva je vec dosta toga rekao. Za "realne" bubnjeve bih dodao jos i BFD. Battery je vec poznat drum sampler i ako ti njegove banke nisu dovoljne moze se na netu naci prilicno kvalitetnih kitova za njega.Poneki AKAI disk takodje nije za bacanje. Sto se tice elektronike Drumazone i Nepheton su odlicni i radi se o emulacijama 909 i 808.GURU sam tek skinuo i jos ga nisam provalio.Djeluje mi dobro. A koliko ces realno "odglumiti" prave bubnjeve zavisi od tebe i tvog strpljenja.Vecina ljudi "kuca" pa edituje a mozes primjeniti i trigerovane MIDI fajlove(npr.iz BFD-a) pa ih izeditiovati prema svojim potrebama. Promjene ritma i tempa prije zavise od rada u host sekvenceru nego od samog "bubnja".Ctrl+b(u Cubase-u) pa mijenjaj! Dinamika po meni najvise daje "realnosti" bubnjeva ako te ne smara da radis sofisticirane stvari sa velocity-jem. Sve u svemu,k`o i svako sviranje,to zavisi od tvoje muzikalnosti.
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Drum Workshop | MasterOfDisaster | Promocija radova | 13 | 11-04-2008 12:10 AM |
drum kontroller | BODAL | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 11 | 19-01-2008 01:28 AM |
brazilski drum end bes | -neshapesha- | Promocija radova | 20 | 13-06-2007 12:54 AM |
Logic Audio Programming manual | puRe | Tutorijali | 5 | 29-05-2004 04:14 PM |