|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 | |
Mason
|
![]() Quote:
![]() ...a Boga mi i oprezno sa savetovanjem NS10M, Quad i sl. koje i nisu bas nove. Mislim, sve je to super, ako se nadje u idealnom stanju... Ako su NS10M premotavane, servisirane itd... hmmm... bas treba otvoriti ochi... Ja NS10M obozavam i rado ih koristim, ali, kada bi ih kupovao, dobro bih gledao sta uzimam... NS10M je ipak stara i osetljiva kutija i vrlo cesto su u losem stanju... Sto se tice QUAD-a i sl., umalo i ja da nedavno kupim jedan QUAD 405... na zalost (ili na srecu) prodat je, a prodavac (inace fanatik za pojachala) me je posavetovao da pripazim, jer on nije video video kod nas QUAD-a koji nije servisiran i rekao mi je da su sada kod njih originalni najcesce samo trafoi i ,ako bas imas srece, tranzistori, a to kako ce da radi zavisi od kvaliteta remonta... Rekao mi je i to da je i njegov bio servisiran, ali ga je servisirao on licno i pazio je koje komponente kupuje, pa je kao bio O.K... Ne znam... Nisam elektronichar, a ni expert za pojachala, pa ako je ovaj lagao mene, lazem i ja vas... Eto, prenosim savet koji sam ja dobio od negoga za kog mislim da je merodavan kada su pojachala u pitanju... Ne bi bilo loshe da se oglasi chika Boggy i pojasni to oko nabavke starih pojachala... i mene interesuje...
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 25-03-2007 at 01:54 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Vibrator
|
![]()
u svakom slucaju je jednostavnije da nabavis aktivnu varijantu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Mason
|
![]()
Svakako sigurnije od experimenata koji mogu da se obiju o glavu...
Da li je premotavan zvuchnik, ili nije, da li je rikavalo pojachalo, ili ne... itd... Ipak su to stvari stare preko 20 godina...
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 25-03-2007 at 01:50 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Ni ja ne razumem otkud u ovom threadu bi spomenut NS10M, posto, kad se sve sabere, to nije ni malo jeftin monitoring.... Da bi postao studijski monitor, NS10M mora biti ispravan i nikada "popravljan", prema Thomann cenama, komplet novih drajvera za NS10M je cca. 400EUR. (tamo, ne ovde!) Dalje, da bi, NS10M, mogao da radi kako valja mora imati ozbiljno pojacalo (kao, uostalom, svaki monitor)... spominje se stari Quad, ok... ko nadje dobar, i kome ne smeta (ipak, pored svih "prica") mlitavost bassa i prljavstina u midu i visokima... ok... probali smo jedan polovni, koji je dosao direktno iz Engleske... i to je cinjenica... slicne probleme ima kao RAxxx, daleko manje izrazene ali nisu NECUJNI.... Ako hocemo "idealno" onda mora da se na NS10M nakaci barem Bryston 3BSST, i to je ono sto najcesce mozete "videti" po velikim i slavnim belosvetskim studijima... a sto se obicno NE VIDI... mislim... cime se teraju te "desetke" na veeeelikom mikseru... i pojacalo im je barem pola njihovog, ako smem da kazem, legendarnog zvuka... Znaci... NS10M kosta xxxEUR + potencijalno jos 400EUR za komplet novih drajvera.... i ako se zeli realan NS10M koji se vidi na slikama po netu, onda mora izmedju 3-4000EUR za Bryston... Kablovi... ma moze i Klotz, Belden, VanDamme... svaki "svira" drugacije... ali ispod preseka od 2.5mm2 ne treba ici. Na ovim prostorima jako malo ljudi ima takav monitor setup, jer malo njih ima mogucnosti i posla, da im se isplati da uloze 4000+ u monitoring.... zato rade (i cute) na onom na cemu imaju... Sto se polovnih pojacala tiche... tu nema pravila... ono sto je realno dobro i dan danas... obicno je na ceni... a sta je dobro? Mora da se poslusa i da se proba neki miks... malo ima vremena i mogucnosti za to... Zatim, monitoring je vrrrrlo individualna stvar, i saveti mogu da posluze samo mozda u smislu sta da se NE radi... ali .... sve ostalo je na samom korisniku monitora.... U ovakvim slucajevima... kao sto je sada... najbolje je preslusati nekoliko povoljnih monitora (novih), ili potraziti neke polovne... rizik i u jednom i u drugom slucaju postoji... Trziste je preplavljeno "jeftinim" monitorima... i tu se mozda moze probrati ponesto sto nije skrnavo... Mozda chika Manley moze da kaze stogod.... pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#35 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
zakacio sam neki dan nove (thomann) visoke ns10, posto su mi stari riknuli oko nove god. i naravno bili premotani. E sad, zalemim ja to i pustim kad ono situacija veoma cudna, razlika je veoooooma mala. Ili je majstor otkinuo posao ili ja ne cujem dobro. definitivno se razlikuju gore oko 15k ali se i te kako moze raditi na motanima, bar u mom slucaju. Nisam pro ali dobro cujem. I eto sad imam i zlatnu rezervu ! A sto se tice saveta za zvucnike, kupi recimo te BX8A i polako skupljaj lovu za korak gore a usput lovi i neki ns10 eto cisto da se nadje !!!!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Mason
|
![]() Quote:
![]() Dakle, pijuk u ruke ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#38 |
Pro Member
|
![]()
Male yamahe msp5 su veoma imune na lose prostore....... koliko je to uopste moguce. Poredio sam ih bas u jednoj netretiranoj reziji sa Alesisima, aktivnim : nebo-zemlja
![]() |
#39 |
Pro Member
|
![]()
Vi se raspricali,a mene koji sam zapoceo topic nema ni od korova, cast mi je pohvaliti se da mi se budzet predvidjen za monitore povecao na 600 eura(kladionica je u pitanju, a monitori su jedan od razloga zasto je igram, nebo place kad ja kupujem monitore). Namece se pitanje.:'' a sta sad ''?
Cinjenica je da se nisam naslusao monitora, pokusavam da vas pratim sta pricate pa da izvucem neki zakljucak, sta je to sto bi meni dobro doslo kao neko trajno resenje. Izbor mi se sveo na Yamahu MSP5 ili KRK V6, Adam A7 jedino na guzove. Sta raditi? Raspitao sam se malo za cene kod nas i mogu vam reci da su prebudzene, Yamaha preko 30.000 hiljada, a KRK 40.000 to su cene u Mitrosu i Artistu, jel' ima negde u Srbiji jeftinije? P.S. Na samom kraju bi se zahvalio:" Dobrom starom Real Madridu(B), prefriganom Valjadolidu, Ciudad Mursiji, nejakoj Almeriji, Malazi, Kastelionu, napacenom Meksiku, hvala i tebi Nivea, hvala ti na paznji i dovidjenja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Dal' je jeftinije - ne znam ![]() Cuo sam V6 -ice kod drugara u malo vecoj prostoriji od moje, imam utisak da su sto se tice sobe mnogo zahtevnije od Yamana. U netretiranoj postoriji KRK-V6 ... od basa nista ![]() Sve zavisi i od produkcije naravno, na Yamanama nesto moze da zvuci ispod prosecno (R'n'B'???), ali recimo snimak live koncerta Roy Orbisona pevaju kao kutije od milion dolara. Moje skromno misljenje, za industrial sound poput tvog - Jamana all the way... Neces se usrati od srece, ali ce ti sluziti ekstra... p.s. & o.t. Evo sad preslusavam tvoje stvari - jos malo pa kao KMFDM ![]() Tacno ce ti biti jasno ko dan sta treba da uradis sa miksom, mada bih ja ova cekicanja u midu namerno ostavio ![]() Ekstra su ti pesme Last edited by InsaneEyes; 05-04-2007 at 02:02 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Stalci za monitore | akordeonista | Dizajn i konstrukcija studija | 28 | 18-09-2008 11:18 PM |
Koje Monitore? | Milanche_show | Monitoring | 8 | 19-01-2008 04:15 PM |
M-audio Studiophile BX5-8 | boglish | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 24 | 06-04-2004 09:48 AM |