Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 24-07-2007, 03:38 PM   #21
Vojvodinac
Member

Vojvodinac's Avatar

Default Re: (ne?) popljuvajmo Behringer

Kao sto je vec neko reko ako vec se neko zali za jednu stvar neka usporedi prvo za te iste paare sta ima da se kupi drugo a behringer zna se da nije bas Hi-End sta se tice studiske opreme ali je za pocetak za cenu ok jel za te paare i nemozes da dobijes nesto mnogo bolje moja prva studiska orpema je bila sve od behringer sada naravno ima druge stvari ali za pocetak mi dobro sluzilo mada i ja donekle nisam bijo zadovoljan sa njihovima mikrofonima i mixetama mada me ova mala mixeta iznenadila 1204 pro eurorack vise od najvece versije eurodesk sl3242 pro sto sam imao naravno ako imas vise paare kupi odma od makie i bices zadovoljan i vojno
Vojvodinac is offline   Reply With Quote
Old 24-07-2007, 03:48 PM   #22
slowstar
Pro Member

Vojvodinac,
MACKIE nije NISTA BOLJI OD BEHRINGERA, to TVRDIM, a tvrde i ljudi koji su u elektronici neuporedivo strucniji od mene (Rajko, Milan Kovinic)
Treba samo pripaziti na kontrolu kvaliteta iz pocetka (krckavi potovi, dugmici koji ne rade, ITD) a slobodno ti mogu reci NAJGORI MIXER sa kojim sam ikada radio je MACKIE 32/8/2 to je neopisivo los mixer, narocito EQ...
Naravno tu ne mislim na veoma skup MACKIE kao sto im je onaj novi digitalni,
zaboravih model, sa dva ekrana, ali i sto se njega tice, verovatno je i tu slicna prica, bio je na opakom snizenju u sky music...
Da me ne shvati neko pogresno, ja imam Soundcraft mixer, tako da nije nikakva pristrasnost u pitanju, od Behringera imam samo neke sitnice, koje sve
rade KAKO JE I OBECANO, to jest DOBRO.
Old 24-07-2007, 03:59 PM   #23
Vojvodinac
Member

Vojvodinac's Avatar

slowstar

pazi ovako slazem se donekle sa tobom uvek je pitanje koju stvar uzimas i zasto je uzimas imam iskustvo ja da je 1202-VLZ3 veliko sranje a Onyx 1220 do jaja stvar znaci nije bas ni od njih sve sjajno slazem se ali imaju jebiga bolje stvari od behringer neke
Vojvodinac is offline   Reply With Quote
Old 24-07-2007, 07:54 PM   #24
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Quote:
Originally Posted by slowstar View Post
Vojvodinac,
MACKIE nije NISTA BOLJI OD BEHRINGERA, to TVRDIM, a tvrde i ljudi koji su u elektronici neuporedivo strucniji od mene (Rajko, Milan Kovinic)

vidim da jos ima ljudi kojima nije ishlapio mozak na ovim vrucinama!

mackie je behringer sa boljim pedigreom...
Old 24-07-2007, 08:05 PM   #25
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

i boljom kontrolom kvaliteta
lesha is offline   Reply With Quote
Old 24-07-2007, 09:03 PM   #26
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

a jel' probao neko da istovremeno propusti bar 8ch kroz mackie i behringer mixer iste klase............

Dalje, zvucnici od Behringera, aktivni razglasni su nesto naaaajgore sto sam cuo u zivotu, a za mackie te klase nikad ne bih tako rekao...

Ako su isti, tj, ako je i mackie govno, zasto se npr 1604vlz pro moze sresti na mnogim ooooozbiljnim koncertima kao podmix za npr klavijature (Santana Supernatural......)

Da li to znaci, ne uzimaj hr824, Truth je isto dobar?

Mislim, ne mrzim behringer, imam njihove 2 sprave u reku (edison i exciter), imao tube preamp koji je bio mnoooogno neupotrebljiviji od preampa na vlz pro mackie-u....

Imaju oni puno sprava koje mnogo vise vrede nego sto kostaju, e sad da li sme kroz to da se propusti zvuk.......

A ovaj BRC.......uz pristojnu garanciju ispravnosti, uzeo bih bez razmisljanja

eto
Old 25-07-2007, 08:44 AM   #27
Sava
Member

Ne bavim se audio produkcijom, osim nekih mini kućnih snimaka za ličnu upotrebu, ali sa Behringerom sam imao kontakt i pozitivno iskustvo na drugoj strani. Radio sam dva festivala kratkog i dokumentarnog filma od kojih je jedan bio u beogradskom Domu sindikata koji ima JBL ozvučenje od 10 KW, a ja sam signal iz Bete propu?tao kroz malu četvorokanalnu Behringer miksetu pa u taj razglas. Posao je mikseta odradila savr?eno, bez ?uma, bruma, zujanja ili uno?enja bilo kakvih sopstvenih primesa u zvuk. Nadam se da je ovo jedna korektna preporuka bar za njihove miksete. Jo? da dodam da sam par godina radio u jednoj firmi za video produkciju i sve vreme koristio na terenu tu malu miksetu koja nikada nije zakazala niti imala bilo kakav kvar. Znajući sve ovo sebi sam bez razmi?ljanja kupio malu Xenyx miksetu za kućnu upotrebu.
Sava is offline   Reply With Quote
Old 25-07-2007, 12:12 PM   #28
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

Quote:
Originally Posted by Moritz View Post

@slowstar pitaj Bitch-a sa foruma oko problema sa Novationom posto ga on koristi na Logicu i koliko znam nema nikakvih problema.

hehe... radio je fino, ali je poceo da zeza otkako sam instalirao v3 softvera, koji radi Automap Server. Malo radi malo ne. Ali resio sam problem u Logicu. Samo sam isao na Preferences > Control Surfaces > Rebuild Defaults, i sve se reshilo! to sam ja nesto kanda procackao lose u environmentu kad sam pravio preset okruzenja za kucni studio (koristio sam Novation-ove midi out-e za sintove, pa sam nesto pobrkao, cak stavise, nisam jos sve ni resio da sljaka, ali vazno je da Novation sad radi, a midi i to, e moracu jos da cackam taj environment. jezivo je mocan, samo sam slab sa vremenom da sednem i da ga setujem

tako da Slobo ako imas problema sa zero SL, probaj taj Rebuild Defaults, meni je proradio. i ako ga teras na USB, izaberi u Preferences > Control Surfaces> Setup da je i in i out port na SL-u Port 2. Meni tako sve radi. Cim promenis port ne reaguje. Samo rade displeji, kontrole se ne odazivaju tad.

pozz i sorry za mali OT
Bitch is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules