Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 07-02-2007, 09:15 AM   #1
pinga
Junior Member

Default Re: gde naci akustichara ??

pa ja sam ovu temu i nazvao "gde naci akustichara" shto tje reci upravo sam tako neshto i hteo al vish shta ispade,nishta mi konkretno nisu rekli a josh me i izprozivashe..
ja sam i hteo da platim od prilike toliko i da mi neko sa ovog foruma preporuchi nekog ko bi to mogao da mi odradi al dobih samo uput na temu u kojoj se govori o tome "kako je ivan napravio gluvu sobu" (shto meni stvarno netreba) i link za neki audio forum koj i nije losh ..
vec drugi ili treci put mi se ovde deshava da potrazhim pomoc a dobijem prozivke od kojih nikakve pomoci nema..

Last edited by pinga; 07-02-2007 at 09:23 AM.
pinga is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2007, 10:14 AM   #2
Tiki the Boyler
Moderator

Tiki the Boyler's Avatar

U čemu je problem?!?

Klikni tu http://www.bozoel.com/ !!!

Tiki the Boyler is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2007, 12:13 PM   #3
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by pinga
al dobih samo uput na temu u kojoj se govori o tome "kako je ivan napravio gluvu sobu" (shto meni stvarno netreba) i link za neki audio forum koj i nije losh ..

Ja stvarno ne razumem ...... da li si uopste otisao na taj forum ..... da li si pregledao da tamo ima nekoliko sazvakanih resenja u malim sobama skoro identicnih dimezyija kao tvoja ...... gde mozes da nadjes SVE informacije o tome sta ti treba ...... sto malo pre neko rece .... jedino da ja dodjem uhvatim alat i to uradim umesto tebe ....... sta ti od informacija nije jasno i kompletno a procitao si na tom forumu .......

eeeee ...stvarno .....

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2007, 01:22 PM   #4
drums
Member

drums's Avatar

Pazi Ivan jeste uradio gluvu sobu itd..ali po slicnim resenjima mozes da uradis i sebi sobu za slusanje,npr da iskombinujes prednji i zadnji zid sa azmafonom,a sa strana da odradis komb.sa drvetom,ili obratno ili kako god vec,samo napravi da dobijes ono sto mislis da ti treba.odje ne postoje neka zesca pravila kako i sta da se uradi sa sobicom 3x2.pravila postoje kad imas ogromnu povrsinu,i ogromne pare.
ja sam moj studio pravio po jednoj knjizi koju su mi dali odje na rumskom,i u jednom dijelu te knjige cojek je navodio primjer studija koji ima 50 kvadrata ukupno sa rezijom i gluvom sobom,i cija visina plafona nije idealna.takodje je navodio materijale od cega da se pravi takva rabota,inache koji su jako jeftini jer ne treba u tako male prostorije ulagati ogromne pare posto nikada nece biti idealni.
posto moj studio ima 30 kvadrata,nisam ni po knjizi mogao da radim pa sam malo inprovizovao.
uglavnom uradi sobu tako da bude po tvom ukusu i za ono sto treba tebi,pogledaj sta su ti ovi ljudi odavde preporucili,i pokusaj da iskombinujes,a te pare za akusticara,ulozi za materijal.
drums is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2007, 09:37 PM   #5
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Hvala drums!!!

To sam i ja pokusavao da objasnim, ali mi ne ideeee

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2007, 02:12 PM   #6
drums
Member

drums's Avatar

ide tebi super,nego ljudi zele puno vise,a nemaju para za to.(ne mislim konkretno na ovog momka,nego uopste).Najbitnije je da se krene od necega i da uz malo truda se stice i stvara bolje od onoga sto si na pocetku imao.
A sto se tice tebe,ja ti se lichno zahvaljujem sto si tu na forumu uvijek prvi da das odgovor i sto neke stvari dijelis sa nama i nesebicno nam pomazes.
nadam se da i ostali tako misle!!!!
Veliki pozdrav za Boggy-a!!!!

Last edited by drums; 09-02-2007 at 02:14 PM.
Old 09-02-2007, 02:37 PM   #7
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by drums
ide tebi super,nego ljudi zele puno vise,a nemaju para za to.(ne mislim konkretno na ovog momka,nego uopste).Najbitnije je da se krene od necega i da uz malo truda se stice i stvara bolje od onoga sto si na pocetku imao.
A sto se tice tebe,ja ti se lichno zahvaljujem sto si tu na forumu uvijek prvi da das odgovor i sto neke stvari dijelis sa nama i nesebicno nam pomazes.
nadam se da i ostali tako misle!!!!
Veliki pozdrav za Boggy-a!!!!
Hvala drums, veliki pozdrav i tebi!!!

Ja licno stvarno ne vidim razloga da iko sa sobicom 2x3 placa ista osim izvodjaca i materijala... ali mora da radi sam, crta sam, "meri" na usi... itd.

Najveci problem kod takvih sobica je kakva-takva "garancija" da ce covek imati koliko toliko uredne uslove za rad u tom prostoru...
Koliko god se trudili, koristili neke "svemirske" materijale, tu pomoci nema... zato mi je besmisleno da se za to angazuje akusticar, jer nasi ljudi precesto od akusticara ocekuju da im resi problem bez obzira na to koji problem imaju... drugim recima... akusticar, ako je vican, moze do neke mere "prosiriti" sobu (u akustickom smislu), ali... samo malo... i za to mu opet treba prostora... i to ne moze bas u svakom obliku sobe... itd... ima puno faktora...

Znaci, cak i da nekome covek plati da mu ovde nesto isprojektuje... na kraju sam siguran da nece biti zadovoljan, i da ce ocekivati previse... a jos ako je PLATIO... sta cemo tada...

Zato je jedini lek.... UCITI... ne samo akustiku, nego nesto osnovno... po sistemu ne pravi se kuca na mocvarnom terenu, ili ... kuca se ne zida od krova pa nanize.. itd... to nam fali svima na ovim prostorima...

Najvise je u ovoj prici pomogao Ivan, jer je njegovo resenje i utisci koje ima prakticno dokaz da MOZE... ne idealno ali uredno... i da to covek moze sam da uradi bez neke preterane brige i mudrovanja... i da ce mu biti mnogo bolje nego nista.... itd...

U pitanju su kriterijumi... vrlo cesto zbrkani i ad-hoc "smuckani"... da ne kazem izmisljeni...

Tako da treba zahvaliti Ivanu i slikama koje je napravio i nesebicno podelio sa vama...

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2007, 03:05 PM   #8
drums
Member

drums's Avatar

Ma naravno i Ivanu veliko HVALA!!!ali ne radi se samo o ovoj temi vas nekoliko je uvijek tu da nam priskoci u pomoc i to treba cijeniti
Old 10-02-2007, 08:51 AM   #9
Tiki the Boyler
Moderator

Tiki the Boyler's Avatar

Quote:
Originally Posted by drums
nego ljudi zele puno vise,a nemaju para za to.
Nemojte me pogrešno shvatiti... ali ako neko nema mogućnosti da se upušta u nešto možda ne bi trebao to ni da radi!
Danas više niko ništa neće da uči. Da sam zapne i iskopa nešto. Sve je više ljudi kojima serviraš sve na gotovo i njima opet nešto fali. (Ima i onih organa što im i dlaka smeta!)
S druge strane... svi se zanose nekom idejom da sve što im treba moraju imati pod svojim krovom! Svi lagano postajemo Internetom hendikepirani zanesenjaci koji sve manje imaju dodira sa realnim svijetom oko sebe! Svi hoćemo da sve možemo uraditi. Sami. A nećemo da učimo. Ili hoćemo? Sami?
Učiti moraš od nekoga (bio to živ čovjek, forum ili knjiga)... A učiti = raditi!
E to već teško ide...

Ponavljam se... ali se sve više svodi na: Nemam para, Nemam znanja, Nemam Ideje i Ne želim puno da radim! A hoću nešto -> studio!

Neće moći!

Tiki the Boyler is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules