Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 10-07-2007, 11:25 AM   #31
slowstar
Pro Member

Default Re: Tannoy precision8

Verovatno mislis na "Andy Munro" M1, jako precizan zvucnik, ali mu treba hidrocentrala na Djerdapu da ga pokrene kako valja, trazi "monstrum" od pojacala, i tu ima jedan veliki problem, a to je tzv. mikrodinamika, (nov, "fancy" izraz, koji je u principu tacan)
Naime: ni jedan zvucnik (pasivni) ciji je SPL@1W@1M, ili kako se vec to meri MANJI od nekih 93db nije dobar po tom pitanju. Ne bih da smaram, ali ta "mikrodinamika" ili unutrasnja dinamika kompleksnog signala DIREKTNO zavisi od efikasnosti (db/W) sistema, tako da sam u svome zivotu cuo par zvucnika koji su me po tom pitanju toliko impresionirali, da ih bukvalno i dan danas po neki put sanjam (ogromni TANNOY BUCKINGAM, Living Voice Air Scout, Klipsch "Klipschorn", UREI 813 C - verovatno najbolji monitor koji su moje usi cule, nazalost nema ga vise...)
Zvucnik koji si pomenuo zaista dobro svira, ako mislimo na isti, ali kako si i sam napomenuo gonjen parom BRYSTONA, sto je jos jedan dokaz kako dobar zvucnik mora da bude pokretan jos boljim pojacalom, ali u tom slucaju sa BRYSTONima, mnogi osrednji zvucnici bi "prosvirali"...
Old 10-07-2007, 01:26 PM   #32
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Tannoy precision8

Quote:
Originally Posted by slowstar View Post
V....
Zvucnik koji si pomenuo zaista dobro svira, ako mislimo na isti, ali kako si i sam napomenuo gonjen parom BRYSTONA, sto je jos jedan dokaz kako dobar zvucnik mora da bude pokretan jos boljim pojacalom, ali u tom slucaju sa BRYSTONima, mnogi osrednji zvucnici bi "prosvirali"...
Slazem se

Ali, ne mora Bryston (odnosno Chord, ako pricamo o Dynaudiu)

Radi vrlo slicno i ovaj ako pricamo o Dynaudio M2, provereno

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules