Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 24-07-2007, 04:00 AM   #41
dexyco
Pro Member

dexyco's Avatar

Default Re: Kristina Kovach.... novi album

Prvo cu ponoviti svoje...
Quote:
Ne postoji sablon niti fabrika za pravljenje pravih pesama...
Dakle, NEDOSTATAK ORIGINALNOSTI, NEDOSTATAK ORIGINALNOSTI I NEDOSTATAK ORIGINALNOSTI... I to svuda, ne samo u muzici, vec i na filmu i uopste svuda u umetnosti... Pesme danas mnogi rade po RTS-ovom & Co sistemu - uzmes par serija iz doba Jure, mutis 3 minuta i na kraju prelijes slagom, da bi dobio neku novu seriju... Reciklazha, blago recheno...

Zapalo mi je za oko ono sto je Oggy napisao...
Quote:
Ono sto se meni tu ne dopada ili tacnije, cak nemam ni taj osecaj u jasnoj manifestaciji, je upravo pesma. Poslusam i nista... Cak ni da kazem "Ne svidja mi se !". Malo mi je tu i Santane, malo "sex & the city" teme, pa opet malo od svega, ali bih verovatno presao i preko toga da me je nesto kupilo.
Apsolutno se slazem... Mora pesma da poseduje nesto sto ce te privuci, nesto sto ce ti dati do znanja da slusas pesmu, a ne autobus koji prolazi pored... Moze to biti neka dobra zezalica, neka jaka emocija ili mozda nacin interpretacije, nije ni bitno sta...

Quote:
Originally Posted by dabear
I kad danas cujem pesmu sa preset zvukom i sa perkusijama sa ritam masine - onda popiz**m. Koliko nam je samo software-a i zvukova danas na raspolaganju a o ostalom da ne pricam!!
Ja prosto ne mogu da verujem koliko se sve svelo na copy/paste... Ima bas puno ljudi koji rade kao programeri... Nije to uopste ljubav prema komjuktoru i novoj tehnologiji, vec ljubav prema expreso kafi i sistemu sta ce mi bubnjar kad znam da mashina ne falshira... Ja recimo volim kompjuktore i iskreno cenim software, ali se uvek najezim kad cujem da neko pravi pesmu kao da radi muziku za Segu Mega Drive 3... Software je korak napred, nije korak unazad, samo ga treba pazljivo koristiti i koristiti ga za ono zasta treba... I u tome treba naci nesto novo, origiinalno, nesto sto moze software, a hardware ne. Ne treba ga koristiti kao olaksicu u radu (osim ako to stvarno nije neophodno), vec za stvaranje neceg drugacijeg...

Quote:
Originally Posted by off
Mislim da se na ovom albumu neko potrudio da dovede mnoooogo ozbiljne cike sa zapada da sviraju, mozda gresim, nemam album kod sebe, a skrnavi mp3 nikako da dodje na red u winampu.....
U principu i nije toliko vazno ime, vec ono sto je oformilo to ime... Ako taj poznati muzicar ne upotrebi ono sto ga je proslavilo, dzaba sto mu je kum dao takvo ime... Znaci bitna je emocija i uopste taj pecat koji oni ostavljaju na pesmu... Isto tako ako pustis plochu preko nekog dobrog hi-fi uredjaja, ali plocha ce ipak ostati plocha... P.S. Govorim generalno, ne konkretno za Kristinin album...
Old 24-07-2007, 04:27 AM   #42
slowstar
Pro Member

Quote:
Originally Posted by dexyco View Post
Prvo cu ponoviti svoje...

Dakle, NEDOSTATAK ORIGINALNOSTI, NEDOSTATAK ORIGINALNOSTI I NEDOSTATAK ORIGINALNOSTI... I to svuda, ne samo u muzici, vec i na filmu i uopste svuda u umetnosti... Reciklazha, blago recheno...

...ali se uvek najezim kad cujem da neko pravi pesmu kao da radi muziku za Segu Mega Drive 3... Software je korak napred, nije korak unazad, samo ga treba pazljivo koristiti i koristiti ga za ono zasta treba... I u tome treba naci nesto novo, origiinalno, nesto sto moze software, a hardware ne. Ne treba ga koristiti kao olaksicu u radu (osim ako to stvarno nije neophodno), vec za stvaranje neceg drugacijeg...

Bravo Dexy!!!

Konstatacija ti je tacna, pametna, i sasvim na mestu, ali si zaboravio da nesto mora i da se zna o muzici samoj, da bi se ona stvarala, "proizvodila" na profi, i nadasve ukusan nacin, a u ovoj zemlji nazalost, kao jedna od tekovina nasega dragoga vodje, razvio se populizam preko svake mere, i zato treba ipak malo vise ceniti ono sto je Kristina uradila, mada je aranzmansko - produkcijski, sa tim se slazem prilicno mrsavo, ponegde nevesto (kako mali Djokica zamislja) i nadasve neoriginalno, to veoma stoji...
Devojke su, kada se sve uzme u obzir, narocito rudimentarna muzikalnost,
i pored svih "gresaka" koje ste im nasli DOBRE, ZAISTA DOBRE, steta je samo sto se nisu ugledale na svog tatu, koji je u svojoj karijeri (ranije) imao zaista SVETLIH TRENUTAKA, u kompozitorskom smislu, i zbog toga ga i danas veoma volim, cenim i postujem, a pored toga smo i dobri prijatelji...
Old 24-07-2007, 05:32 AM   #43
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Vidis, nije los album...Ali me ne vuce ovo da slusam, nije mi catchy...Ocekivao sam bolji mix albuma, nekako mi sve natrpano jedno preko drugog, a vokal mi je nekako providan,bash zvuci neobradjeno...Ali sta ja znam nije los album...A i ona stvar "Zivot je ljut", prvih nekoliko takta me strasno podsecaju na neku soul pesmu, ne znam tacno koju, ali me zastrasujuce podsecaju, moracu da kopam ovih dana da zadovoljim znatizelju...

Last edited by Jan; 24-07-2007 at 08:56 AM.
Jan is offline   Reply With Quote
Old 24-07-2007, 08:37 AM   #44
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

A gde je sve radjeno?
Old 24-07-2007, 10:43 AM   #45
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

kao i uvek do sada, vreme je glavni sudija, ne vi i ja.. malo je nezahvalno pricati dok su stvari jos uvek sveze. jeste da nisam cuo nista originalno (samo sam cuo "kolena"), ali meni refren za sada ulazi u usi..
videcemo kroz pola godine, godinu i vise koliko ce se njene stvari slusati..
u svakom slucaju treba ceniti neciji trud i rad.

ljudi, svi mi bolujemo od perfekcionizma.
krajnjem slusaocu nije bitno na cemu je muzika radjena, koji je mikrofon koriscen, da li strchi neka frekvencija, kako je kompresovan kick, itd..

sve je to ok, ali krajnji sud ce dati ljudi zbog kojih je to i radjeno.

problem je sto danasnja muzika ima veoma kratak rok trajanja.
svi se trude da stvari zvuce bombasticno i da se svide na prvu, a tu najvise trpi sama muzika i originalnost, jer niko ne zeli da rizikuje zato sto danasnju muziku ne biraju muzicari, vec biznismeni koji gledaju kako da zarade u sto je moguce kracem roku.
muzika polako gubi bitku, biznis je sve vazniji faktor.

svima bih preporucio da pogledaju dokumentarac "before the music dies" jer i nama preti slicna sudbina..
lesha is offline   Reply With Quote
Old 24-07-2007, 10:48 AM   #46
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Kristina je izricito naglasila da je svesna da album nije produkcijski savrsen i da zvuk podseca na 80-te i da joj je to i bio cilj,bas je jedno 10tak minuta u izjavi pricala o tome da je sve sto se cuje ona tako htela

btw. Album je mixao Ivan Kljajic,tako kaze

Last edited by STUDIOTON; 24-07-2007 at 11:14 AM.
STUDIOTON is offline   Reply With Quote
Old 24-07-2007, 11:01 AM   #47
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

malo je i glupo da raspravljamo o albumu a da ne cujemo sta kristina ima da kaze.. mozda neko moze da je pozove da se ukljuci u raspravu..

mozda ovih par recenica sa njenog sajta moze da pomogne..
lesha is offline   Reply With Quote
Old 24-07-2007, 12:14 PM   #48
cAAc
Banned

ja je pomesao sa sestrom ,shvatio tek kad sam video sliku .
cAAc is offline   Reply With Quote
Old 24-07-2007, 03:45 PM   #49
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ivan View Post
Kristina je izricito naglasila da je svesna da album nije produkcijski savrsen i da zvuk podseca na 80-te i da joj je to i bio cilj,bas je jedno 10tak minuta u izjavi pricala o tome da je sve sto se cuje ona tako htela
Glavni izgovor kod svih muzickih izvodjaca kad nesto ne valja.."Ja sam tako hteo" i "Tamo mi se svidja".Bash je gosn. Vrach prichao o tome jednom onomad, a i ja stojim iza toga...Meni ne lichi na 80-ete, meni lichi na loshe smiksan album...
Jan is offline   Reply With Quote
Old 24-07-2007, 04:09 PM   #50
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

90% populacije to slusa preko radija i tv-a .. a po meni to zvuci sasvim pristojno cak odlicno

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules