|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Cao svima, nov sam na forumu i pre svega zelim da vam svima pozelim srecnu i uspesnu Novu godinu i da se zahvalim svim ljudima koji su radili na stvaranju ovog sajta!
E sad, mene interesuje nekoliko stvari! Planiram da kupim neku master klavijaturu kako bih je povezao na laptop i koristio sa njega VST instrumente za zive nastupe. U Artistu prodaju CME UF8 master sa hamer mehanikom za 500 eura, pa me interesuje sta drugi klavijaturisti misle o tome i imate li neki predlog. Unapred hvala svima! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
Jel` moguce da ovu klavijaturu niko nije video?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Vibrator
|
![]()
video i probao dirke u artistu, ali se ne smatram dovoljno kompetentnim da komentarisem, bez obzira sto mi se svideo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Ponovio bih ono što kaže Lesha, od reči do reči.
Osim toga, koliko znam, CMEovi se mogu nadograđivati u "pravi pravcati" sint, dokupljivanjem i uglavljivanjem firewirea. Plus, to je prva MIDI klavijatura sa aluminijumskim kućištem, itd. Homepage im je na http://www.cme-pro.com/ , pa tamo vidi za detalje. Google kaže: "Keyboard" CME UF8 Review MusicTech CME UF8 Review Keyboard Magazine CME UF8 Review ![]()
"The artist looked at the producer/ The producer sat back/ He said, 'What we have got here/ Is a perfect track/ But we don't have a vocal/ And we don't have a song/ If we could get these things accomplished/ Nothin' else could go wrong'." Last edited by Rocket Roll; 14-01-2007 at 02:05 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
Dobro, i to je nesto, bar vam se svideo!
![]() Pozdrav! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
ako idesh na laptop usb vezom...obavezno proveri kako su se pokazali drajveri..
ja koristim uf 5,ali preko midi veze...jer je driver katastrofa...sto se dirki tice tu nemoze niko da prigovori... potenciometri sasvim prosecni....verovatno ima mnogo boljih resenja za te pare sto se ovoga tice... u stvari bitno je sta je prioritet :1 osecaj pri sviranju ili 2 kontrola vst parametara. za 1 cme........ za 2 novation........ |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
Super sto neko ima tu klavijaturu! Jel` je ti koristis sa laptopom?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
Da, ako ćeš je "uvoziti" u komp USBom, onda pazi - aftertouch i breath control zahtevaju da bude dodatno prikopčana na transformator (pošto to traži celih 12V DC), kao što piše u ovom reviewu:
http://www.soundonsound.com/sos/aug0...les/cmeuf8.htm
"The artist looked at the producer/ The producer sat back/ He said, 'What we have got here/ Is a perfect track/ But we don't have a vocal/ And we don't have a song/ If we could get these things accomplished/ Nothin' else could go wrong'." |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
A jel` nece da smeta sto napajanje ide i preko USBa i preko DC12V? I sta je taj breath control?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
Neće da smeta, zapravo mora tako - valjda se onda napajanje iz USBa ne računa uopšte... kako god bilo, radiće kako treba sa obe uključene stvari. Ponešto o Breath Controlu možeš da pročitaš, recimo, ovde.
"The artist looked at the producer/ The producer sat back/ He said, 'What we have got here/ Is a perfect track/ But we don't have a vocal/ And we don't have a song/ If we could get these things accomplished/ Nothin' else could go wrong'." |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
pre master, master i finalni produkt. | Bo_13 | Slobodan Milunović - Boban | 39 | 19-05-2009 09:14 AM |
Improvizacija na klaviru | MarkoX50 | Promocija radova | 8 | 04-02-2009 08:52 AM |
Sta mislite o Yamaha Final Master plug-inu??? | Jan | Audio Produkcija - Tehnike | 18 | 03-05-2006 01:00 AM |
Master za CD i master za audio kasetu | Shady | Audio Produkcija - Tehnike | 6 | 04-05-2005 04:27 AM |