Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 28-02-2007, 08:40 AM   #21
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Novi SSL Mixer za Bennija iz ABBA grupe..

Ima ovi mali, custom made - lik je radio za SSL i sad ih sredjuje / preprodaje. Ovi mali se prodaju dobro, za sabiranje traka iz Pro Toolsa, a i ima i buss compressor.
?12.000 (oko 17.000 Eura, ali sve sredjenno, sve radi)
RECYCLED AUDIO MINI CONSOLE - AVAILABLE AS CUSTOM BUILDS. PRICES FROM ?12,000
Featured left: 4016 custom build
New specification under development to include:
  • 16 x SSL 4000 series channels, configured as a 16 into 2 console
  • Stereo mix amp
  • Insert points on main outputs (pre-VCA)
  • Stereo bus compressor
  • Main outputs with meters and main fader
  • Main monitor output
  • 3 x Mini monitor outputs
  • Headphone output
  • Cues & 3 x External input to monitors
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 28-02-2007, 08:42 AM   #22
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

a ima i ovaj kod Larkinga...
Click on the thumbnails above to view larger images.
Images may take a moment to load depending on your
internet connection.

More Information
SOLID STATE LOGIC SSL 4048 E/G
This is one of the nicest SSL's we have had in a long time, it has had one owner from new and has been used in a private studio. The console was initially provided with an E Series computer which has been upgraded to a G series.

The console has recently been serviced and is ready to be sold.

uk ? 25,000 + vat us $ 49,750 dollars eu 39,500 eur

eu sales may be liable to vat

The 2 studio pictures are of the actual console, the picture of the master module is from our picture library.

SSL 4048 E / G
DescriptionSSL 4000 48 channel Console
ConditionUsed
Price? 25,000 + vat
Features
Automated with G Series ComputerTotal RecallLeft Hand PatchbayOne owner from new. Well looked afterRecently servicedCall for more InformationDownload a Product ManualWant to show this product to a friend? Just enter the details below
Your EmailFriend's Email
Old 28-02-2007, 08:49 AM   #23
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

evo i ovi....najveci su za stare SSL..

happy shopping

http://www.peterduncan.com/intro.htm
Old 28-02-2007, 09:53 AM   #24
Manley
Pro Member

Manley's Avatar

skoro sam postavio oglas za jedan trident B...to je ta klasa bila za 3.500evra i jos radi.....to je bila ponuda decenije
Manley is offline   Reply With Quote
Old 28-02-2007, 12:53 PM   #25
Shot
Stara Rumski Elita 2003.

Shot's Avatar

@Manley........ponuda decenije koju ja jos dan danas ne mogu prezaliti... ufff... ne podsjecaj me... da se to dogodilo iza ljeta 07 uzeo bi ga sto posto... al eto... ufff...

Sto se tice SSLa... cinjenica je da SSL kosta puno ali to kad se bolje pogleda i nije neka tako velika cifra. Naime, ostali pultevi nemaju kompresore na svakom kanalu, a SSL ima kompresor/expander/gate i kad bi se zbrojile njihove vrijednosti i dodale na cijenu nekog pulta u kategoriji do 15 kEura onda cijela ta cijena SSLa i nije tako nelogicna. A sto se tice sounda, SSL ga stvarno ima! Imao sam tu srecu da sam dosta sati sam proveo pred jednim 4000E+G pa sam mogao odvagnuti njegov zvuk. Bomba je! Kompresori su mu relativno komplicirani za shvatiti jer imaju malo naopacke koncept i za sve nas koji smo nauceni na "normalne" kompresore taj SSL kanal kompresor postane skliski teren. Jako je lako zeznut stvar i prekompresirati jer kontrole nisu bas intuitivne pod rukom.
Stvar je sto na ovim prostorima SSL nije tako isplativa poslovna investicija kao sto je to na zapadu. Na zapadu, u zemljama gdje je muzicka industrija jako razvijena i trziste je jako kompetitivno, cinjenica da imas SSL u svom studiju ti odmah donosi brdo novoga posla. Postoji cijeli niz producenata i izvodjaca koji svoj posao nose samo iskljucivo u studije s SSL-om. Onda kad ga imas, relativno ti se lako probiti na trzistu jer klijentela dolazi zbog njega. A toga kod nas nema. Cak i najtirazniji izvodjaci/producenti ne mare za to gdje snimaju i miksaju nego su neki drugi filmovi u glavama tih ljudi. A i oni malobrojini kojima je stalo gdje i na cemu rade nisu dovoljni da odrze studio u pozitivnoj racunici. U Zagrebu znam za jedan komercijalni studio gdje rade na SSLu (di sam i ja radio), i kad bi netko pokusao uletiti na to trziste ne bi imao dovoljno nove klijentele da odrzi posao. Zato je kod nas SSL neisplativa investicija...
Al zvuci dobro majku mu njegovu... ufff...
- -= - =- = - = - = - = - = - -
Shot is offline   Reply With Quote
Old 28-02-2007, 03:43 PM   #26
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

zato se pazari ovaj mali rack http://recycledaudio.co.uk/outboard.htm
ima 2 compresora, 2 eq i 2 pre ampa i snimas / mixas / provlacis kroz njega...
Old 01-03-2007, 06:04 AM   #27
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

hvala na infu, vecina cijena je tu u ballparku sto sam ocekivao. sto se tice ovog restauratora.. sa summingom, za te pare se moze svasta.. npr. API 7600 sistem.. i dodajes iz siroke ponude API500 formata.

ok, ima li stogod drugo (staro) sto se da malo srediti, osim SSLa?

vazan mi je veliki headroom. a ne treba mi comp po kanalu. uz ova tri GSSLa i rnc, mozda ubodem jedan purple mc77. i to mi je dosta.

@bicko: da cuo sam, prijatelj mi radi na HRTu na 4000G svaki dan i svako malo je popravljaju. ali i 2kom novih C200 stalno su u kvaru.. hehe.

jedan od mojih (potencijalnih) kompanjona odlicno popravlja miksere, i kuzisvu tu elektroniku, ali opet.. imas pravo mozda je to previse zjbncje

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2007, 02:16 PM   #28
Gulanfer
Member

Gulanfer's Avatar

Quote:
Originally Posted by dvuckovic View Post
nisam probao, ali nekako ne vjerujem u mala napajanja...za portico tvrdim da je smece.
Eh , ja se bas nameracio na Portico 5016. mic pre i DI . Si probao pa ne vredi tih para ( manje od 1200 € ) ili pretpostavljas ? I sta predlazes za te pare ( ako te ne mrzi ) ?
Gulanfer is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2007, 09:06 PM   #29
bickomir
Junior Member

Quote:
Originally Posted by clusterchord View Post
hvala na infu, vecina cijena je tu u ballparku sto sam ocekivao. sto se tice ovog restauratora.. sa summingom, za te pare se moze svasta.. npr. API 7600 sistem.. i dodajes iz siroke ponude API500 formata.

ok, ima li stogod drugo (staro) sto se da malo srediti, osim SSLa?

vazan mi je veliki headroom. a ne treba mi comp po kanalu. uz ova tri GSSLa i rnc, mozda ubodem jedan purple mc77. i to mi je dosta.

@bicko: da cuo sam, prijatelj mi radi na HRTu na 4000G svaki dan i svako malo je popravljaju. ali i 2kom novih C200 stalno su u kvaru.. hehe.

jedan od mojih (potencijalnih) kompanjona odlicno popravlja miksere, i kuzisvu tu elektroniku, ali opet.. imas pravo mozda je to previse zjbncje
Čuj te?ko mi je dati neki savjet dok ne bude? malo precizniji u opisu onoga ?to ?eli?.
Koliko staro je staro, za koju namjenu ti treba, dali ti je bitna veličina, dali ti je bitna kvaliteta preampova, dali ti treba patchbay, koja lova, da li treba? automatizaciju itd.
Ili basically ?eli? summing mixer za DAW.
Inače i meni dođe svakih ?est mjeseci da odem i naručim neku mrcinu "what the hell", ali nakon par dana me prođe.
bickomir is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2007, 05:27 PM   #30
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

idealno, trebam nesto u sto cu raditi summing iz DAW-a plus popikati tonu sinteva , hw reverbova na auxe, GSSL ove na grupe i sl.. znaci klasicna konzola za analogni miks, tj. summing ali i auxovi i solidan eq.
mic preampi mi ne trebaju. ni automatizacija nije nuzna. sto vise bolje bez VCA. patchbay moze, makar se to da dodati.

ova prica o starom ssl-u ili nekom drugom high headroom pultu je sada samo teoretsko pitanje - kad za 2god budem selio studio u kucu i sl. i mozda usao u deal s par ljudi. ali opet volim cuti od ljudi koji znaju vise o tome.

da nastavim, i trenutno trazim nekakvo line summing+eq+aux rjesenje, ali ne u higher end varijanti, vec do par tisuca eura (2 - 5). razmisljam o starim soundcraftima, sounctracs, D n R Orion, Midas Venice, Oram Trident, novi Toft Trident i sl.. ideje?

clusterchord is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules