|
Dragan Ivanović Bas Maister, Studijski muzičar, aran?er, producent (saradjivao sa Vasil. H Bendom, Mangus, Van Gogh, Ceca, ...trenutno saradjuje sa Bala?evićem, Rambom, Sergejom Ćetkovićem i Strip...snimao bas Nevernim Bebama, Zdravku Čoliću, Van Goghu, Ceci, Regini, Vladi Georgiev, trenutno aktivan i kao DJ (projekat bassystem predstavlja perc.elemente) |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Pozdrav Draganu!
Malo diskusije vezano za Djoletov poslednji album. U odnosu na prethodnih nekoliko (one stare ne racunam, ono je 19. vek), ova produkcija mi je dosta bolja (mozda je violina lepsa na "Dnevnik starog momka", ali sad to nije vazno). Ali mislim da je ispao mali problem sa bass frekvencijama. Slusao sam ga na nekoliko razlicitih sistem (u kolima, kuci, kod devojke, na mojim monitorima) i jednostavno ima malo vise bass frekvencija. Sad necu da tvrdim za ceo album, ali mogu da pricamo o Galiciji, recimo, tu se sigurno primeti i na uvodu, i kada krene Djole da peva. Ne secam se kada sam pre toga smanjivao bass ekvilajzer slusajuci neki CD, uvek mi je sve na pola. I znam da nisam jedini koji smanjuje na tom albumu bass EQ... Zanima me i na kom mikrofonu i kako je tacno sniman vokal (pretpostavljam da je Djole bio blizi mikrofonu nego inace, jer dosta toplije zvuci nego na proslom albumu) |
![]() |
![]() |
#2 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
pa sve albume do sada (osim ranog mraza) je Đole snimao u Ko?utnjaku, na kojima je producent bio Đ.Petrović i to analogno (na trake). Rani Mraz je sniman kod Peđe Peića u Novom Sadu, digitalno (radar) tako da sigurno ima velike razlike. Ja nisam bio na snimanju vokala, ali u pravu si, ima nekih čudnih momenata...i ja ne bih govorio o tome. Eventualno bih volio da mi ka?e? (kad ga već pominjemo) kako ti se čini bass na tom albumu?
|
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Meni je licno - do jaja (ne ocekuj detalje od "nebasiste"
![]() ![]() Sad sam poslusao opet (da ne bih pricao napamet). Civutski vrt i Galicija su pesme gde se najvise primete te frekvencije (vec i u uvodu gde je bass gitara izrazena, a onda kad krene vokal jos gore). Mislim da je producent malo zeznuo jacinu nekih frekvencija ispod 100Hz. Jer, bez subwoofer-a se slusa pristojno, a cim je sub u sistemu, vec smeta. |
![]() |
![]() |
#4 |
Mason
|
![]()
Malo ste me zbunili...
![]() Jel' se album zove "Rani mraz", ili je opet tako krstio band??? Posto je "Rani mraz" bilo ime Djoletove grupe, koju je formirao nakon raspada grupe "Zetva", koja je tada imala veliki uspeh, a navodno je odabrao takvo ime, jer rani mraz unistava zetvu... jedva se secam, bio sam jako mali, ali pesama se secam... "U razdeljak te ljubim", grupe "Zetva" je bio nevidjeno veliki hit za to vreme, a pesmica "Srce mi je kao ratar" je bila stvarno lepa pesmica tada... Raspad grupe "Zetva" je tada docekan kao omanja tragedija, a "Rani Mraz" je pozdravljen kao nastavak "Zetve"... ![]() Gotovo mi je neverovatno da je grupi opet dao ime "Rani Mraz", a ako je tako dao ime albumu, verovatno je to iz nostalgicnih razloga... Dobro je da se nije prisetio svoje grupe "Suncokreti" ![]()
#5 |
Member
|
![]()
Album se tako zove.
Koliko sam ja shvatio, to je muzika sa film "Prica o Vasi Ladackom", a scenario pise (zavrsava, mislim) upravo Djole, i pitanje je da li ce se taj film i snimati (to je i sam Djole rekao). Meni je ono staro smesno lose, valjda je to za ono vreme bilo OK. U poslednjih 10-15 godina mi je super, okuplja jaku ekipu muzicara, zvuci sve kako treba, tekstovi odlicni, a bez obzira sto nema neke vokalne sposobnosti, ima svoj shmek. |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
"glupi"ASUS (i "pametni"Gigabyte) | milanCHE | Computer Hardware | 20 | 26-06-2009 12:01 AM |
Zasto "iste" stvari zvuce "razlicito"? | boggy | Razno | 121 | 11-12-2008 09:36 PM |
Da li postoji ""MUTRON" kao plug in? | splatch | Audio Software | 1 | 27-11-2005 11:46 AM |