|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
MAO
|
![]()
jes još u wc-u da ga snimam
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Snimaj ga u sobi ...... nije neki problem .....
Ne kapiram zasto ljudi beze od zivih gudaca ..... to nije tesko snimiti , ljudi su jeftini , a daje super zivost ..... Ispod toga se podmetne wienna ili sl ..... i dobijes vrhunske rezultate ...... Svrati da ti pustim jedan aranzman ..... da cujes , pa da se i sam uveris da je stvar prilicno prosta Samo zive violine ..... tanko , ali definitivno zivo ..... Wiena ... debelo , kontrabasi cela viole i poneka violina ...... super , ali bezivotno .... ali zajedno ![]() Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
MAO
|
![]()
svratićeš ti do mene definitivno, po više osnova, da čuješ 8ice, doneseš armiju gudača i sve u tom stilu.. a.s.a.p
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
VIP Member
|
![]()
Moze se sa samplovima solo instrumenata takoder napraviti dobra stvar. Ako se kombinira hrpu artikulacija i na liniju od 10 sec potrosi cca 2 h na to. :/ Tamo gdje sam tako radila, cesto su komentari.."aha.. sve su ono samplovi, ali solo cello ili vln su snimani uživo!"....
Ipak... slazem se s Maxom. Jeftinije je i bolje pozvati nekoga da to odsvira kako treba! Iako, uhodani traženi glazbenici znaju biti i preskupi, a neuhodani su teži za rad od samplova. Ja sam za jednu flautisticu (znam govorimo o gudačima,ali primjera radi) platila 40E po pjesmi! To je dosta skupo sto se mene tiče, ali nije mi zao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
VIP Member
|
![]()
Ja sam neki dan snimao (solo violinu prvi put u zivotu!!) Tip (Italijan) je razvalio...bas mi bilo lepo dok je svirao...
A kosta ?250 (450E!!) po pesmi (sto je jos uvek jeftinije nego zvanicna cena ovde!!!!) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
ja sam sa ovim zadovoljan Syntheway.Strings.2.0.VSTi , malo kasnije cu da opletem po trans europa express pa da izrenderujem pa da cujete jel valjaju preseti ... :]]]]]]]]]]]]]
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Moderator
|
![]() Quote:
btw, imao sam prilike da snimam violinu.. dodushe, nije mogla bez tamburasha ![]() sad u mom studiju, i da hocu, ne mogu da pozovem ortakinju sa chelom.. nema gde da se zabode.. a treba mi malo zzivosti.. ![]() poz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
Moja je skromno mi?ljenje da su preduvjet za uvjerljivi solo up bow i down bow samplovi. A ako imate npr. ?esnaestinke to je stvarno puno posla, iako se mo?e skratiti ako se u sequenceru channel stavi na "ANY" i svakoj noti dodijeli drugi kanal.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
![]()
DA, ali je veliki problem sa svim semplovima kada se sviraju solo instrumenti taj da sa njima ne mozes recimo da sviras brzi detache. Ti kada sviras pravi gudacki instrument, mozes samom brziinom promene gudala da kompenzujes potencijalno kasnjenje i onda to zvuci povezano, a egzaktno. Ovde postoji ili stacatto i spicatto ili neki legato, a retko koji martele bude bas onakav, kakav se inace svira, a o raznim markatima i duzim egzaktim notama nema ni govora. Upravo je zato tesko ili nemoguce uraditi pravu artikulaciju sa semplovima.
Zato i kazem, dok je orkestar u pitanju ili grupa instrumenata, to moze da prodje. onog momenta kada zelis solo gudacki instrument, ne postoji nacin da ga dobijes semplom, a da zvuci dobro. Ko svira, taj zna.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Strings | zmaj | Slobodan Marković | 0 | 06-06-2007 10:41 AM |
strings iz semplera | SandRob | Audio Produkcija - Tehnike | 27 | 23-10-2005 08:20 PM |