|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Moderator
|
![]()
Zapravo ideja možda i nije loša... Pokušaj između mikrofona i klavira (tj. ruku) staviti nekakvu pregradu. Kao da sviraš u ladici... Pa će se manje primjetiti zvuk tipki.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
SuperModerator
|
![]()
Anita pa ti pevas
![]() ![]() salim se. Pa vidi. Ako je svrha demo, odradi sledece - uzmes taj tvoj XP30 na X stalak, stanes i pevas na dinamicki mic. Tesko da ce on bas da ti uhvati prste. em je XP lagana tipka, nadam se da ne pustas nokte ![]() ako je final... pa nema tu mnogo spasa... nek se cuju tipke. Nemoj bezati od dinamickog majka. Zenskim vokalima mnogo prijaju npr Sennheiseri, probaj neki, posudi... 441, 736 recimo je odlican za zenske...nema pravila, probaj ...da me neko ne shvati pogresno, nemam nista protiv Shure-a, ali ovo nekako transparentije zna da zazvuci sa tim Senhajzerima... pozzzz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Junior Member
|
![]()
Imam tri riječi za tebe:
SE Reflexion filter |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
VIP Member
|
![]() ![]() ![]() OVe godine ću upisati školu pjevanja, pa da malo i školujem glas. _____________ Hvala vam na svim savjetima. Sve ću uvažiti i isprobati. Super ste! ![]() Last edited by ANITA; 06-08-2007 at 10:04 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Pro Member
|
![]()
Ne kontam!
Znači, snimi? klavirski trak, pa onda slu?alice na u?i, pusti? taj trak, i dodatno svira? na klaviru u toku snimanja vokala. Jesam li dobro shvatio? Ako jesam ---> potrebno je i kavir odsvirati 'osjećajno', kako pi?e?. I ako je urađeno tako, onda nema ?anse da ti se sla?e svirka u traku koji si snimila, i '?iva' svirka u toku pjevanja. Tada je to veliki problem. Osim toga, iz iskustva nisam ubjeđen da je dobro snimati vokal uz klavirsku pratnju a radi nepostojanosti tona, ?to dobrom uhu mnogo smeta. Nadalje, atmosfera, osjećaji, pjevačke cake i sl. se posti?u vje?bama - čitaj : mnogostrukim ponavljanjem snimanja - (upravo radi svih ovih stvari) prilikom kojih se filing stvara u umu, a uho 'čuje' ton koji ?eli, mada je podloga za odr?anje intonacije i vođenje kroz melodiju u toku snimanja traka vokala ne?to sasvim drugo. Ja sam dugo imao sličan problem kod izrade aran?mana, pa nisam znao uraditi midi fajl sa 'nekim tamo' instrumentima, zami?ljajući da je nekakva VST ćurlika upravo flauta koju ?elim u arr. i sl. Radio bih odmah tra?eći pravi sound, do besvjesti se iscrpljujući takvim postupkom i često na kraju odbacujući postavku 'orkestra', jer mi se uho naviklo na zvuk u toku izrade arr., ?to se nikada, ama ba? nikada, ne smije dogoditi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Naravno da se sla?e, kako ne bi. I osjećajnost se mo?e izraziti u tempu, zato smo glazbenici da to mo?emo! ![]() ______________ Mogli... odvalila sam na samu pomisao da moje pjesme pjevaju Meri Cetinić ili Zorica Konđa. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
VIP Member
|
![]()
I to je točno, da.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
mikrofon i snimanje vokala | mirdaa | Tutorijali | 50 | 28-02-2009 12:05 AM |
Komora za snimanje vokala | zeleni | Dizajn i konstrukcija studija | 52 | 15-11-2008 09:51 PM |
pitanje:xenyx 802 & B1-snimanje vokala | solo | Computer Hardware | 11 | 04-11-2008 02:39 PM |
Snimanje vokala - Koje predpojačalo !!? | korguser2001 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 8 | 10-03-2007 03:11 AM |
Vokal::: snimanje vokala | dr.Ru | Tutorijali | 0 | 21-06-2003 08:55 PM |