| 
 | |||||||
| Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike | 
|  | 
|  | Thread Tools | Display Modes | 
|  | 
|  03-08-2007, 10:35 PM | #1 | |
| VIP Member Join Date: Nov 2003 Location: Zagreb 
				 |  Re: Klavir i produkcija Quote: 
 | |
|   |   | 
|  10-08-2007, 11:09 AM | #2 | 
| Pro Member Join Date: Dec 2004 
				 |  Re: Klavir i produkcija 

Ja radim ovako (VST klaviri) : Odsviram dionicu pa iskopiram trak u dva, tri, ... , već koliko će mi kasnije trebati. Na trakove zakačim različite VST klavire i u miksu se igram sa ekvilajzerima i jačinama za svaki od kanala (oni eq-ovi iz nuenda/sxa) dok ne dobijem izražen i obojen zvuk kako mi paše. Često se poigram sa pre-faderima. Parola je odvajkada, za nas bez para, bila : "snađi se!".   Last edited by alfom; 10-08-2007 at 11:10 AM. Reason: Ne znam šta u Moglijevoj paroli predstavlja *ov*o. | 
|   |   | 
|  16-08-2007, 11:46 PM | #3 | 
| Stara Rumski Elita 2003. Join Date: Sep 2003 Location: Beograd 

Upravo tako Slowstar...iskreno,i prestao sam da jurim semplove jer sve je to isto djubre samo svaki put sve vece u gigabajtima...A roland je zzzzzz  Ludilo...Jedino sto mi se dopalo je onaj malecki Pianoteq,matemticki klavir koji je izuzetno svirljiv(za razliku od semplova) i zvucno,najmanje zlo,cak i dopadljiv...Jesi li ga probao? | 
|   |   | 
|  28-08-2007, 11:41 PM | #4 | 
| Pro Member Join Date: Feb 2006 

Probao sam sve od tih klavira, sto hardverskoh sto softverskih, radio sam cak nesto kratko i u jednoj prodavnici muzicke opreme pa sam svast nesto svirao i probao... Roland je na prvo slusanje onako realan, bar sto se tice boje, ali samo se tako cini dok je zapravo u najmanju ruku mnogo sladak i plastican, dinamika je skoro nikakva, multilayer i multisempl postoji, ali ja ga ne cujem i prosto mi zvuci kao onaj najgori sa E-36 aranzera, znaci grozno! Korg je za promenu dinamicki i frekventno mnogo izrazeniji i moze se sa njim svirati piano i forte a da se nesto i desi kad se dirke malo opterete, ali sama definicija zvuka je malo zalutala i prosto nema neku lepotu osim te sirovosti koja izlazi dobro moram priznati! Yamaha, pa kao i Rolanda samo malo gore bar sto se tice dinamike! Takodje naizgled prijatna boja, ali daleko od realnog klavira! Klavinova je za sada jako dobra , ali mozda malo vise zbog polozaja zvucnika i samog kvaliteta istih kao i pojacala, pa i zbog prostorije nego zbog semplova, a tu je naravno i hamer mehanika koja se podrazumeva! ne secam se svih oznaka i modela, ali sam ih sve probao i svirao i znam ih po ceni, za sada je najbolji onaj od 3 hiljade i kusur eura, ali i dalje dosadan i predvidiv, kao i mnogo debeo za matricu! Boesendorfer 290 na prvi pogled ekstra realana, ali dinamike nigde, multisempl i multilayer lose radi, sniman sa prostorijom koja smara i ne da se ukrotiti gde bude jos gora pri najmanjem kompresovanju istog! The Grand je sirov, debeo i pomalo uzak u slici, ali je dosta realan u najnizoj i najvisoj oktavi pa je upotrebljiv ako kompoziija zahteva tako nesto! Za sada i vec neko duze vreme koristim Garittan Jazz Band i tu je najbolji klavir bar sto se mene tice, zadovoljava u odredjenoj meri svaku od stavki koje su mi bitne za klavir kako u matrici tako i solo, odlicno zvuci kad se malo ukompresuje, odlicno reaguje na sve frekvencije, nije previse masan niti pretanak, bas kako treba! Ali to sam samo ja...   | 
|   |   | 
|  04-09-2007, 01:59 PM | #5 | |
| Pro Member Join Date: Sep 2005 Location: Belgrade, Serbia 
 Ja govorim o masini RD 700 SX sa klavirskim prosirenjem, a ne o nekim jeftinim "aranzercicima" od par stotina evrica, te sprave ionako ne poznajem, jer se ne bavim tom svirkom, tako da se moj komentar ne odnosi na te i takve zvuke klavira, za koje se slazem da su smesni, cak i kod moje omiljene firme, ali si me zapanjio misljenjem o KORGu, jer ta firma, ukljucujuci i OASYS, pa i M3 koji sam nedavno probao, jednostavno nije do sada napravila NI JEDAN upotrebljiv klavirski zvuk (mislim na Grand piano, a ne na elektricne kao Rhodes, fender ITD) Znaci TVRDIM da ni na jednom KORGu (do danas) klavir NE VALJA!!! (nisam usamljen u tom misljenju, pa zato i koristim velika slova) 
				__________________ We are not alone in the Universe... | |
|   |   | 
|  14-09-2007, 01:05 PM | #6 | 
| Pro Member Join Date: Feb 2006 

Korg je za promenu dinamicki i frekventno mnogo izrazeniji i moze se sa njim svirati piano i forte a da se nesto i desi kad se dirke malo opterete, ali sama definicija zvuka je malo zalutala i prosto nema neku lepotu osim te sirovosti koja izlazi dobro moram priznati Ne znam gde se ne slazemo?!  Mozda kad bi pazljivo procitao moj post... Nebitno... Ako posle Bluthner-a koji sam u skoli svirao, koji je malo tvrd i robusan, moram da se prilagodjavam na semplove, definitivno to nece biti nesto ovako, a ne znam zasto se zestis, svako od nas ima svoju definiciju zvuka u glavi... Mislim, meni to sve zvuci plasticno, pa sad kom opanci, Tom i Jerry... Ali slozicu se sa tobom da je u pitanju INPUT i mislim da je on daleko vazniji nego sto se smatra, isto tako se i ne moze govoriti o samom zvuku dok se ne pobudi kvalitetnom dirkom! Last edited by kravadinka; 14-09-2007 at 01:07 PM. | 
|   |   | 
|  16-09-2007, 11:07 PM | #7 | |
 Jeste - veoma je vazno kakva je klavijatura, a jos vaznije kako joj prilazis, moze se izvuci pazljivom artikulacijom i iskusnom pedalizacijom dosta toga, cak i iz relativno skromnih semplova, ali neko pomenu 'pianoteq' to je program ciji sam demo skinuo sa njihovog sajta, i bio ODUSEVLJEN neposrednoscu i kvalitetom klavirskog zvuka, a program je (modelovan, nije semplovan) samo 8 mb!!!! Skini ga i probaj, neces zazaliti - a ako naletis, obavezno probaj kombinaciju Roland RD 700 SX sa SRX 11 expanzijom - PRVA LIGA, veruj mi!!! Poz. 
|   |   | 
|  04-09-2007, 01:51 PM | #8 | |

|   |   | 
|  | 
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| 
 | 
 | 
|  Similar Threads | ||||
| Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post | 
| Gitara, klavir i rep. | HeatMan | Promocija radova | 44 | 05-12-2008 07:01 PM | 
| Klavir | zmaj | Ogi Radivojević | 2 | 01-10-2007 11:58 PM |