Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 25-01-2007, 10:51 AM   #1
IK
Member

Default PCI chasis

Bok!
Da li postoji neka alternativa za MAgma PCI chasis? Naime, kako je kod novih generacija maticnih ploca 4 i vise pci utora stvar davne proslosti, stvorila se potreba za necim slicnim.
Magma s 4 utora je oko 1400$ sto mi se nekako cini dosta za kutiju s napajanjem i slotovima...

hvala
IK is offline   Reply With Quote
Old 25-01-2007, 11:21 AM   #2
dr.Ru
Administrator

dr.Ru's Avatar

Default Re: PCI chasis

Ne znam!
Ali znam da postoji problem latence ako bi PCI devices drzao u jednom kucistu, a koristio ih u drugom. Magma je to dobro uradila. Ipak, mislim da osnovna namena Magme nije da produzi zivot starim PCI uredjajima, vec da multiplicira broj slotova za aktualne uredjaje.
Ako bi platio $1400 za Magmu da mi drzi stare PCI uredjaje.... onda mi se mnogo vise isplati da prodam te iste PCI uredjaje, i kupim PCIe za manje od $1400.
Otkud znam... ovako ja razmisljam..... ali jedno je sigurno: rizik je sada kupovati PCI audio cards.... ja sam se resio na vreme, jedino mi UAD ostao a da je PCI
Old 26-01-2007, 10:35 AM   #3
IK
Member

Ma znam, ali uz 2 uada i Pocoa, malo mi je nezgodno sve mijenjati. Onda mi ne gine Magma
IK is offline   Reply With Quote
Old 26-01-2007, 12:35 PM   #4
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Ponavljam vec drugi put (spomenuo sam vec u nekoj drugoj temi ). Odlicno rjesenje ti je ili nas ruDAW ONE, kojeg mozemo transformisati u ruDAW PRO masinu stavljanjem jednog x2 procesora (dualcore), jer u njemu imas 4PCI slota, 2PCI-E, FireWire i USB2, a naravno u pitanju je cipset novije generacije, ili da sam sklopis masinu baziranu na GigaByte GA-M55PLUS-S3G ploci, na kojoj je ruDAW ONE i baziran.

diviner is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules