Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 24-04-2007, 02:58 AM   #21
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Default Re: Buducnost Audio Tehnike...

Quote:
Originally Posted by slowstar View Post
Mislim da je ovde vreme i da se ja JAVNO izvinim povodom iniciranja ovakve diskusije, koja je ionako bila off topic u odnosnu na temu
Buducnost Audio Tehnike, pa je zato verovatno i moderator LESHA prebacio ovamo...Molim vas, nemojte voditi raspravu na ovaj nacin, verovatno ste obojica u pravu, ali drugacije predstavljate stvari i probleme, izvinite obojica sto sam izazvao ovo...
Nemash se zashto isprichavati! Nisi ti izazvao raspravu. Ako je netko izazvao burnu reakciju to sam bez dvojbe ja. Ti s time nemash nikakve veze i apsurdno je da se ikome isprichavash!!!

Cjenim znak dobre volje i pokushaj da "presudish kraj utakmice" s nerjeshenim rezultatom, ali kad dvoje ljudi ima razlichita mishljenja minimalno jedan je u krivu, a lako moguche i oboje. U pravu je maksimalno jedan. Dvojica NIKAD! Rasprava ne sluzhi za dokazivanje tko je u pravu nego da argumentiranjem svi ustanovimo shto je najblizhe esenciji ili "istini" i svi steknemo zakljuchak ispravniji nego shto smo imali u startu. No ovdje rijetko tko raspravlja s tom namjerom, a argumenti su uglavnom misaona imenica. S druge strane tashtine rijetko fali.
Old 24-04-2007, 08:15 AM   #22
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Quote:
Zhivim od freelance dizajna (dtp, grafika) i bavim se glazbom od kad znam za sebe. Gitara od prvog dana do danas, klavijature dosta manje, panova frula eksperimentalno a produkcija el. glazbe intenzivno zadnje 4 godine. Da bi imao dovoljno vremena za hobi odluchio sam se na rizik freelance dizajnera.

Nadam se da ti je to dovoljno "real life".
Konacno, da to je odgovor.

Quote:
Ovisi o tome shto ti smatrash nezaboravnim, a mene zanima shto tochno smatrash pod "empirijski" Obzirom da empirijski znachi "na temelju iskustva ili opservacije" sve shto sam do sada napisao i je na temelju moih iskustava i opservacije. Ako smatrash da to nie tochno molim te da mi ukazhesh na konkretan dio posta koi se temelji na ne-empirijskim opazhanjima. Kako je u pitanju interpretacija povijesti i sadashnjih okolnosti te glazbe koja je vrlo ezoterichan pojam ne mozhemo u laboratoriju testirati ni moja ni tvoja opazhanja i nema temelja da svoje mishljenje smatrash empirijskim a moje ne-empirijskim. Ili se varam?
Ogovor je kao sto sam i ocekivao, nisi me izneverio

Quote:
Da mi je do velichine nastojao bi se uvlachiti u dupe vechini. No kao shto iz osobne perspektive mozhesh zakljuchiti ja uglavnom izazivam suprotan efekt kod ljudi. Dakle po tom scenariju sam vrlo glup i kontra produktivan. No ako sam glup onda bi moi komentari izazivali podsmijeh a ne revolt i osudu.

No razumijem da ponekad kod pojedinih postoi jaka potreba za diskreditiranjem mog mishljenja i da je dosta teshko neshto diskreditirati bez argumenata. To se uglavnom svodi na "shta ti uopche radish u zhivotu", "odakle ti pravo", "ne filozofiraj" i slichne fraze "shiroke potroshnje" bez specifichnog znachenja ili konkretnih argumenata.
Obicno ljudi koji misle da su velicina ocekuju da im se drugi uvlace u dupe, moje empirijsko iskustvo, a sto se efekta tice tu si potpuno upravu...da li si se zapitao zasto izazivas takav efekat?

Ne, nisi glup ( bez patetike molim) - daleko od toga, opet iz mog empirijskog iskustva ekstremno glupi ljudi izazivaju bas to - revolt i osudu, jer ne vide uticaj svog karaktera i ponasanja na okolinu- tacnije misle da su oni jedini upravu i da svi ostali grese.

Agrumenti su vrlo cesto izneti protiv tvog stava i misljena, samo sto tvoja intelektualna arogancija ( nisam nasao bolji termin) ti ne dozvoljava da to i shvatis kao argument ( veoma cesto validan ). Vrlo cesto nastupas sa visine, sto se oseti u mnogim tvojim postovima..."slichne fraze "shiroke potroshnje" bez specifichnog znachenja" uglavnom se tako i odnosis prema postovima koji se obracaju tebi.

Quote:
Onaj tko je zapocheo temu ne misli da palamudim, a nie ni jedini koi misli suprotno od tebe. Ako te moi komentari smaraju postoi na forumu i opcija "ignore list" pa odaberesh ignoriranje moih postova i od tog trena na tvom forumu ja vishe ne postoim. Osim toga... ne vidim zashto bi bash ti bio mjerodavan za procjenu shto je konstruktivno a shto ne. Da si to barem pokushao argumentirati uzeo bih tvoje mishljenje u obzir. Ovako nemam shto uzeti u obzir pa je funkcija "ignore" ko stvorena za ovaj problem.
Tvoj prvi post na zadatu temu je dobar i skrz na mestu, cak se i slazem sa jednim delom tvog opazanja. PALAMUDJENJE se odnosi na ostatak izjava, delom je i Idekius kriv, ciji ce biti veci....da li neko misli suprotno od mene ili ne me ne interesuje, jer se ovde radi o razmeni misljenja a ne o dokazivanju intelektualnog snobizma i opet ciji je veci...otvori sebi forum ili temu na ovom forumu pa opleti po filozofiji stavovima, misljenjima...itd.

Zasto bih uradio ignore??...umes ti veoma lepo i koncizno da kazes tvoje stavove i misljenje samo kad hoces, mada ruku na srce podjednako odes i na ovu stranu zbog koje sada raspravljamo.

Nisam izneo moj stav na zadatu temu iz razloga sto nista mnogo drugacije nisam mogao reci od ljudi koji su vec nesto rekli, samo bi bila varijacija na temu na koju su mnogi - medju njima i ti veoma lepo izneli svoja opazanja sa kojima se prilicno slazem, kada budem osetio da mi je misao i stav dovoljno sazreo da ga iznesem budu siguran da cu to i uraditi. Ovako , vise volim da cujem tudje misljenje bez da brzam sa mojim - cisto da bi i ja nesto rekao ( sindrom ), a u tome me cesto ometaju i iritraju postovi zbog kojeg smo i poceli ovu prepisku .

Dakle, da li je ovo argumentovano? ili ces meni i ostatku ljudi koji se slazu sa mnom ( zamisli ima i takvih ) opet tvojom retorikom prosvetliti um i pokazati koliko smo daleko od univerzalne istine...iskreno se nadam se da neces

Ziv bio.
Old 24-04-2007, 09:50 AM   #23
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

[quote=SHIVA;153116]
Cjenim znak dobre volje i pokushaj da "presudish kraj utakmice" s nerjeshenim rezultatom, ali kad dvoje ljudi ima razlichita mishljenja minimalno jedan je u krivu, a lako moguche i oboje. U pravu je maksimalno jedan. Dvojica NIKAD! Rasprava ne sluzhi za dokazivanje tko je u pravu nego da argumentiranjem svi ustanovimo shto je najblizhe esenciji ili "istini" i svi steknemo zakljuchak ispravniji nego shto smo imali u startu.[quote]

E ovo je recimo POTPUNO pogresno u ovom i slicnim thread-ovima... zato sto ne pricamo o tome da li je Behringer dobar za produkciju ili da li u wc-u moze da se radi mix i mastering, vec je trebalo da se prica o buducnosti audio produkcije ili (kao sto je naslov ovog thread-a) sta je potrebno za bavljenje muzikom, a tu mogu svi biti u pravu ili ne, jer je to stvar iskljucivo licnog misljenja i licnog dozivljaja.
Glupo je raspravljati se ili cak svadjati oko ovih stvari. Svako ce naci neke primere da takve stvari opovrgne ili podrzi a i jedno i drugo ce biti u redu.
Zato mislim da ako dodje do sukoba misljenja, to ne znaci da treba da se raspravljamo do besvesti ko je u pravu a ko ne, vec treba svako da zadrzi svoje misljenje, a oni koji traze neki odgovor ce iz tih misljenja i razmisljanja izvuci neku pouku i tako formirati svoje misljenje koje ce opet biti samo njihovo.
Zato opusteno, ne mora niko da misli kao vi (mi, ja...), ili mogu svi da misle isto, vama (nama, meni...) to ne bi trebalo da bude bitno... bar ne u ovakvim thread-ovima.
Old 24-04-2007, 10:45 AM   #24
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Quote:
Originally Posted by Moritz View Post
Konacno, da to je odgovor.
Ajde. To smo rjeshili

Quote:
Ogovor je kao sto sam i ocekivao, nisi me izneverio
Drago mi je da sam se odgovorom kvalificirao u kategoriju "nezaboravan", ali vjerojatno si previdio da mi nisi odgovorio (tj. pojasnio) pitanje empirijske kvalifikacije.

Quote:
Obicno ljudi koji misle da su velicina ocekuju da im se drugi uvlace u dupe, moje empirijsko iskustvo, a sto se efekta tice tu si potpuno upravu...da li si se zapitao zasto izazivas takav efekat?
Ako sam svjestan efekta kojeg postizhem i chinjenice da otkad pishem na ovom forumi nie bilo niti jednog sluchaja kada mi se netko uvlachio u dupe (o vechini da i ne pricham) vrlo je vjerojatno da sam dobro razmislio o efektu i da znam zashto izazivam takav efekt.

Da se sluchajno negdje sretnemo u zhivo bilo bi ti sve puno jasnije. Ukratko spadam medju ljude koi smatraju da je ispravno svjesno stvoriti "problem", time izazvati "reakciju" i tako omoguchiti da se stvore i neka "rjeshenja". Kada vlada uniformitet nema nikakvih pomaka. Razvoj nastaje iskljuchivo kad za to postoi potreba a rjeshenja se nalaze samo za postojeche probleme. Dakle ukazivanjem na probleme koi chesto proizlaze iz chinjenice da vechina ljudi ima mishljenje vechine drugih ljudi i da se nitko ne sjecha odakle im to mishljenje ni zashto imaju bash takvo... vjerujem da razumijesh u chemu je problem. Nie poanta da netko prihvati moe mishljenje ali vechinom ljudi reagiraju tako da nakon ljutnje donekle preispitaju svoje stare stavove i donesu neke nove, vlastite zakljuchke. Sve je bolje od beskonachne repeticije kojoj se odavno izgubila svrha.

Quote:
Ne, nisi glup ( bez patetike molim) - daleko od toga, opet iz mog empirijskog iskustva ekstremno glupi ljudi izazivaju bas to - revolt i osudu, jer ne vide uticaj svog karaktera i ponasanja na okolinu- tacnije misle da su oni jedini upravu i da svi ostali grese.
Sorry, ali svak onaj tko misli da je uvijek u pravu je time konstantno u krivu... i samim time mora da je glup. O utjecaju mog ponashanja sam odgovorio u proshlom odlomku, a karakter je neshto drugo. O mom karakteru ne vjerujem da znash puno jer smo limitirani na pisanje, no to i nie bitno. Ostaje chinjenica da savrsheno dobro znam kako utjechem na ljude i da me "imanje" nekakvog statusa i reputacije apsolutno ne zanima.

Quote:
Agrumenti su vrlo cesto izneti protiv tvog stava i misljena, samo sto tvoja intelektualna arogancija (nisam nasao bolji termin) ti ne dozvoljava da to i shvatis kao argument ( veoma cesto validan ). Vrlo cesto nastupas sa visine, sto se oseti u mnogim tvojim postovima..."slichne fraze "shiroke potroshnje" bez specifichnog znachenja" uglavnom se tako i odnosis prema postovima koji se obracaju tebi.
Iako ovo samo po sebi nie argument (zamolio sam te da dash primjer kako ne bismo prichali napamet, opchenito i samim time u besvjest) ovo vech mogu uzeti u obzir. Pripazit chu da ne ignoriram validne argumente jer je uvijek moguche da se i to desi. Ja sam sklon pogreshkama kao i svi drugi.

Slichne fraze "shiroke potroshnje" bez specifichnog znachenja su nepotrebno komplicirana sintaksa ekvivalentna kritikama "ne filozofiraj" i ostalim frazama s koima me se chesto konfrontira. Mozhesh to shvatiti i kao obrachanje s visoka jednako kao shto i ja mogu tako shvatiti vashe komentare. "Visina" s koje dolaze je otprilike jednaka. Ja to radije vidim kao prirodnu ljudsku reakciju na sukob mishljenja koi (sasvim ljudski) chesto pogadja barem jednu stranu. Mogu ti dati i primjer kako bi ti se obratio s visoka, ali vjerujem da si mozhesh to i zamisliti. U svakom sluchaju u stanju sam iznervirati ljude puno efikasnije nego shto to postizhem sa nepotrebmo kompliciranim sintaksama bez ikakvog znachenja, ali mi to doista nie cilj.

Quote:
Tvoj prvi post na zadatu temu je dobar i skrz na mestu, cak se i slazem sa jednim delom tvog opazanja. PALAMUDJENJE se odnosi na ostatak izjava, delom je i Idekius kriv, ciji ce biti veci....da li neko misli suprotno od mene ili ne me ne interesuje, jer se ovde radi o razmeni misljenja a ne o dokazivanju intelektualnog snobizma i opet ciji je veci...
Nadam se da ti nakon ovih odgovora ovo vishe ne izgleda kao intelektualni snobizam. Ako josh uvijek mislish tako ja sam se voljan s time pomiriti. Puno bolje objashnjenje chu ti teshko dati, a i zbilja mi ne smeta da imash bilo kakvo mishljenje o meni, moim ciljevima, karakteru i filozofiji. Vechina ionako misli poput tebe ili chak i gore. Rijetki imaju i hrabrosti raspravljati kao ti, a to cjenim vishe od suglasnosti. Da se svi slazhemo vladao bi uniformitet i postali bismo robotizirani, a tada ne bi bilo ni glazbe.

Quote:
Zasto bih uradio ignore??...umes ti veoma lepo i koncizno da kazes tvoje stavove i misljenje samo kad hoces, mada ruku na srce podjednako odes i na ovu stranu zbog koje sada raspravljamo.
Pa kad sugerirash da bih trebao prestati pisati ja te podsjetim da ima i ignore funkcija. To za posljedicu ima da napishesh malo argumentiraniji post i unatoch tvojoj predrasudi da ja ignoriram argumente ipak stignemo do djelomichnog razumijevanja, bolje se upoznamo i imamo jedan topic koi nie puka varijacija na temu SSL stolova i kompresora.

Quote:
kada budem osetio da mi je misao i stav dovoljno sazreo da ga iznesem budu siguran da cu to i uraditi. Ovako , vise volim da cujem tudje misljenje bez da brzam sa mojim.
Vechina ljudi funkcionira tako jer smatraju da bi u protivnom ugrozili svoj identitet, integritet, dostojanstvo, reputaciju itd. Zapravo to je tochna pretpostavka ali i najvecha podvala svih vremena. Ja nisam ni identitet ni integritet. Ja sam osoba ISTA kao i svi drugi i jedino shto me razlikuje su moja iskustva. Svako drugachije mishljenje je apsolutna fikcija i samim time opterechivanje oko identiteta je uzaludno i dovodi zajednice u glup fenomen gdje svi medjusobno njeguju "internet identitete" kako bi barem u cyber life-u imali status koi im se svidja i kojeg netko poshtuje. U konachnici se ljudi toliko zanesu projekcijom virtualnog identiteta da chesto zaborave da je to samo projekcija na platnu i da im zhivot prolazi pred nosom.

"Experience is not what happens to you. It is what you do with what happens to you."
Aldous Huxley

Quote:
Dakle, da li je ovo argumentovano? ili ces meni i ostatku ljudi koji se slazu sa mnom ( zamisli ima i takvih ) opet tvojom retorikom prosvetliti um i pokazati koliko smo daleko od univerzalne istine...iskreno se nadam se da neces
Ziv bio.
Uvijek mi je teshko procjenjivati sebe. Reci ti meni shta ti se chini i koliko smo daleko od univerzalne istine
Old 24-04-2007, 11:57 AM   #25
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Default Re: Sta je potrebno za bavljenje muzikom?

Radosno cu prihvatiti da smo se ipak na kraju svega razumeli , evidentno ja da svako ima svoja stanovista u koja veruje i koja brani, za neke stvari smo govorili u sustini isto ali dovoljnio razlicito da se ne razumemo ( verujem da znas sta hocu da kazem), dok za ostale stvari i dalje branimo svoja ubedjenja sto je po meni sasvim ok i pozeljno.
Da ovog puta ne budem ja krivac za skretanje sa teme, licno s moje strane proglasavam medjusobnu ( izmedju tebe i mene) diskusiju zavrsenom...kako verujem sa pozitivnim ishodom .
Nadam se da nismo mnogo iznervirali ljude na forumu .

Da odgovorim na temu - potrebna je volja i vera u to sto radis (posvecenost), a pre svega potreba za muzikom kao duhovnom hranom a ne kao sredstvo za prezivljavanje ( citaj - zarada novca) kao sustinom bavljenja muzikom.
Old 24-04-2007, 12:01 PM   #26
markoff
Junior Member

Ja bih u potpunosti podr?ao ?ivu . On je jednostavno primer onih vi?ih ljudi, koji se u svetu danas mogu prebrojati na prste , koji imaju vrhunska stremljenja u ?ivotu , oni koji od ?ivota ne očekuju već ?ivot to tra?i od njih . Da bi se uop?te razumeli takvi ljudi ,jednom rečju mora se biti sa one strane ?ivota .
Sviđa mi se njegov nihilstički ili čak vi?e anti - hedonistički pristup u razmi?ljanju , ?to nikako ne znači da se i kompletno sla?em sa njegovim stavovima . Ali , bez obzira na sve to , staću na njegovu stranu , jer brani onu ?ivotnu filozofiju i razmi?ljanje kakvo danas na?e delta - agrokor kobasičarsko dru?tvo ne mo?e da spozna iako je milimetrima blizu njega .
Priča se ovde o bogatstvu i novcu , sasvim relativnim pojmovima , koji sa nekim stvarima nikako ne idu zajedno . Bogati ljudi su oni koji to zaista jesu i oni koji se prave takvi . Velikim ljudima novac nije doneo ime već samo njihov rad i delo . Čovek sebi krči put na dva načina . Ili je istinski genije ili je pokvrenjak .
Danas je pokvarenost , jedna op?tost koja se nadvila nad na?im svetom ,oruđe osrednjih ljudi ,kojih ima u izobilju i takvi se svakim danam sve vi?e regrutuju u stvarnost . Za uspeh u ?ivotu ne mora značiti da čak i bude? po?ten , uzmi čak i novac ako će? njim brisati bu** i lo?iti vatru deci . Danas biti bogat i debeo nije ni greh , ako te takvim naprave drugi .
Ljude poput ?ive mo?ete kritikovati , kinjiti , omalova?avati , mrzeti ali takvi ljudi obično na istraju i postaju ono ?to zovemo imenom , jer znaju da razumeju ?ivot i prilike koje ?ivot stvara svakim trenutkom . Darovit muzičar uvek će znati ?ta da ka?e o svom osećanju ili bilo čemu drugom , jer ima one vrednosti koje od muzike ne prave kobasicu , a od umetnosti ćeten halvu .
Dakle , to mogu samo geniji ?ivota , a ne njegovi pokvarenjaci .
markoff is offline   Reply With Quote
Old 24-04-2007, 12:31 PM   #27
milos
Pro Member

milos's Avatar

Ne znam,ne mogu da tvrdim da je Shiva visi covek i genijalna licnost jer ga ne poznajem dovoljno - mogu da ga upoznam i spoznam samo kroz njegovu muziku Zamisli da je J.S. Bach visio po forumu i pisao kilometarske postove o gde se raspravlja sa svojim kolegom forumasem
Kad se Shiva pojavi sa fenomenalnim albumom,znacemo da smo imali genija na forumu
milos is offline   Reply With Quote
Old 24-04-2007, 12:57 PM   #28
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

kakve filozofije!!
svako je u pravu po malo!

neka se svi bave muzikom! Na milion mrmota koji nemaju veze sa zivotom, pojavice se jedan koji ima dobre ideje i sprovesce ih u realizaciju sa ili bez opreme!!

Ja u principu znam mnogo ljudi ali niko od njih nije muzicki genije! Svi se snalaze, teskim radom, dovijanjem, loznjavom, laganjem (ponekad)...cinjenica je da i ako slazes da bi dobio neki posao, ako ga ne uradis dobro - nema ti pomoci!! U lazi su kratke noge!

neko se snadje bolje, neko gore, neko se ne snadje uopste - znam ih puno koji bolje sviraju od mene mozda, ali nisu daleko stigli...(ima ih jako puno, jer ja u stvari i neznam da sviram, kad bolje razmislim!!!)

ili bolje snimaju / miksaju od mene, pa isto! Ima tu mnogo faktora koji svi treba da se poredjaju jedan iza drugoga, da bi sve leglo i proradilo !!

svi oni koji sklepaju 2 bas linije i 2 loopa, nece daleko stici, koliko god kukali na klanove, opremu, veze i vezice, trziste itd...ako nema vrednosti - nema pomoci!

dobre stvari isplivaju same od sebe - pa I TAD TREBA DA SE POTREFI DA SI NA PRAVOM MESTU U PRAVO VREME....

PREMA TOME - ZA MUZIKU SU DOBRE I DROMBULJE I KAZOO I MAC G5 I KUTIJA SIBICA..I SVI TREBA DA SVIRAJU!
Pa koga bi pljuvali ako su svi dobri,,he,he.
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 24-04-2007, 01:37 PM   #29
MD
Senior Member

MD's Avatar

Ljudi, svirajte, snimajte pa okačite ne?to ako vam je cilj utrka.

Sve vi?e ovdje filozofije idu unedogled, kao da smo u staroj Grčkoj na trgu gdje se sukobljavaju mudraci koji pričaju... o ničemu.
Tijekom dosta godina sam upoznao da oni koji najvi?e razglabaju o umjetnosti, smislu svega toga i slično, tehnici sviranja, opremi, u stvari jedva znaju sklopiti neku pjesmu ili jedva znaju dr?ati instrument. Najče?će zavr?e ko novinari kritičari.

Stvar je da sve to radite za sebe, za zabavu ili utjehu, korist... ?to već.
To mo?e biti emocionalna utjeha, a li to isto tako mo?e biti i vlastita novčana korist.
Meni je potpuno svejedno, dali je pjesma nastala da bi netko zaradio ili je to super umjetnicko djelo ako mi je pjesma zanimljiva.
Uostalom i tu komercijalu treba odnegdje izvući iz sebe, makar nesvjesno, neće s neba pasti.

Razglabati na topicima o potrebi perfekcionizma, o umjetnosti, o ovome onome...
Umjetnost je subjektivan pojam. ?to je nekome super djelo, drugome je sranje.
Ja ću ubaciti Mozarta u cd player i izvaditi nakon 5 minuta. Mozart me jednostavno ne zanima.
Eto, mo?da je godinama dana skladao jedno djelo.
Ipak ja cu radije ubaciti Nirvanu, koju čak i ne slu?am, ali se nađe pokoja meni dobra stvar. I to ona stvar koja je od 2-3 akorda i urađena za par sati.

I eto, netko će reći da sam budala, a uzeo sam prvi instrument u ruke prije nego se dio foruma rodio.
Hoću reći da je sve stvar u emociji. Nirvana me pogodila, Mozart nije.
Nije stvar u klasici. Jedan Wagner će me zainteresirati.
Ali neću ja sad razglabati da je jedan Mozart remek djelo, glazbeno čudo, ako mi je pjesma od jednog Vuca dra?a i slu?ljivija nego to.

Objektivno gledajući, nesumnjiva je Mozartova vrijednost na svim poljima... ali ?to je u biti vrijednost glazbe? Aranzman, tehnika?
Objektivno me ne zanima. Zanima me utjecaj te pjesme na mene. Ostalo je nebitno.

Je li vam dra?i osjećaj da vas netko samo voli, ili vam je va?nije da vam kupuje poklone, vodi svijetom, obasipa komplimentima, a u biti ne osjećate preveliku ljubav?
Oko posmatrača bi reklo da je ovaj drugi slučaj, prava ljubav jer je savr?ena u pona?anju, darivanju i ophođenju.
Ali vi to eto ne osjećate i zamijenili bi je za jednostavnu ljubav.

Po meni je vrijednost da prenese emocije slu?atelju i izazove u njemu neke. Pa makar to bila dva tona. To nema kriterija ni mjere, to ovisi samo o pojedincu.
Htio tu netko ili ne, jedan turbo folk narodnjak prenese nekoj osobi emocije koje joj ?ivot znače a ista ta osoba će na neko 10 minutno elektronsko djelo imati potrebu ići na wc.
I obrnuto.
Gledati svijet prema sebi i svojim ukusima je prilično nepravedno i ne dr?i nikakvu vodu. Isto tako, čini dru?tvi koje to radi popriličnim snobovima i egoistima.
Tzv. elitom, u bilo kojem smislu. Samoprozvanom elitom.

Ovdje vas 200 pljuje po narodnjacima, ja ću vas odvesti na svoj forum gdje sam ja administrator i gdje će 500 ljudi pljuvati po svemu ?to vi radite , govoreći da je to smeće a ne umjetnost. Svrstati će vas na istu razinu s narodnjacima.
Isto tako ćete vi pljuvati po tome ?to većina tih ljudi slu?a, govoreći da je to buka i deranje.

S godinama provedenim po forumima, pogotovo ovakvog tipa, shvatio sam samo jedno: svirajte ?to hoćete, slu?ajte ?to hoćete, kupujte ?to hoćete, samo dok vas to čini veselima i sretnima.
I ne omalova?avajte ono ?to druge čini sretnima. Jer to vi?e govori o vama samima.

Manite se filozofije. Ma koliko tu neki filozofirali o dubljem značenju svega toga, svom odricanju ili strasti... njihova djela su mi na istoj razini teenagera koje sam čuo u tom stilu i koji to sve rade iz zajebancije.
Znači, nikoga nije briga koliko ste vi truda ulo?ili u to, dali ste vi perfekcionist koji je to skladao godinama, da li ste vi virtuoz u biti, dali je to snimano na opremi od 10 000 000$... bitno je samo hoće li se njemu ta pjesma svidjeti ili ne.
Mo?e mu se svidjeti vi?e pjesma koju je netko napravio iz zajebancije za 5 minuta u istom stilu.

Na kraju krajeva, mo?da zvuči grubo, shvatite da su svi profesionalni glazbenici, u biti samo zabavljači. A zabavljači ovise o reakcijama ljudi a ne o vlastitim porivima i te?njama.
To vam nosi kruh na stol. Koliko dobro uspijete zabaviti nekoga, na ovaj ili onaj način.

"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One
MD is offline   Reply With Quote
Old 24-04-2007, 07:13 PM   #30
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by markoff View Post
Ja bih u potpunosti podržao Šivu . On je jednostavno primer onih viših ljudi, koji se u svetu danas mogu prebrojati na prste , koji imaju vrhunska stremljenja u životu , oni koji od života ne očekuju već život to traži od njih . Da bi se uopšte razumeli takvi ljudi ,jednom rečju mora se biti sa one strane života .
Sviđa mi se njegov nihilstički ili čak više anti - hedonistički pristup u razmišljanju , što nikako ne znači da se i kompletno slažem sa njegovim stavovima . Ali , bez obzira na sve to , staću na njegovu stranu , jer brani onu životnu filozofiju i razmišljanje kakvo danas naše delta - agrokor kobasičarsko društvo ne može da spozna iako je milimetrima blizu njega .
Priča se ovde o bogatstvu i novcu , sasvim relativnim pojmovima , koji sa nekim stvarima nikako ne idu zajedno . Bogati ljudi su oni koji to zaista jesu i oni koji se prave takvi . Velikim ljudima novac nije doneo ime već samo njihov rad i delo . Čovek sebi krči put na dva načina . Ili je istinski genije ili je pokvrenjak .
Danas je pokvarenost , jedna opštost koja se nadvila nad našim svetom ,oruđe osrednjih ljudi ,kojih ima u izobilju i takvi se svakim danam sve više regrutuju u stvarnost . Za uspeh u životu ne mora značiti da čak i budeš pošten , uzmi čak i novac ako ćeš njim brisati bu** i ložiti vatru deci . Danas biti bogat i debeo nije ni greh , ako te takvim naprave drugi .
Ljude poput Šive možete kritikovati , kinjiti , omalovažavati , mrzeti ali takvi ljudi obično na istraju i postaju ono što zovemo imenom , jer znaju da razumeju život i prilike koje život stvara svakim trenutkom . Darovit muzičar uvek će znati šta da kaže o svom osećanju ili bilo čemu drugom , jer ima one vrednosti koje od muzike ne prave kobasicu , a od umetnosti ćeten halvu .
Dakle , to mogu samo geniji života , a ne njegovi pokvarenjaci .
This is the begining of the beautiful friendship
silicon science is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules