Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 14-05-2007, 11:17 PM   #1
Paja Patak
Junior Member

Default Ventilacija - klimatizacija ???

Mozda je malo neobicna tema ali nisam znao na kom drugom mestu da je postavim. Ako moderatori misle da je suvisna, odmah je skrrrr.........
E ovako: Imam gluvu sobu 6 m2 i neverovatno mi je vruce u njoj (u potkrovlju kuce), zna li neko koji rashladni uredjaj mogu da stavim a da nije klima ili ventilator i naravno da nije mnogo para???? Gledao sam po prodavnicama kojekakve rashladne uredjaje ali do sad nisam uspeo pronaci zadovoljavajuci. Molim vas pomagajte!!!

P.S. - Ko ima isti problem kao ja razumece me!!!!!!!

Pozdrav svima!!!!!!!!
Paja Patak is offline   Reply With Quote
Old 14-05-2007, 11:39 PM   #2
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Default Re: Mozda malo neobicna tema???

Lepeza.

Mislim da trazis nemoguce, posebno za te pare.
Old 15-05-2007, 12:32 AM   #3
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

A sta fali klima uredjaju?
Samo uzmes neki bolji sa razmenom vazduha i sreci nema kraja... Ja leto, prakticno i ne osetim. Ukljucim klimu, ukljucim razmenu vazduha i jonizator i milina!

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 15-05-2007, 09:38 AM   #4
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by Oggy View Post
A sta fali klima uredjaju?
Samo uzmes neki bolji sa razmenom vazduha i sreci nema kraja... Ja leto, prakticno i ne osetim. Ukljucim klimu, ukljucim razmenu vazduha i jonizator i milina!
Koju klimu imas?
Koliko se odrazava na zvucnu izolovanost? Ja moram za koju nedelju da ugradjuujem nesto.......
Old 15-05-2007, 09:51 AM   #5
Paja Patak
Junior Member

He he he... lepeza!!!!!!!!!
Klimi ne fali nista ali za taj mali prostor mi se ne isplati kupovati klimu, a i bilo bi nezgodno za instalaciju klime jer mi je gluva dosta cudno zavucena prostorija. Imam jednu (mobilnu) klimu koju premestam iz rezije u salon a do gluve ne mogu da je sprovedem, malo je nezgodna (ima crevo za odvod toplog vazduha), pa sam mislio da mozda ima neko istih problema kao ja pa da mi da neki savet.

P.S. - Ni ja ne osetim leto...ali ko snima u gluvoj, jos ako traje nekoliko sati zna da bude gustoooo....
Paja Patak is offline   Reply With Quote
Old 15-05-2007, 10:07 AM   #6
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Thumbs down Re: Mozda malo neobicna tema???

"Midea", nemam pojma koji model.
Kakva zvucna izolacija?

Old 15-05-2007, 10:52 AM   #7
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by Paja Patak View Post
Mozda je malo neobicna tema ali nisam znao na kom drugom mestu da je postavim. Ako moderatori misle da je suvisna, odmah je skrrrr.........
E ovako: Imam gluvu sobu 6 m2 i neverovatno mi je vruce u njoj (u potkrovlju kuce), zna li neko koji rashladni uredjaj mogu da stavim a da nije klima ili ventilator i naravno da nije mnogo para???? Gledao sam po prodavnicama kojekakve rashladne uredjaje ali do sad nisam uspeo pronaci zadovoljavajuci. Molim vas pomagajte!!!

P.S. - Ko ima isti problem kao ja razumece me!!!!!!!

Pozdrav svima!!!!!!!!
1. Nemas nista drugo osim da stavis klima uredjaj, barem onaj najmanji koji nadjes (standardni sobni split sistem)
2. Za gluvu sobu je cak bitnija ventilacija od klimatizacije, jer je svez vazduh veci problem.
3. Ma sta vam pricali trgovci, pogotovo ako im (slucajno) spomenete namenu prostorije, NEMA resenja klimatizacije/ventilacije u home studio aplikacijama, koje nece biti (sasvim uredno) snimljeno makar i u 16bit rezoluciji... jedino postoje resenja koja se vise ili manje DERU, ali sva ta resenja ce biti snimljena i cujna ako se ne GASE tokom snimanja.
4. Jedini moguci nacin rada je pravljenje PAUZA tokom snimanja, i dozvoljavanjem da se prostorija za snimanje provetri i eventualno snizi temperatura.
5. Makar soba za snimanje bila i tako mala, treba uzeti klimu (najmanju), jer ce se vreme snizavanja temperature skratiti, i time skratiti i pauza. Ventilacija moze biti kao za kuhinju ili WC/kupatilo... ima sada ventilatora koji nisu mnogo bucni (mada nije ni bitno).... mada, ako postoji prozor... onda koristiti njega... izluftiras.... pa udri!
6. Magija i cudo se u ovoj oblasti ne desavaju previse cesto

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 15-05-2007, 11:11 AM   #8
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
1
4. Jedini moguci nacin rada je pravljenje PAUZA tokom snimanja, i dozvoljavanjem da se prostorija za snimanje provetri i eventualno snizi temperatura.
To zaboravih da pomenem
Nema snimanja dok radi klima, tj. nema klime dok traje snimanje, ali se uglavnom vecina vremena u studiju ne provodi u usnimavanju

Old 15-05-2007, 11:35 AM   #9
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by Paja Patak View Post
...ali ko snima u gluvoj, jos ako traje nekoliko sati zna da bude gustoooo....
Jel'? Pa nista... ako padne u nesvest... barem spremi ranije adekvatnu zamenu... ili barem dovoljno "adekvatnih zamena"... ako ti je to jeftinije... ne znam...

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 15-05-2007, 11:47 AM   #10
Dule A
Member

A sto se tice samog uredjaja? Da li klasicne klime do 500e resavaju i solidnu razmenu vazduha, tj. ventilaciju? ... Mislim... imam prozor ali kad bude 40+ radje bih ga ostavio zatvorenog......
Dule A is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules