Quote:
Originally Posted by slowstar
Ne znam na koje instrumentalne aranzmane mislis...U nasim krajevima, koliko ja znam, to je prilicno retka pojava, ako izuzmemo neke trance, Goa syco, dance Drums & bass i slicne stilski strogo opredeljene muzicke numere, kod kojih se ne osecam kompetentnim da nesto kritikujem, jer se i sam tom vrstom muzike ne bavim, cak i mislim da je ona toliko "stegnuta" stilom, da i nema mesta za neku preteranu aranzersku originalnost, nego se sve vodi na prefinjeno baratanje MIDI i Audio fajlovima, i stilski iznijansiranom razvojnom linijom...
|
Na zhalost u pravu si... barem djelomichno. "Stegnuti" su naime producenti i to ne stilom nego nedostatkom ideja. No posljedica je tochno kako si je opisao... sve se svodi na minimalno adaptiranje standarda i kvazi originalnost unutar zadanih okvira.
Quote:
Skoro nisam cuo neki instrumental izdat na CDu sa "ovih prostora" mada bih jako voleo tako nesto i da vidim i da cujem. Da nemas mozda nesto da mi preporucis, ili da mi skrenes paznju na neko izdanje/link/download?
|
Ne pratim glazbu po regijama ali mislim da na "ovim prostorima" raste samo "profitabilna" glazba pa je instrumentalizacija (kao i aranzhman) tek sekundarna ili tercijalna "stavka" u "formuli" za uspjeh na lokalnoj estradi.
Quote:
Iako se sam ne bavim gore navedenim "instrumentalima" volim da slusam, pa tako dosta cesto "skocim" na internet radio sa stilskom odrednicom "Ambient"...
|
U tom sluchaju bilo bi mi drago chut tvoje mishljenje o "idealnom pristupu" aranzhmanima ambijentalne glazbe navedenih projekata koji ti se svidjaju.