|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Bogi, hvala na expertizi
![]() Prvo sto cu uraditi je da napravim adekvatne stalke koji ce moci da mi omoguce glavno - da pomeram monitore, trenutno su mi vezane ruke. Mada, imao sam slucaj - na stalku, BM6 spolja,adami unutra, zvuce kao k...... kad sam im promenio mesta, i pojacala, medjusobno, oba para su prosvirala drasticno bolje ![]() Tiki, vidi ovako: BM6 ne mogu da prodam jer nisu moji, koristim ih neko vreme ![]() Yamahe msp5 su jedne od poslednjih spravica koje bih dao iz studija, ne zato sto su najbolji monitori na svetu, vec sto su mi nezamenljivi za terenski rad, a u studiju mi rade bar 60% vremena. Adami su na prodaju, umesto njih mi treba nesto vece. E sad, da mogu da biram kombinaciju nearfielda, cuvenu - NS10 i auratone, opet bih imao isti problem. Cak i u velikim studijima, gde oni stoje po SSLovima, verovatno postoje neka odstupanja od 'idealnog'. A opet, ne bih se usudio da radim samo sa ns10, a ni sa jednim normalnim zvucnikom, kao jedinim, verovatno
![]() |
#2 | ||||
Moderator
|
![]()
Nema na cemu, nadam se da je bila korisna.
![]() Quote:
Quote:
Quote:
Veruj mi da ces tesko napraviti reziju u kojoj cetiri para nearfield monitora zvuce najbolje sto mogu... bez obzira koliko je velika rezija.... nije samo problem u velicini sobe, nego i u odstojanju od slusaoca... a posto moraju da da budu na 1.5 do 3m od tebe... to je OPET "guzva"! Quote:
![]() Ali postoji vezba, rad, navika i disciplina. ![]() pozdrav bogi
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
akustika garosnjere/polozaj monitora | Monroe/Rampart | Dizajn i konstrukcija studija | 6 | 06-09-2008 02:14 PM |