Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 15-01-2007, 04:26 PM   #91
Max
Pro Member

Default Re: Mislim da odustajem...

Quote:
Originally Posted by ANITA
Hm! Ovo nije lo?e, a vrlo je konkretno rje?enje (iako ih nisam trazila... )!!!!!

Izvrsno! Na ovaj način ni?ta ne gubim... jedino, hm... klijentu lagati da je rad moj?! Kako ti to radis? Lazes ili kazes da je netko jos surađivao na projektu npr.?

Ne kazes nista ..... ti uvek mozes imati asistenta koji ima manji ili veci upliv u ono sto radis .... a bitno je da imas coveka u kog imas poverenja ( muzickog ) a ako taj covek ima zelju i volju da radi ( a uz to i talenat ) velike su mogucnosti da taj posao uradi bolje od tebe ( jer ti u tom momentu nemas ni volju ni ideju ) Sve ostalo je stvar dogovora izmedju tebe i te osobe ..... pravo da ti kazem , ja sam u svom zivotu , toliko aranzmana promenio ( da bi mixevi bili bolji ) a nije mi uopste bilo stalo da se potpisem , a i radio sam dosta toga gde greskom nisam potpisan ..... tako da je to sve " u rok sluzbe " sto se kaze .....

Napravi neku svoju podverziju price koja tebi ( i toj osobi ) odgovara ....

Pozdrav
Max is offline  
Old 15-01-2007, 04:30 PM   #92
kejkz
banned

Na nesrecu, pored onoga sto jesmo, i sto nosimo u sebi, svi smo mi proizvod jednog vremena. Samo ako izadjemo iz okvira koji nam postavlja, mozemo stvoriti nesto vanvremenski, izaci iz serijske proizvodnje. Ali to je vrlo tesko uraditi, i samo retki imaju takvu prilvilegiju, jer nekad je u nas zivot ukljucen jos neko sem nas, kome se moramo naci, i zbog koga moramo ostati u realnosti.

Mislim da je jedino resenje raditi, po svaku cenu, nekad i ispod svojih mogucnosti, i cekati trenutak za samoiskazivanje... jer on dolazi kada se vise ne nadas, ne mislis... kao nagrada za trud, pa onda i talenat...
Old 15-01-2007, 04:35 PM   #93
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Dushan - ti znas da si ti meni super i drag i znam da sve govoris s dobrom namjerom. Ali isto tako si tip koji u svemu vidi psiholoske uzroke problema i tko zna koliko puta (kao i svi drugi) projiciras nesto sto uopce nema veze s osobom na koju se projicira. Ako kuzis sto mislim reci?
Pa ja bih rekao da je problem sam po sebi psiholo?ka kategorija, tj da je "biti u problemu " stanje svesti. Postoje praktični problemi koji samo zahtevaju da izaberemo i preduzemo akciju ali ljudi kad govore da "imaju problem" i kad se počne mnogo filozofirati obično je obo prvo u pitanju. Konačno nisam to ja izmislio Inače naravno da ne mislim da projeciram u ovom slučaju. Tuđe re?enje je validno ako funkcioni?e za njih same iako se mi ne moramo slagati da je to dobar način za nas, tako i mnogo ljudi ovde iznosi svoja viđenja, koja su validna onoliko koliko njima to poma?e u ?ivotu. Inače bi po toj logici projekcija bilo sve ?to ti ka?e neko drugi, jer je normalno da niko nije u tvojoj glavi i ne oseća tačno ?to i ti već ima neko svoje viđenje toga. Pa ako ćemo onda svi mi na temi projektujemo, a i ti projektuje? jer ima? neku svoju zamisao i viđenje toga ?ta drugi ljudi pričaju

Ali u svakom slučaju, nisam siguran posle ovoliko stranica čemu je tema slu?ila, nekako je ispalo da si ti već determinisana da uradi? ne?to i da drugi pričaju ?ta pričaju a ti insistira? sa onim sa čime si i započela temu. Ja samo mogu da te naravno podr?im da učini? ono ?to ?eli?, jer za drugo i nema mnogo prostora. Posveti se svojoj muzici radi sebe pa vidi kako to funkcioni?e, nekada je dobro i ne?to uraditi pa ?ta bude, pa ako ne valja, vidi? u praksi!

Poz!
Dushan_S is offline  
Old 15-01-2007, 05:44 PM   #94
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Quote:
Originally Posted by Dushan_S
Ali u svakom slučaju, nisam siguran posle ovoliko stranica čemu je tema slu?ila, nekako je ispalo da si ti već determinisana da uradi? ne?to i da drugi pričaju ?ta pričaju a ti insistira? sa onim sa čime si i započela temu.
A ?to je u tome čudno? Pa nije valjda da sam obavezna slijediti mi?ljenje drugih?!! Ja (kao i svi drugi, nadam se) uvijek napravim po svom, samo ?to se moje ponekad da modificirati ako ne?to konkretno čujem od nekoga, a da to ima smisla za moj konkretan slučaj s racionalnog i intuitivnog aspekta.

Nemoj samo molim te o svrsishodnosti ove teme jer ljudi na ovom (i drugim) forumovima gube vrijeme i na ispraznije stvari... pogledaj samo 5 stranica teme u pričaonici o čemu?!

Ovdje su ljudi govorili iskreno, pametno, smisleno i takva komunikacija ima smisla i za mene i za sve druge koji čitaju ili će čitati, a i za njih same. Ako netko ovdje ne?to govori zato da netko drugi napravi po njihovom.... onda je to vrlo .... jer pitanje nije bilo kako otvoriti midi traku u cubase-u, već ?ivotna odluka... a da, ja to tako do?ivljavam (prekretnica...). Moram znati gdje idem, jer nemam puno vremena za vrludanje.
ANITA is offline  
Old 16-01-2007, 01:00 AM   #95
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Quote:
Originally Posted by Dushan_S
Ako me ne?to ubija i psiholo?ki iscrpljuje, mo?da nije problem u onome ?to radim, već u mom odnosu prema tome. Čoveka psiholo?ki iscrpljuje kada god postoji neko unutra?nje trenje između dva različita htenja i usmerenja. Ako si istovremeno i za i protiv iz različitih razloga za ne?to (na primer, radila bi zbog para, ali ti se ne radi lično) onda maltretira? sebe.

Jednostavno mislim da je bolje menjati nas same tako da ne patimo, a ne boriti se sa spolja?njo?ću tako ?to sami sebi su?avamo izbore i delokrug jer se ne umemo izboriti sa time ?ta zaista ?elimo i koje nam je primarno usmerenje.
Anita, ne znam otkud "trenje", ali Dushan je ovo vrlo dobro iznio. Sve shto te na svijetu smeta dolazi iz tebe same. Svijet je jednostavno takav kakav je, a ti birash kakva chesh ti biti, shto che te smetati i hochesh li biti svjesna da zapravo sama projecirash svoje smetnje.

Kad se pogledash u zrcalo i vidish da ti frizura nie dobra... pocheshljash se, zar ne? Ali kad se "unutra" ne osjechash dobro umjesto da se "pocheshljash" unutra ti cheshljash zrcalo i nastoish ga iskrivit da si u njemu izgledash dobro. Zapravo svi to povremeno radimo... tko vishe - tko manje.
Old 16-01-2007, 09:38 AM   #96
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Quote:
Originally Posted by SHIVA
Kad se pogledash u zrcalo i vidish da ti frizura nie dobra... pocheshljash se, zar ne? Ali kad se "unutra" ne osjechash dobro umjesto da se "pocheshljash" unutra ti cheshljash zrcalo i nastoish ga iskrivit da si u njemu izgledash dobro..
Ne... kad radim posao koji ne volim, promjenim ga. No, znam puno ljudi koji su zivote proveli če?ljajuci se iznutra izbjegavajuci ista mijenjati iz vana. S vremenom se shvatili .... neke stvari. Budete i vas dvoje. Čim započnete ozbiljan zivot...
ANITA is offline  
Old 16-01-2007, 10:13 AM   #97
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Shiva, u kojoj firmi radis? Morat cu im cestitati sto su dobili dozivotnog zaposlenika! Jer, kad ces pomisliti da ti tamo nesto ne stima - to ce biti odraz psihe koju trebas izmijeniti, pa ces mijenjati psihu i nastaviti raditi za njih! Wov - koja odanost! Svaka čast.

p.s. Nema nikakvog trenja. Slatki ste mi ti i Dushan... Lijepo je kad ljudi imaju vremena raditi na sebi! Vec sam rekla jednom, to je divno!!
ANITA is offline  
Old 16-01-2007, 01:58 PM   #98
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Quote:
Shiva, u kojoj firmi radis? Morat cu im cestitati sto su dobili dozivotnog zaposlenika! Jer, kad ces pomisliti da ti tamo nesto ne stima - to ce biti odraz psihe koju trebas izmijeniti...
Tochno tako! Ali...

Quote:
pa ces mijenjati psihu i nastaviti raditi za njih! Wov - koja odanost! Svaka čast.
...ovo me hvatash na galamu. Ne mogu promjenit nachin na koi firma radi... mogu samo promenit sebe, tj. shvatit da postoje i druge firme i potrazhit novi posao. Ako ostanem radit u istoj firmi nisam nishta promjenio. Ako ignoriram problem isto se nishta ne mjenja... samo potiskujem problem.

Quote:
Lijepo je kad ljudi imaju vremena raditi na sebi! Vec sam rekla jednom, to je divno!!
Jedino na sebi i mozhesh raditi. Sve ostalo je iluzija
Old 16-01-2007, 02:07 PM   #99
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Quote:
Ne... kad radim posao koji ne volim, promjenim ga. No, znam puno ljudi koji su zivote proveli če?ljajuci se iznutra izbjegavajuci ista mijenjati iz vana. S vremenom se shvatili .... neke stvari. Budete i vas dvoje. Čim započnete ozbiljan zivot...
Znash shta... ja sve nekako mislim da che doch dan kad chesh se predomislit i shvatit da sve shto izvana "pocheshljash" zapravo radi josh vechu shtetu nego prije "cheshljanja", a ostavlja i osjechaj krivnje jer negdje duboko znash da nemash pravo mjenjati nishta osim sebe. Sve drugo ima svoj razlog shto postoi i nie na tebi da upravljash drugim stvarima ili osobama.

Mjenjati smijemo samo ono shto je nashe, ali pri tome ne mislim na ono za shto posjedujesh vlasnichki list... jer sve shto postoi na ovom planetu je bilo tu davno prije nas, i samim tim nie nashe. Dakle tvoj je jedino tvoj zhivot i s time mozhesh raditi shto god hochesh. Zhivot tvoih klinaca vech nie tvoj, i svaka odluka koju donesesh za njih je kriva. Nesumljivo u najboljoj namjeri, i zato shto je ne mogu donjeti sami... ali opet kriva. Jer sve posljedice takve odluke che oni snositi bez da su imali prilike sami odluchiti o tome Dobar roditelj je svjestan toga.
Old 16-01-2007, 03:53 PM   #100
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Quote:
jer negdje duboko znash da nemash pravo mjenjati nishta osim sebe. Sve drugo ima svoj razlog shto postoi i nie na tebi da upravljash drugim stvarima ili osobama.
Slazem se.

Kao sto bacim smece koje se nakupilo u kanti i smrdi, tako isto vise necu raditi za odredenu klijentelu i tocka. A ti si totalno zabrijao u područja koja veze nemaju sa ničim konkretnim.

Zakljucavam temu sto pokusavam od sinoc. Ako ima netko za reci nesto sto misli da je bitno, nek mi javi na PM i otkljucavam!

U protivnom, radije bi se igrala s svojom djecom nego sa Shivom trenutno.

p.s. Shiva, kad sam bila u fazi u kojoj si ti sad izgubila sam jako, jako puno prijatelja. Nije mi bilo jasno zasto jer zeljela sam samo dobro i sve sto sam govorila bilo je s dobrom namjerom.

Stvar je u tome da silnim pametovanjem ustvari pokusavas raditi ono sto si i sam rekao da nije ok, a to je:

Quote:
nije na tebi da upravljash drugim stvarima ili osobama.
A sve to ipak puno prerano, odnosno bez pravog istinskog iskustva u pravom istinskom zivotu na pravi istinski nacin.

Iako ti mislis da upravo tako radis sada i na to ima? pravo.
Ja recimo, svojoj kćerkici koja ?eli otvoriti biznis sa cjeđenjem mandarina nisam vise od dvaput htjela objasniti zasto se ne isplati. Cekam da sazrije pa ce do toga doci sama. Za sada pijemo puno njenih sokova od mandarine, sto i nije tako losa stvar.
ANITA is offline  
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules