10-06-2007, 10:45 AM
|
|
Moderator
|
Re: TAKTONS
Quote:
Originally Posted by alavuk
ja s eizvinjavam a sta je taktons ? :S jel se placa nesto i sl ?? prvi put cujem za ovakvo nesto
|
Sto se izvinjavas, ja isto ne znam
evo malo sam guglao... nadjoh ponesto (paznja, ovo je iz 2004. godine!)
Quote:
NOVI SAD, PONEDELJAK, 15. NOVEMBAR 2004. GODINE
?TAKTONS? U STUDIJU ?M?
Smotra dobrog zvuka Deseto međunarodno takmičenje tonskih snimaka ?TAKTONS? biće odr?ano od 17. do 20 novembra u Studiju ?M? Radio Novog Sada. U konkurenciji će se naći 60 snimaka iz javnih radiodifuznih centara Srbije i Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Slovenije, Makedonije, Austrije, Mađarske i Slovačke. Osim takmičenja, tokom smotre će biti organizovan i veliki broj stručnih skupova, predavanja, okruglih stolova i prezentacija.
U holu zgrade radija u Ulici Ignjata Pavlasa broj 3 biće priređena međunarodna izlo?ba proizvođača vrhunske profesionalne audio opreme koja će okupiti 15 renomiranih, uglavnom stranih firmi. Posebno atraktivno za ?iri auditorijum biće predavanje jednog od vodećih svetskih stručnjaka za tonski in?enjering D?ima Kuzina zakazano za četvrtak 18. novembar u 15,45 časova, kao i koncert Biljane Krstić i grupe ?Bistrik? u petak u 20 časova. Svi programi će biti odr?ani u Studiju ?M?, a ulaz će biti slobodan.
?TAKTONS? je pokrenut 1982. na inicijativu Radio Novog Sada i odr?avan je redovno sve do raspada SFRJ. Obnovljen je 2002. godine, kao međunarodna smotra koja okuplja predstavnike radiodifuzije iz biv?ih jugoslovenskih republika i u buduće će biti bijenalnog karaktera, a obezbeđena je i veoma značajna podr?ka Evropske radiodifuzije (EBU) na čijem se zvaničnom kalendaru značajnih događanja od ove godine nalazi i ova manifestacija.
Takmičenje će se odvijati u dve zasebne kategorije radio i televizijskih snimaka, podeljenih u različite ?anrove, umetničke, zabavne i narodne muzike, velikih sastava, horova, orkestara, javnnih izvođenja, dokumentarnih programa, radio drame i drugog. Cilj takmičenja je da se stekne uvid u kreativna ostvarenja u snimanju zvuka i da se obezbedi profesionalno vrednovanje i unapređenje tehničkog kvaliteta zvučnih zapisa primenom savremenih tehnologija. Uloga ?TAKTONS-a? je da doprinese promociji programske produkcije pred ?irim radjskim i TV auditorijumom, a ujedno predstavlja i izazov za usavr?avanje znanja i ume?nosti stvaralaca programa.
Z. Gajić
|
pozdrav
bogi
|
|
|