Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > DSP forum

DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 27-07-2007, 06:35 AM   #41
DADDY Z
Moderator

DADDY Z's Avatar

Default Re: Focusrite Liquid Mix

Quote:
Originally Posted by DEMONIO View Post
...

Postoji latencija koja je diktirana sample rate-om projekta tj. kanala koji se procesiraju i to

47 ms @ 44.1kHz
43 ms @ 48kHz
23 ms @ 88.2kHz
21 ms @ 96kHz
11 ms @ 192kHz

...
ovo nema nikakve logike...valjda bi trebalo da je manja latencija na lošijem samplerate-u??!!
DADDY Z is offline   Reply With Quote
Old 27-07-2007, 10:48 AM   #42
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

Quote:
Originally Posted by DADDY Z View Post
ovo nema nikakve logike...valjda bi trebalo da je manja latencija na lošijem samplerate-u??!!
i te kako ima. posto kompjuter ne moze sve da radi u realnom vremenu, uveden je buffer koji automatski povlaci kasnjenje, tj. latenciju.
brzina koriscenja buffera na kartici zavisi od sample rate-a, tj. sto je sample rate veci, latencija je manja.
lesha is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2007, 08:03 PM   #43
MINI
Junior Member

Focusrite Liquid Mix Imam Od Kako Se Pojavio A Mislim Da Sam I Prvi Vlasnik I Tc Powercor-a A Takodje I Uad-a...
Jednostavan I Vrhunski Sto Je Manley Skontao.
Pored Dva Tc Powercor-a I Tri Uad-a I Masu Plug-in-a Smatram Da Ima Svoje Mjesto U Muzickoj Produkciji.....

Drugarski Pozdrav
MINI is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2007, 08:29 PM   #44
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

dobrodosao mini.
mozes li reci nesto malo opsirnije koja je razlika u odnosu na tc i uad?

poz
Old 01-08-2007, 08:44 PM   #45
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Dobrdosao Mini, dsp friche

daj nam malo utisaka........

BTW

meni Nebula opasno ugrozava razmisljanja o kupovini LM....... slican je princip, iako Nebula dere cp, ali je ipak za dz...
Old 01-08-2007, 09:03 PM   #46
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

Quote:
meni Nebula opasno ugrozava razmisljanja o kupovini LM....... slican je princip, iako Nebula dere cp, ali je ipak za dz...
a jos kad ubace CUDA podrshku, mmmmm
Old 04-08-2007, 10:26 AM   #47
MINI
Junior Member

Ovako/lijen sam u pisanju i nemam bas puno vremena-ali evo par sugestija --licnih--sve je vec receno o tc powercore--reverbi vss md3-mada se ne slazem po pitanju tc finalizera i m3000 i jos par spravica od tc-ija-vrsio sam testove i imam sve plug..samo kad mi je mrsko paliti jer dsp mnogo olaksava rad i brzinu pa i kreativnost pamti postavke presete itd..dobri sony--virus strava synt-tc chorus--character-non lin2 ali sve kako dalje ides u doplatama-veoma lukavo i skupo--uad neprikosnoven-tesko zmislit zivot bez uada,,,,,-za malo novca mnogo muzike --vec receno comp..eq sony..mt plate140-neve-reverbi-nigel--pored pod line 6 i woxa-digitecha-strava- roland 201- -imam ispravu ali ovu ne j... godine i --novi neve 88rs+++++--nisam mogao da odolim fantazija--precision serija --za neke stvari ne palim md3---ali kao stari fan sprava a pogotovo focusrita-5.6 hardvera -lmix -ludilo za malo novca --testirano--usporedbe sa nekima neprimjetna razlika ili umisljena subjektivna razlika-svaka cast mladjima na ocuvanom sluhu mozda zamor pa ne cujem..a mogucnosti ogromne-pa i da i postoje jer ...sve je danas emulacija i simulacija--impulsi-itd pa se iznenadis sta sve ljudi koriste u svijetu----waves stari dobri od prvih verzija--- ..no naj jaca stvar kreiranje sopstvenih eq i compersora-sc itd-sto pojacava jos kreativnost sto je po meni uvijek pogled unapred-ali da dobijas mnogo za malo novca ocito--sve mi se vise i vise -svidja -rad jednostavan ako si izaberes favorite u eq i comp sve vidljivo jasno ..precizno..jednostavno-sa dosta dobrih postavki-cuvas ga ljubomorno kao svoj secret-nosas ga u dzepu-uz kakav lap top--oruzje za --odradi sve na terenu --ali bih ipak preporucio uvijek kupovinu bar 1 uada-pa kao nadogradnju lmix..
Jer svaka od ovih dsp sprava ima svoju primjenu a lm ce tek da zasija mada su stari fanovi uvijek prema novim softw..i spravama sumnjicavi pocev od foruma itd a na kraju svi pokupuju-kao sto je to bio slucaj sa xp.-.vista i svim novim stvarcicam koje pristizu u ovom virt.svijetu itd pa se svi na kraju ucute i lagano kupuju tajno probavaju testiraju salla+++.sjecam sa mnogih prije 20tak godina koji su se zaklinjali da soft. nikad komp itd hd snimaci pa ih 90 posto radi ako ne i svi.hrabro sam usao u taj novi svijet ..koliko muka potrosenih tel,,impulsa nespavanja od ataria do keceva dvojki trojki..itd.ali se isplatilo --eto ako sam nesto i rekao ako moze da posluzi kao nekakav vodic za one koji satartaju a tih mnogo sto je dobro--drugarski pozdrav za sve na forumu ponekad stignem da virnem sta caskate jer uvijek ima nesto novo i svacija iskustva ako su dobronamjerna ja ih primjenim i kod sebe-bez obzira od kakvih malih ili...velikih ljudi dolaze....

Last edited by lesha; 04-08-2007 at 02:36 PM. Reason: Sledeci put cu brisati sve tvoje poruke koje su pisane velikim slovima!
MINI is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2007, 09:19 PM   #48
Gmile
Member

Gmile's Avatar

Quote:
mada se ne slazem po pitanju tc finalizera
Mozete li, molim vas, u bar dvije recenice pojasniti ovo? Nisam shvatio sta se ne slazete...

Last edited by Gmile; 11-08-2007 at 11:28 AM.
Gmile is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules