Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 02-07-2007, 12:51 AM   #21
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Default Re: Vlado Georgiev - Singl.Novi album??

SLazem se......... Mislim da nesrecni gradonacelnik Indjije najbolje zna ovih dana sta je 'prava domaca kritika'
Old 02-07-2007, 12:59 AM   #22
kVu
Pro Member

kVu's Avatar

Quote:
Originally Posted by idekius View Post
Ko na ovaj forum uploaduje svoju pesmu, taj je sishao sa uma, ili zeli da bude karan
Ljudi... nemam nista protiv, ja te pesme nisam ni cuo ( 'bem ti pirate i oni se olenjili ) , ali zasto sve i obavezno mora da se pljucka?

O.K. je imati misljenje, ali treba biti i odmeren sa kritikama i ne kritikovati stvari koje su stvar ukusa i izbora... verovatno dzaba pricam, ali recimo u temi "promocija radova", ili kako vec, gde se ja vrlo namerno ne izjasnjavam niti ista uploadujem, mogu da se pocitaju takve budalastine, da je to pre neka nova verzija "crtanog humora", nego ozbiljna i konstruktivna kritika...
Mogli bi da promenimo naziv te teme u recimo "Brisanje dupeta tudjim radom", ili tako nesto...

Pre nego sto neko pomisli i da sebi za pravo da nekome izigrava sudiju, trebao bi da podje od sebe... svako sve zna... stvarno tuzno...

Da se ogradim samo... Off... ovo sto sam napisao nema veze sa tobom. Malo mi smeta generalni pristup koji mi malo lichi na "Niko i nista ne zna - ja sam Bogom dani genije", pa sam eto ovde nasao mesta da iznesem svoje vidjenje toga...

Cim covek uploaduje pesmu, ma vec kad je upload na 70%, ekipa navlaci prezervative i vrsi pripreme
ljudi generalno prave problem zbog svoje neke vizije (citaj: ja bi to ovako, pa malo ovako, pa posolio malo vise ovde) pa se zato i desavaju te gluposti... zasto ne bi producent mogao lepo da ih iznapusava sve i kaze samo "ja sam to tako hteo, ko vas sve je*e"

a opet i nisi u pravu.. jer nesto kad je lose, to se cuje i ne mozes se opravdati tek tako, tu valja uputiti kritiku.. sto da ne?

dakle, sve ima svoje.. ja se recimo slazem sa off-om da je malo cudno tretirana cela pesma al eto.. meni se recimo tako bas svidja, druga je utegnuta... tako je mozda hteo covek, ko nas...
kVu is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2007, 01:02 AM   #23
idekius
Mason

idekius's Avatar

He, he... ako nekoga ne varim, to su domaci muzicki kriticari... oni imaju visedecenijsku praksu da blate ljude, a hvale neka chuda, a cesto upravo to sto napljuju ostane... sa odredjenske vremenske distance, kad se sve jasno vidi, na njihobom mestu, da sam ja nalupavao onakve gluposti i nakazio ljude, obesio bih se o prvu banderu...
Old 02-07-2007, 01:13 AM   #24
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Pazi 'vako

Ja ovaj forum shvatam kao kombinaciju zabave i edukacije
Rado okacim svoje radove, da drugi komentarisu, jer mi to cesto ukaze na mnoge greske i propuste u radu. Takodje , rado iskomentarisem rad nekog ko je na mom nivou +- 50% , kao sto sa nedavno napisao pola strane o heavy mixu kolege sa VETS, sa istim ciljem.... mozda mu nesto znaci. Bez pljuvanja, i sa sto manje subjektivizma

A kad komentarisem albume Aleksandre Radovic i Vlade G. , na ciji sam zvk imao 'primedbe' .. to nije zato sto lecim komplexe, ili zelim da ukazem njima na greske, da im se iste ne bi ponovile , vec kroz razmenu misljenja sa ostalima zelim da nesto naucim. Dzaba ti price na prazno o reverbima i ostalim glupostima, ako ne cujemo na konkretnom primeru njihovu dobru lil losu primenu

A ekipa koja je u fazonu - mi bi to bolje, samo daj Amek, ili suprotni tabor - Vlado, ozeni me..... no comment

Last edited by OFF; 02-07-2007 at 01:16 AM.
OFF is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2007, 01:21 AM   #25
idekius
Mason

idekius's Avatar

Rekao sam da se ovo ne odnosi na tebe, vec na generalnu klimu, a kod nas izgleda dolazi do globalnog zagrevanja
Ne secam se da me neko pozvao telefonom da mi kaze da mu se nesto svidja, ali me zato svaki dan zivkaju sa pricama "Jel' si cuo kako ONO zvuci... fuj... bljak... ko nogama da je radio..." Nemaju ljudi pametnija posle, nego da se bave tudjim radom...

Priznajem da da sam malo iritiran takvim stvarima, pa eto kazem... ma da mene do sada niko nije tako napushivao, a da ja znam za to... bilo je nekih koji su to pokusali, pa sam ja to lepo oterao u kitu ... mislim, jedno je konstruktivna pricha, a drugo pljuvanje i budalastine...
Na zalost, dolazim do zakljucka da medju muzicarima vlada tezak debalans hormona, pa se cesto ponasaju kao nekakve tetke ... i to seoske... pa se bave drugima, a ne sobom...

Mnogo je velika razlika izmedju konstruktivne price i proseravanja... a nekad Boga mi i radovanja ako nesto nije najsrecnije ispalo...

Last edited by idekius; 02-07-2007 at 01:24 AM.
idekius is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2007, 01:24 AM   #26
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by idekius View Post
Rekao sam da se ovo ne odnosi na tebe, vec na generalnu klimu, a kod nas izgleda dolazi do globalnog zagrevanja
Ne secam se da me neko pozvao telefonom da mi kaze da mu se nesto svidja, ali me zato svaki dan zivkaju sa pricama "Jel' si cuo kako ONO zvuci... fuj... bljak... ko nogama da je radio..." Nemaju ljudi pametnija posle, nego da se bave tudjim radom...

Priznajem da da sam malo iritiran takvim stvarima, pa eto kazem... ma da mene do sada niko nije tako napushivao, a da ja znam za to... bilo je nekih koji su to pokusali, pa sam ja to lepo oterao u kitu ... mislim, jedno je konstruktivna pricha, a drugo pljuvanje i budalastine...
Na zalost, dolazim do zakljucka da medju mozicarima vlada tezak debalans hormona, pa se cesto ponasaju kao nekakve tetke ... i to seoske... pa se bave drugim, a ne sobom...
Ma znam, bre, nego onako pisem

U ostalom , ja imam Tannoy monitore, i moze mi se
Old 02-07-2007, 01:29 AM   #27
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by OFF View Post

U ostalom , ja imam Tannoy monitore, i moze mi se
Vrag je odneo shalu... moracu da kupim Tannoy sa vecim zvuchnicima od 8" ne bi li me uvazavao
Old 02-07-2007, 01:38 AM   #28
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Posle pljuvanja Cholinog 064 albuma, i ovih dosada otrovnih strelica na Vladov 063 singl....ne verujem da ce se neko usuditi da 'snima za' VIP 060

EDIT-

Kad smo vec tu, pade mi na pamet

http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=18536

Last edited by OFF; 02-07-2007 at 01:48 AM.
OFF is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2007, 01:48 AM   #29
kVu
Pro Member

kVu's Avatar

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
Posle pljuvanja Cholinog 064 albuma, i ovih dosada otrovnih strelica na Vladov 063 singl....ne verujem da ce se neko usuditi da 'snima za' VIP 060
dobro

onda da pocnemo...

dobos za 1db otvoriti negde oko 5k sa velikim q...m

vokal malo sisti u sibilantima, ili deeserom ili multibandom ga malo smiriti

ove crnce jos bolje nauciti srpski.. uplatiti im 3-mesecni kurs pre bilo kakvog snimanja.. i obavezno ih za to vreme hraniti masnom prasetinom, chvarcima i sopskom salatom, a nalivati rakijom od 25 gradi... uvece ih voditi na splavove da cuju grand novitete... sve to utice na krajnji sound

nastavite kolega...
kVu is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2007, 01:53 AM   #30
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

... na kraju sve to preko Behringer Tube kompresora masterovati na chrome dioxid kasetu, jer traka i lampa su zakon!

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules