|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Banned
|
![]() Quote:
Jeste Slowstar mo?da to malo pretvrdo predstavio - kao mito od 400 din., ali je čovek potpuno u pravu. U poslu ne mo?e da postoji poklon od 500.000 diskova! Čak i kada se odvoji jedan broj diskova za promociju i "deljenje d?aba" (broj koji mora svakako biti mnogo manji od 500.000), njihova se cena lepo uračuna u ostale tro?kove. Nikad se ni?ta ne dobija d?abe! MTS je morala da kupi te diskove od izdavača, da bi ih onda davala kao navlaku da uzme? njihov broj. Isto se desilo kada je pre nekoliko godina grupa DND (dve Karićeve) imala najprodavanije izdanje. Zapravo je Mobtel kupio nekoliko stotina hiljada diskova od BK Sound, a onda je Mobtel delio po disk uz svaki kupljeni broj. Istina, DND i Čola se ne mogu porediti, jer niko sigurno nije uzeo 063 broj zbog DND, dok se poneko mo?da i zaleteo da kupi 064 broj zbog Čole (pa potez MTS mo?da nije potpuna finansijska katastrofa), ali princip je isti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
|
![]()
Prvo da kažem par reči u udbranu piraterije.
Sada je vrlo popularno buniti se protiv besplatnih downloads sa p2p networka, jer Bože, muzičari "gube" od prodaje. Čista laž. Kada sam ja bio mlađi, mi smo sa radija snimali kasete sa pesmama koje nam se sviđaju i slušali to, jer nismo imali kintu da kupimo sve ploče. Danas nije drugačije. Prvenstveno radi informacije UVEK prvo poslušam neki mp3 od nekog CD-a, pa ako je dobar CD, onda ga i kupim. Zašto bih kupovao mačku u džaku, pa to nikad nisam radio. A danas je sistem prodaje takav, da po CD-u imaš JEDNU dobru pesmu a sve ostale su đubre. Pre si mogao da čuješ jednu pesmu na radiju i da odeš i kupiš ploču, jer znaš da će ploča da bude super. Danas nije tako. Danas imaš tu jednu pesmu, singlova više nema, pa onda ako je ta jedna pesma dobra, kupi i 14 užasa uz nju. Ja ODBIJAM da prihvatim takvo pljačkanje. Primer: Čuli ste za Gnarls Barkley i njihov hit "Crazy"? Odlična pesma. Idete i kupite album, i šta vidite? SVE ostale pesme su đubre, osim jedne koja je polu đubre. Primer 2: Slučajno ste videli vrlo zabavan video od Robbie Williamsa "She's Madonna" i rekli ste, hey, on je bio zabavan, hajde da kupim CD. I kupite "Rudebox" i vidite da je ceo album, uključujući i pomenutu pesmu đubre. Pre, kada ste čuli, recimo, pesmu "Some Like It Hot" od Power Station, i potrčali ste, i oduševljeni kupili album, mogli ste da uživate u još šačici odličnih pesama istog žanra. Isto tako, čuli ste "Avalon" od Roxy Music, otrčali ste i kupili ploču, i oduševljeni shvatili da ima još dragulja na toj ploči... Toga više nema. Sada šta ste čuli preko radija ili MTV, to je sve. Album je UVEK razočarenje. Amy Winehouse, nova pevačica, čuli ste i videli dve pesme na MTV? E, to je ceo album. Ostatak je đubre. Neke pesme se čak ne daju slušati, toliko su loše. Dakle, ako moje slušanje radija i snimanje kaseta pre 20 godina nije bila piraterija, kako je onda modernizovana verzija istog piraterija? I kako mene mogu kriviti za albume koje prave, koji su totalno đubre, i ja sam to saznao, pa neću da kupim? Šta, ja treba da im finansiram planirani lopovluk? UVEK ću da kupim dobar album sa par odličnih pesama odozgore. Želim da posedujem taj ORIGINALNI CD sa omotom, sa listom muzičara, sa rečima, sa thank you notes, i želim da stavim taj CD u player i da uživam u muzici. ODBIJAM da prihvatim pljačku i prevaru. I samo zato što su glupani razočarani jer nisu uspeli mase da prevare, ja neću da im dam za pravo, i da kao papagaj ponavljam ono čime pune glave konzumenata. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
Quote:
![]() I da... Bitno je za krajnjeg potrosaca samo jedno... Koliko je dobro prosao, tj. koliko je ustedeo!!! Pozdrav... Ne zalecite se bez veze. P.S. Ti si verovatno imala u glavi "promotivne CD-ove, za koje takodje ne postoje ogranicenja, u smislu koliko ce se istih izdeliti... Ali, porez i na njih m,ora da se plati! Zato niko i ne deli vise od par desetina ili stotina komada. Ne isplati im se! Ali, Cola nije Promotivni CD, vec kako i pise, besplatni primerak. A to nije nezakonita radnja! |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
P.S. Ne zameri sto sam malo ostrije "startovao", ali nervira me kad gledam kvazi argumente, izrecene kao apsolutnu istinu, sa 97% samopouzdanja onih koji isto pisu! Dakle, toliko.
I da... za cigarete sam dao virtuelan primer, jer za njih postoje jasna ogranicenja, u smislu da se uopste, tj. ni na kakav nacin ne smeju reklamirati. Dakle, nikakvo besplatno deljenje niti promocija nisu moguci od 2005. Pozdrav. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
|
![]()
Po zakonu koji se primenjuje svugde osim u banana državama, STROGO je regulisan broj CD-ova koji se mogu dati na poklon, i to SAMO u reklamne svrhe koje služe da pospeše prodaju istog. Ta suma ne sme da prevaziđe 5% od celokupnog tiraža.
Prodaja preko klubova i drugih prodajnih diskontnih mogućnosti se odobravaju tek posle 6 meseci, i onda ne smeju biti jeftiniji od 50% tržišne cene. O kakvim zakonima ti pričaš? Pa Čolin album su POKLANJALI. Ako Telekom nije OTKUPIO master sa svim pravima, oni NE MOGU niti SMEJU da poklanjaju celokupni tiraž, jer to je protiv evropskih regulacija tržišta. Idi na IFPI.org pa malo čitaj, pre nego što vadiš zakonik u zemlji gde ne postoji ustavni sud. Da ne bih sada počeo da objašnjavam sva moguća pravila koja su prekršena, da li je tebi jasno da je Čola MORAO da dobije celokupan tiraž OTPLAĆEN i ISPLAĆEN, da bi oni mogli da ga poklanjaju? To je PREVARA i OBMANA, otkupljivanje tržišta je kriminalno delo. Za takve poteze su ljudi na zapadu išli u zatvor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Kljucaj tu tastaturu i ne prdi preterano, jer su ti price prepune lose protumacenih definicija iscitanih na Wiki-ju i ostalim tackama neta koje posecujes. Ne ulazim u to, poput ostalih, da li je to sto radis kita ili ne, ne zanima me niti znam sta radis, ali imas komplexaski stav, tj. naviku da bombardujes threadove budalastinama (ovo je drugi put u mom "prisustvu"), gde iznosis tako diletantske "cinjenice" da sam ostao zatecen! Zajebi te worldwide price, i potrudi se da iscukas nesto sto ce se cuti, makar i na Marineru, a ostavi to "nadmudrivanje" za muvanje riba. Puno srece u svetskom showbizu ciji si deo, kako kazes! ![]()
Atelje Trag Group, Belgrade www.ateljetrag.com Emmett Brown Technologies, Hollywood www.emmett-brown.com Last edited by perun; 04-06-2007 at 11:41 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Banned
|
![]() Quote:
Ti ni ne zna? ko sam. Ne zna? ?ta sam radio, gde i koliko. Po onome ?to priča?, verujem da i da ti ka?em ti ne bi razumeo. Ja ne moram da se pravim va?an da bih muvao ribe. Nemoj da projektuje? tvoje ideale i ?elje na druge. Činjenice koje navodim, donosim iz prve ruke. Godinama sam se vukao po sudovima ba? na tom zapadu da bih ostvario neka svoja prava koja su mi uskratili, jer i na zapadu ima lopova, Srbi nisu izmislili lopovluk i pirateriju. A ?to se skrivanja i hrabrosti za registrovanje tiče: Nisam ni znao da postoji ovaj forum, kad sam saznao, onda sam se i prijavio. Hrabrost sa time nema veze. Ako ne zna? ?ta "hrabrost" znači, pa ti otvori "Vujakliju". Ti si se toliko naduvao da misli? da si faca? Sakrio si se iza nick-a i glumi? tajanstvenog sveznalicu? Lako je to. Ja se ne krijem. Ja sam čak i svoje pravo ime stavio, jer me ba? briga ?ta o meni i mom radu misle nikogovići kao ?to si ti. Ima ovde ozbiljinih, talentovanih ljudi, koji su ?edni istinitih informacija od nekoga ko je bio "tamo" i video svojim očima. Oni bi da ne?to poku?aju u ?ivotu i trude se i ja bih da im pomognem, ako mogu. ?ta to onda tebe briga? Ti si mrtvo puvalo koje prodaje mudrosti drugih koje je čuo uz cigarete i pivo. Ja sam bio "tamo" i radio "tamo", zarađivao i jo? zarađujem na mom radu, za razliku od tebe, i poznajem muzički biznis, jer sam ga lično na svojoj ko?i iskusio, za razliku od tebe. Ti sa tvojom plitkom spoznajom sitnog lopovluka koji se praktikuje u Srbiji ne mo?e? da pomogne? nekome ko ?eli da uspe sa svojom muzikom i umetno?ću. Da te je interesovalo ko sam, mogao si da me pita?, na PM bi ti mo?da i rekao. Ovako, vrati se u tvoju anonimnost i pravi se pametan, jer to je sve ?to ima?. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ljudi znaju ko sam, sta radim i zasto radim, to sto si nov i ne znas ko sam je tvoja stvar. Nebitno. Na zapadu ne sumnjam da si prao case, isekao se na jednu od njih, pa tuzio gazdu zbog povrede na radnom mestu. Znam puno slicnih. proveli su i decenije pokrecuci sporove! A ja... Ja se ovim poslom bavim odavno. Zovem se Marko Perunicic. Za ostalo imas Google, pa kljucaj. I sam sam puno puta prozivao mnoge da se kriju iza nicka, jer sam bezbroj postova potpisao imenom i prezimenom prozivajuci se sa njima. Ali to nije sustina ovog mesta! Nemam ja frku sa predstavljanjem. Moj rad je potpisan mojim i imenom moje firme Atelje Trag Group, tj. pseudonimom Atelje Trag na preko 360 pesama u proteklih 9 godina, na preko 40 komercijalnih izdanja, otkad radim ovo zvanicno kao aranzer i producent. Pre toga su, od 94. do 96. sve Hip Hop zurke, koncerti pocev od najveceg u Prostoru do Industrija, Domova Omladine itd. svake nedelje, radio emisija Do the right thing i radovi grupe Belgrade Posse, moje grupe, bili potpisanim mojim imenom. A ti si, repercicu (videh da si veliki aktivni REP forumas na CM-u itd., preko Googla) ako si uopste tada i znao sta je to, tamo i dolazio. Sada su tu i Mile Kitic, Lune, Karleuse, Zane, Kebe, Djoganiji, pa i Colic, Robin Hoodovi, 187, Gruovi i mnogi drugi. To je posao, to je firma, to je ova zemlja nazalost i na kraju... to sam ja. Eto, predstavio sam ti se. Iako nije bilo potrebe. Bar ne tebi! A ko si ti? Iznapusavao si ih dosta ovde... Predstavi se. Bolje spusti loptu, jako si iritantan, cak i vise nego ja kada sam se "pridruzio" ovom forumu pre par godina! Veruj mi, biraj sagovornike i nacin na koji im se obracas... BTW, vrati se na DDP thread, pa pogledaj zasto je tako. P.S. Odoh u svoju anonimnost! A ti pici na sud, mozda je taj milion leg'o!? ![]() Marko Perunicic- Nikogovic
Atelje Trag Group, Belgrade www.ateljetrag.com Emmett Brown Technologies, Hollywood www.emmett-brown.com Last edited by perun; 04-06-2007 at 12:21 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Ljudi, ne znam ko je od vas dvojice jaci, ali trebao bi da mi se pogura auto!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
|
![]()
Predstaviću se u thread-u za predstavljanje.
Nisam reper. Jesam ovan u horoskopu. Nisam nikoga posebnog iznapušavao, imao sam razmenu stavova sa DaBear-om i sada sa tobom. Što se tiče uvredljivosti, ti za sada vodiš. Suđenja su bila oko povrede autorskih prava i nedozvoljenog korištenja pesama, semplova, itd. Ako te iritiram, briga me. Nemoj da čitaš moje postove. Obično nisu tebi upućeni. Čestitam ti na uspehu. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
2008 statistika music downloads | DaBear | Razno | 2 | 17-01-2009 04:24 PM |