|
Produkcija Elektronske Muzike Sve sto vas interesuje u vezi produkcije elektronske muzike, modernih zanrova i pravaca: |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
juce sam gledao (konacno) DMC takmicenja od 87-e do 2001-e ... znaci dream team (mixmaster mike dj qbert i jos jedan lik),Ca$h Money , A Track (klinac od 15/16 godina) , Dj Kraze , Dj Noise , Dj Roc Raider, ... ali DJ DAVID IZ NEMACKE .... uhuuuuuuuuuuuuuuuuu ... kapiram da bi mogao covek opusteno da svira drum n bass sa plocama najopustenije , ne kazem da ne bi i ostali spomenuti uradili to , ali ovaj covek ... bas je brz ko munja ... sto me dovodi do razmisljanja nisu li techno/house dj-evi (cast izuzecima) samo teski manekeni u odnosu na ove turntable-iste vecina njih ni ne koristi slusalice jeste sve to napamet ali **bote ... ? ... znam da ne mogu da se porede ali alat je isti ...
vase misljenje ?
menjam nove fosile za ritam masinu ... ![]() xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda" Last edited by alavuk; 07-12-2006 at 06:59 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Q bert.
za mene bio i ostao najbolji...Kraze takođe David je običan cirkusant, techno i house dj-i su manekeni u odnosu na gorespomenute ali zapravo ih ni ne treba porediti..teško da bi bilo koji turntablist mogao da odradi pošten višečasovni set,kao što ni house/techno dj slabo ima ili nema pojma o čarolijama koje ovi grandmaster-i izvode...
http://audiojungle.net/user/daddy_z/portfolio http://soundcloud.com/noisedestruction http://www.discogs.com/artist/Noise+Destruction "POZDRAVITE MAMU VAĆ U" Last edited by DADDY Z; 07-12-2006 at 11:33 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
pa samo si ponovio ono sto sam napisao ... :] evo sad sam sedeo u kaficu malo posle reklamiranja sa dj ape-om i drazenom i pricali tacnije pricali smo ja i djape , a drazen nas samo gleda... nije da se hvalim ili nesto slicno , ali ako se vec bavis dj-ingom barem neke osnovne informacije o dj kulturi , malo mi je smesno kad vidim nekog klinca sa FS-om i kako mi se hvali kako on pravi muziku a "cikice" rade sta 'oce sa plocom jeste malo napamet ali opet taj **beni tajming
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Ne moze to ni da se poredi. A jesu li ovi drugi manekeni naspram prvih (generalno), jesu.
Hiphop crnje imaju posla sa pravim notes, mesures i takvim stvarima, zbog toga i postoji turn table kao instrument na berkliju recimo, dok ovi ostali gotovo iskljucivo hvataju beat na beat, sto je 1 razred osnovne skole. E sad sto je mene pocela da nervira "plitkoca" usa dj-eva globalno to je druga stvar. Mislim, tehnika i sve to ubija, ali se sve manje koristi mozak u samim scratchevima (ne pricam o dmc takmicenju ono zbog toga i postoji) vec se ponasaju kao da mjere kome je k*** veci, i to je bezveze. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
To oko manekenisanja se ne slazem. Ima likova koji su manekeni, ali ima i ljudi koji se bas cimaju da bi zurka trajala 5cuka. Razlika je u tome sto se skrec vezba i vezba i vezba, likovi koji izlaze na DMC taj njihov set od 3-5min spremaju godinu dana po 10cuka dnevno. Dok house/tehno djejevi priprmaju sebe na drugaciji nacin, i da, naravno da ima likova koji su totalno lenji i bole ih **rac za tu pripremu. Malo je nezahvalno porediti ove dve vrste djinga. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
pa naravno ali eto , dave clarke je prvo bio hiphop dj koji i dan danas skrecuje pravi "vratolomije" drka mixer kad god stigne , jeff takodje uradio je za techno da to ne moze da se izmeri ... takodje hiphop dj ... ili anthony shakir npr ... , znaci opet moras da drndas gramafone mixer da bi napravio zvuk trip kako god nazovi ... kapiram da im je to tehno pruzio da se igraju lakse sa plocama i sl... ja sem dnb-a od elektronske muzike nisam cuo preveliku igrariju sa vinilom (cut,mix,schratch i sl...) kad se radi u klubu ... kao da ljude mrzi da nesto "naprave" novo da budu unikatni makar zbog nacina na koji pritiskaju 33/45 ili stop ... evo navodim primer rob stow-a coveka sam slusao 2 puta u nas , kad mixa nekoristi slusalice vec pitch/prvi beat veoma malo pogresi , skrecuje(jedino mu za to sluze sluske cisto da nadje zvukic) pravi zezancije tokom mixa znaci nesto priblizno gospodama mixmaster mike-u i ekipi ... iscimacu jednog drugara ako jos ima video zapis pa da uploadujem to...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Meni se najvise svidja Tom Morello
![]()
![]() |
#8 |