|
|||||||
| Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Senior Member
|
Za jednu spravu znam sigurno da je moze probati, samo ako zeli i ako za to bude imao dovoljno vremena!
Pozdrav! |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderator
|
^hahah.. opushci se brate, ne izbegavam te nego imam tuce izvodjacha na ledjima, majku koja pravi probleme celoj porodici i devojku sa kojom mi ne ide bash najbolje.. evo sad se pakujem da krenem.. (a tek sam ustao) :/
javicu ti se da dodjem prekosutra/nakosutra sa ortakom... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Moderator
|
Ako pitas mene, probao sam
Digitech, ali GNX1 i RP-ove, mogu da ti kazem da su mnogo dobri sto se tona tice. Vrlo su laki i pogiodni za rukovanje. Voleo bih da probam/imam GNX4 jer po specifikacijama mamkata gi ebaf. Ali, avaj, ali... VooDoo, sam probao u Artistu i svidja mi se. Sem sto ima sve ono sto treba da ima jedan efekt-procesor ima i dooobar gain. Uz to i fazon da odredis threshold za gain. Odnosno da kada sviras tiho, imas potpuno clean sound a kada taj isti pach pojacas onda dobijes zeljenu distorziju. Po meni Veeeoma dobra stvar. POD-ovi su klasicno dobri. Veoma upotrebljvi i siroki (imaju siroku upotrebu). Najvise sam probao njihova pojacala (flextrone i Spider-e). PRO nisam provbao,ali sudeci po XT jevima. Mogu samo da zamislim sta on moze. XT live je imao moj kolega i pre nego sto sam uspeo da ga detaljnije probam, prodao ga. Na jednoj svirci koju sam cuo bio je veoma dobar, a isao je direktno u razglas. XT Flor je dobar, stvarno, ali ima malo smanjene mogucnosti za stelovanje. Uz duzno postovanje familiji POD-ova ovaj je dobar za ibegnuti ga. Ali XT ili 2.0 samo tako. Da li sam ti pomogao da se odlucish
|
|
|
#4 |
|
Moderator
|
pa onako..
rekao si mi otprilike shta da ne uzimam, i opet je ostalo na ova 3.. shalim se.. pomogao si mi itekako.. eto svraticu do spidera i videcu da li mi odgovara podxtpro, pa cu digitech i voodu da probam u artistu.. mislim da imaju digitech-a... @vlada: pozdravio te don.. josh davno al sam zaboravio da prenesem..
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Moderator
|
i josh jedno glupo pitanje.. da li je pametnije kupovati ovako neko chudo, ili da naruchim ponovo poco i koristim njegove gitarske efekte i amp/combo simulacije?
ili waves amp sim? iskreno, waves amp sim u kombinaciji sa amplitubeom i/ili guitar rig 2 mozze prilichno mocno da zvuchi.. ali opet, nisam bash najzadovoljniji zvukom.. :/ |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Moderator
|
Ja licno mislim da je ipak pametnije kupiti hardware.
Software koristim da malo poboljsam zvuk i to se uglavnom svodi na cab simulator. Za neke moje snimke sam koristio zoom3030 i dao samo simulaciju za cab i to je ispalo vrlo dobro. Sa hardverom ces dobiti mnogo bolje rezultate + moci ces da sviras uzivo ako ti zatreba. Softverom ces tesko svirati live.
|
|
|
#7 |
|
Moderator
|
to je taj odgovor koji pomaze..
![]() to sam i sam kapirao.. svi ovi hvaljeni plugovi su sranje, po meni.. no, mozzda sam ja gluv.. moram pitam, jbg.. ![]() hvala pozdrav |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Moderator
|
Ljudi, taj "hardver" o kome pricate je takodje softver!!!
Pod xt je best buy jer je zvuk dobar, ima iste mogucnosti kao i "pro", kao i mogucnost da ga imas dva komada za cenu jednog onog. Razlika je u digitalnim izlazima i XLR konekciji (kao da je bitno kad i xt ima balansirane out-e samo na jack) i rek kucistu. Isti zvuci, isti engine, sve. Neko pomenu da nece pod preko USB konekcije? Zasto? To je fenomenalna fora gde dobijas mogucnost kompletne integracije sa kompjuterom, mozes da mu radis automatizaciju i jos gomilu cuda... A zvuci bolje nego preko njegovog analog out-a. Iskreno, sve to mozes da dobijes i drugim softverom (GR, Amplitube, Nigel ili Tubifex), ali ja sam, licno, moj kupio tako sto sam izgubio dosta vremena, nikako nisam nasao zvuk koji mi treba, skoknuo do NS, kupio spravu "na slepo", ukrali mi CD pleyer iz kola Dule i Diviner, dosao kuci i snimio gitare kakve sam hteo bez puno cackanja (otprilike za celih 7 min... ). Trenutno ga upotrebljavam vise nego ostale procesore, zato sto se lako namesta zvuk i sve je pod rukom, ali daleko od toga da ne moze i drugacije. Sve zavisi koliko ste zauzeti i koliko vam je bitnije vreme od novca (ili obratno).
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|