Go Back   Rumski Forum > Gost Foruma > Arhiva > Slobodan Marković

Slobodan Marković Nas istaknuti umetnik, klavijaturista, aran?er i producent, radio Delta Project (with Sanja Ilić), Olivera Mandića, Dejana Petkovića, Dadu Topića ("Princeza", "Mia" ), Zdravka Čolića (Kad bi moja bila, Okano), brojne ?pice, d?inglove i najave TV i radio emisija....

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 22-05-2007, 06:14 PM   #23
fipke
Senior Member

fipke's Avatar

Default Re: Malo o sebi, mada nerado...

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
ehm
nisam siguran da je toliko jednostavno
mada nije ni mnogo komplikovano
iz mog ugla (rock/metal bendova), pre svega fali muzicara, koji imaju znaju sta ne znaju.. tojest, svesni su svoje nesvesti. Pa onda kad njih bude dovoljno, treba dosta onih koji su spremni da zrtvuju svoj komforni mladi zivot za vezbanje i beskonacnu samokriticnost zarad unapredjivanja sebe.
E onda sve to treba sklopiti u celinu,i dobiti MAKAR JEDAN bend, koji moze da pocepa Srbiju na pola, svojom efikasnom svirkom uzivo i hiticnim pesmama (primetio sam sindrom da je stara vestina pravljenja smislenih i kvalitetnih refrena skoro pa umrla).. e onda ce druga deca da pozele isto to, pa ce i oni da se malko poceskaju po glavi i vide sta tu smrdi (a da im prva asocijacija ne bude njihova kosa), pa se tako lagano i mukotrpno stvara neko vrzino kolo koje samo sebe hrani.
Licno verujem da je ovo moguce i da se na neki nacin vec pocelo desavati, jer apatija koja je zahvatila neke starije generacije nije dobacila do klinaca koji sada furaju po srednjim skolama, i vec sam naisao na par jako solidnih stavova i rezultata u mladjim vodama.. ako se sve to ostvari, buducnost bi mogla biti svetlija..
Naravno, mislim da je postojece medijsko stanje kriminalno, ali, scena o kojoj pricam postoji vec godinama u mraku, i mislim da se moze izvuci i bez kataklizmicnih promena medijske i drzavne kulturne politike, koju jos duugo necemo videti. Samo jedan dobar mlad bend, ljudi koji razumeju muziku i publiku i imaju inspiracije i volje da im pruze ono sto oni zele. Ovakvih bendova je bilo i do sada, i uspeli su da se pojave i na povrsini i steknu neki kultni status, ali je i njih stigla apatija i dezorijentacija sopstvene materijalne buducnosti.. nekima je cak i svetska karijera izmakla za veoma tanku dlaku...
Dakle, fali nam ljudi i njihove volje, fali nam HITOVA da motivisu siri krug ljudi i isperu gorki talog nekulture zaostalih godina. I mislim da je kljuc u najsvezijim generacijama, koje bi stariji trebali da prihvate, pomognu i dodatno motivisu, umesto sto ih guse i gaze svojim sopstvenim hiljaditim vaskrsima, pa im oduzimaju i ono malo medijskog prostora i paznje, a sve sterilno i prazno, cime najvise gubi upravo publika.. ne znajuci ni sta gubi..
ovaj covek zna sta govori

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules