|
Dragan Ivanović Bas Maister, Studijski muzičar, aran?er, producent (saradjivao sa Vasil. H Bendom, Mangus, Van Gogh, Ceca, ...trenutno saradjuje sa Bala?evićem, Rambom, Sergejom Ćetkovićem i Strip...snimao bas Nevernim Bebama, Zdravku Čoliću, Van Goghu, Ceci, Regini, Vladi Georgiev, trenutno aktivan i kao DJ (projekat bassystem predstavlja perc.elemente) |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
eto vidis, ja sam doradjivao Romale i miksao ga takodje (na albumu ima bolji miks od onog sa Beovizije!!) Znaci - muziku za vrtice i obdanista radimo non stop! ![]() Ked rece Las Ketchup - taj projekat bas nije radjen zbog para. To su oni tamo u Spaniji uradili iz zezanja, i one zenske nikad nisu htele da bude pevaljke! Sve tri sestre rade neke poslove i muzika ih ne zanima. Svi su bili iznenadjeni kako je razbila pesma..oni cak i nisu hteli da idu nesto da je promovisu. A posto su totalni amateri bili, Sony je preuzeo management i izvukao maximum za godinu dana. Od milionskog reklamnog deal-a za Heinz ketchup-om, do reklama za TV. Pa na albumu ima samo 6 pesama i 5 remiksa prvog singla! Nisu imali ni vremena da naprave pesme... Ali toliki tiraz (7 miliona !!!!) pokazuje da se to ljudima zbog necega svidelo. Da li su zbarili zensku na moru uz tu pesmu ili su se deca igrala na pesku uz to..vazno je da su svi, kad su se vratili sa mora - kupili plocu! Pesma ih je povezala sa nekim lepim secanjem ili sta vec! I to je glavno... A sto se tice publike danas - oni stariji preko 30 godina imaju pare i kupuju _mega hi hi, surround sisteme, pa onda kupuju Pink Floyd opet remiksovan u 5.1 itd...klinci skidaju mp3 za dzabe, tako da nisu najveca publika. Ali "bottom line" - koliko to moze da se proda! Last edited by DaBear; 31-12-2006 at 01:55 PM. |
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
#3 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
A njih stvarno to nije zanimalo, jedna je kelnerica, druga radi u knjizari itd. Moj dobar prijatelj iz Columbia Records se brinuo o projektu i kaze da su ih jedva iskupili za video da urade!? Intervjue nisu htele da daju..itd. To su verovatno neki tezgarosi uradili, nadajuci se da ce biti mali hit u Spaniji za jedno leto...devojke se verovatno slucajno nasle tu , itako dalje.. Eto..e odoh da proverim kako izgleda pechenje u rerni!! |
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Mason
|
![]() Quote:
![]()
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 31-12-2006 at 07:26 PM. |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Pitanje je da li nekog vrednujemo po komercijalnosti ili kvalitetu. Ako ga gledamo po komercijalnosti onda i ne mora nista posebno da zna da svira, ali ako ga vrednujemo po njegovom kvalitetu sviranja ili pevanja onda gledamo procenat ljudi (muzicara) koji mogu isto sto i on, kao i Mensa (IQ broj se odredjuje prema tome koliki je procenat ljudi resio test sa isto bodova kao i vi), to je najmerodavnije (da li volite njega ili tu vrstu muzike ili stil, to je ovde nebitno).
Pozz
#6 |
MAO
|
![]()
mala ispravka, skoro sam negde pročitao kako je u UK znatno porastao broj kupaca muzike starijih od 50 godina, te se određeni deo tržišta prilagođava i toj situaciji.. meni se čini da je u tome i problem, jer rokenrol onda kada je nastajao nisu furali matorci, niti matori producenti niti matori muzičari niti matori urednici.. a sada kod nas, a i kontam da ni napolje nije drugačije, samo sede brade sede i odlučuju iz svog nekog ugla.. ako ubodu hit za decu, ubodu, ali gomila mladih i inspirisanih muzičara ne može da se izbori sa nerazumevanjem starije generacije.. ja bi ih lepo penzionisao, i prepustio ceo deal mlađima..
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Mada, mozda to i nema veze sa starijima i mladjima, generalno je nemastina, pa je princip - bilo sta za brzu lovu, nadjacao osnovnu ideju da se prave dobre i kvalitetne stvari i da se prepoznaje talenat i originalnost ali mozda bez love (prepoznajete li analogiju sa politikom?). Pozz
![]() |
#8 |
MAO
|
![]()
NE.
Jasno i iskreno mislim da je određena količina ljudi u datom momentu sinhrono zajebala stvar, i desilo se šta se desilo. Sada je još teže to oprati i ispraviti jer su se oni sami sakrili, ili nabacili maske nekih šatro revolucionara i ljudi iz naroda. Mogli su, samo da su imali muda, da stvari postave drugačije i da furaju drugačiji kulturni model, nego nisu umeli i išli su na siguricu, gazeći po generacijama dobro vaspitanih muzičara, autora i producenata.. Još par generacija da prođu, i možda se stvari krenu vraćati u normalu.. |
![]() |
![]() |
#9 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Skoro sam cuo neke Turske "artiste" i to je isti koncept - Turbo Techno Narodnjak..zanci, opet su se nasi "kompozitori" inspirisali. Naravno, to sto sam ja cuo I DALJE BOLJE ZVUCI OD NASIH TURBASA!! Samo, nije bio nikakav konspiracy! To je mnogo tesko da se organizuje. A sto se tice disko, dance matrica...to je lako iskopirati - ali kod nas znaju da prave SAMO NARODNJACKE LINIJE ZA PEVANJE (cast malim izuzetcima!!) |
|
![]() |
![]() |
#10 |
MAO
|
![]()
nisam mislio sinhrono kao conspiracy, već u jednom datom kratkom periodu je cela ekipa odgovornih zakazala...
a u međuvremenu se jeste rodilo mnogo novih i kvalitetnih pravaca u muzici, koji su nas mahom svi zaobišli.. osim njihovih ispranih i mutiranih verzija upotrebljenih u turbofolk matricama.... |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
tihi ubica:-) | master29 | Razno | 7 | 10-07-2008 07:47 AM |
Ubica Logic8 i Nuendo 4 - novi sekvencer | Moritz | Audio Software | 7 | 26-09-2007 10:42 AM |
Daniel Porter u crnoj gori? | fipke | Audio Produkcija - Tehnike | 9 | 03-09-2007 10:48 PM |