|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Cela prica o tome koja je klavijatura bolja mi jako lici na pricu koji je automobil bolji,bmw ili mecka ... savrseni automobil,zena,i instrument prosto ne postoje...i sto se pre pomirimo s tim,bice nam lakse
![]() Najbolja varijanta klavijatura,po meni ... je da imas sve ... korg + roland + yamaha + kurzweil + clavia + (stavi po zelji) A ako nemas pare za sve to ... onda nadji onu koja ti je najmanje losa u tom trenutku ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Member
|
![]()
Evo moje kratke opservacije na problematiku. Moj klavijaturista je imao prije par mjeseci dilemu koju spravu da kupi. Odavno se lo?i na Motifa ali ga nije bilo ovde kod nas po prodavnicama (trebalo se poručiti) pa je u jednom momentu u opciji i bio Fantom. Na kraju je kupio Korg Triton Studio jer ga je dobio prilično povoljno.
Elem, ostala je dilema da li je trebao uzeti ipak Fantoma (naročito kad sam mu ja prenio koliko ovde ljudi hvale tu klavijaturu) tako da se do?lo do razmi?ljanja da je proda i uzme ne?to drugo...ja se već spremao da okačim oglas na Rumskom kad ispade nam jedna svirka zajedno sa To?etom Proeskim, i gle slučajnosti, njegov klavijaturista svira Fantom X7. Moram vam priznati da je već na samoj tonskoj probi Fantom izlazio dosta lo?ije od Tritona. Nekako su mu boje skroz ''iza'', blago zamućene i nedefinisane dok se kod tritona uvijek osjeti neka prirodnost u zvuku, čuje se ''drvo'' iz kutija. Klavir kod Tritona je stvarno dobar i tu se očekivala razlika ali razlika kod ostalih farbi nas je stvarno iznenadila. Triton, za razliku od Fantoma, prolazi kroz miks koliko god da je pojačan, prosto ga re?e, ima tu prezentnost dok je Fantom stalno iza. Znam da je te?ko davati neke generalne zaključke na ovakav način, razlika je i u stilu svirke između nas i njih ali s druge strane, slu?ao sam i njihovu verziju ''Here I Go Again'' i ''Is This Love'' od Whitesnake (koje i mi sviramo) i opet je utisak isti, Korg zvuči bogatije od Fantoma. Opet ka?em, to je vjerovatno i stvar ukusa, svakome le?i ne?to drugo. Za kraj da spomenem, klavijaturista je odustao od prodaje Tritona...?to je i bilo za očekivati ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Opet, ne sumnjam ni u to sto ste culi, ali mi najlogicnije objasnjenje, da je taj klavijaturista koji ima x7 nesto majstorisao po njemu i sj.... farbe, odnosno, lose ih podesio za live Ps, ja imam Tritona, ali....
![]() |
![]() |
#14 |
Member
|
![]()
Zaboravio sam da spomenem da je i taj klavijaturista odmah rekao da Triton Studio bolje radi od njegove sprave.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Pro Member
|
![]()
Fantom X6 koji sam dobio na probu morao sam brzo da vratim prijatelju koji mi je i pozajmio radi probe...covek ima stalno svirke pa da ne remetim coveka. Mogu da kazem da je klavijatura dobra i ima sve pohvale.
![]() U medjuvremenu sam pazario Roland Super Jv-1080 jer meni klavijatura za zive svirke ne treba vec za komponovanje i aranzmane. Prvo sto sam uradio jeste da sam resetovao sve (jer sam kupio od nekog narodnjaka)... Radim ambijentalnu i muziku i ostao sam zatecen kako lepih sound-ova ima u njemu. Stvarno sam se odusevio... ![]() Prvo > cena je 10x (citaj: deset puta) manja od Fantom-a ! Drugo > Sound je odlican ! Trece > Poseduje 4 prosirenja pa guraj brate kartice ako ti zafale boje... (kartice kostaju kao pola JV) Cetvrto > Nisam jos sreo coveka koji je rekao nesto lose za taj modul... a i kad ga koristi neko kao sto je izmedju ostalog i Vangelis sto ne bih i ja... p.s. Mozda kupim XV-5080, a ovaj prodam posto se u XV-u nalaze te iste farbe i jos dosta njih iz JD-990... otom potom... ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Roland Fantom G vs. Fantom X | sRce | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 12 | 12-05-2008 05:54 AM |