|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Sta mislite o koriscenju lap-topova i VST instrumenata na zivim svirkama?
Hteo bih da koristim klavir, el. klavire i hemond orgulje sa lap-topa pa me interesuje da li je neko vec to radio i kako se to pokazalo u praksi. Da li komp pravi probleme? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Bez ikakve dileme - DA !
Vazno je da imas audio interfejs sa ASIO drajverima - PCMCIA, FW ili USB... Integrisani out je nemoguce koristiti, zbog ogromnog kasnjenja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Hvala na odgovoru mada imam jos nekih pitanja. Sta ces, ne razumem se puno u sve to. Koje VST-ove koristis najcesce? Mozes li mi reci nesto blize o njima? I postoji li neki noviji VST koji ima kompletnu GM banku boja, tj. koji ima ulogu obicnog hardverskog modula?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Administrator
|
![]() Probaj Asio4all drajvere. U nekim slucajevima i oni zavrsavaju posao (mada svakako ostaje preporuka za nekim kvalitetnijim audio interfejsom).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
OK, to da treba da imam bolju karticu sam razumeo ali me interesuje da li mogu na svirci lap top u potpunosti da koristim kao modul za recimo dve master klavijature. Razmisljam o kombinaciji gde bih koristio laptop umesto recimo Korga TR ili Extrema i gde bih vukao sve boje sa kompa, znaci bez ijedne druge klavijature ili modula. Znam da postoje dobri VST-ovi kad je u pitanju klavir, hemond orgulje i el. klavir ali da li postoje VST-ovi koji imaju komplet GM banku i u kojima mogu da se prave kombinacije tih boja tj. da se one spajaju? I postoji li neki VST koji moze da bude sempler, da mogu u njemu da koristim multisemplove koje vec imam?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Zaboravi na to da sviras samo lap-top. Zamisli koliko vremena, koliko iznzenjera sa kolikim iskustvom pravi, programira jedan Triton Extreme.......
Mozes ga koristiti uz klavijaturu, ali osloniti se samo na laptop...... treba ti gomila boja, pa da sredis layere, split...... a da ne pricam oozbiljnijim programiranjima sintisajzera. Drugo, cak i klavijatura sa semplerom (nesrecni triton LE npr.) moze na svirci da te izda kao niko. MEni se desilo na trgu u UE za proslu NG da nestane struje na 10 sekundi i ja sam 2 pesme bio van stroja dok Korg ne ucita......... Klavijatura je klavijatura, jos uvek
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
pozdrav! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Hyprercanvas zvuci gore od Roland e16, koji je oko 100e u oglasima (slican SC55 engine).....
Hypersonic je druga prica, ali.........
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]()
Za kombinaciju sa dve klavijature bi morao malo da se pomucis...
U takvoj varijanti bi trebalo da imas i neki midi interfejs.Dalje, za VST instrumente koji "vuku" semplove direktno sa HD-a ti treba i externi hard disk (jer su interni diskovi u lap topovima spori - uglavnom)... Mislim da dosta ljudi koristi Steinberg-ov "V-stack" za to sto tebi treba - ja sam sebi napravio set-up u Logic-u. Mislim da nemas puno izbora ako su ti neophodne GM banke - uglavnom se time bavi Edirol (Hypercanvas, Superquartet, Orchestral...), ali SVE zvuce prilicno bedno... Sto se struje i ucitavanja tice - jedini problem tu pravi taj externi HD, lap top radi i na bateriju... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]()
Znas kako nemam ja mnogo potrebe za semplerom posto sviram pop-rok ali u nekim pesmama mi zafale poneki semplovani efekti koje imam, sax, negde i neke boje harmonike. Ako ne vuces mnogo boja sa internog harda, da li to olaksava stvar? I jel` mogu u tom Helionu da se naprave preseti za 5-6 boja, posto mi vise i ne treba?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|