Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 04-12-2006, 11:45 PM   #11
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Default Re: CHOLIN Album

Novi Bajaga par pesama VRH!

Da se ne postidi ni pred kim.

Ima i proseka, ali ima stvarno lepih mixeva. Muzikalnih,...

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2006, 11:49 PM   #12
perun
Pro Member

perun's Avatar

Quote:
Originally Posted by Max
@ Perun .... znam sta ti smatras pod " udara " tako da kapiram zasto ovo kazes , ali u drugom domenu poslusaj bajagu ..... vrlo dobro cisto siroko zdravo i lepo ......

Pozdrav
Poslusao sam, imam Bajagu. Korektno, par stvari bas dobro zvuci...
perun is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2006, 11:49 PM   #13
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by Oggy
Mozda zato "ne udara"?
Ne udara jer su je ubrali pre vremena, a nisu ni prosushili kako treba

Aaaa... ne radi se o tome???:o Dobro... izvinite...
Old 05-12-2006, 12:12 AM   #14
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

"nije votka rakija , ali nocas udara ..."
mozda su na to mislili !

deki deki ... pozdravio te debeli bojan :]

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2006, 12:47 AM   #15
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

šta bi na kraju, ko je to pazario (cholu).. znam da sam morao da se sušim četiri dana od petice da bi svi redom poslušali i iscenjkali se...
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2006, 08:41 AM   #16
dvuckovic
VIP Member

dvuckovic's Avatar

Quote:
Originally Posted by idekius
Ne udara jer su je ubrali pre vremena, a nisu ni prosushili kako treba

Aaaa... ne radi se o tome???:o Dobro... izvinite...

Toooooooooooo

dvuckovic is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2006, 09:26 AM   #17
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

A, Dabear, sta ti bi sa Nikolickom? Ne kapiram...

[/QUOTE]

ne valja? a? he,he..Prvo, najvaznije je da su oni svi zadovoljni i da se CD dobro prodaje. Mozda cak i proda svih 100 'iljada koje su odstampali!
Drugo, nemaju sve pesme "tretman" - (zbog budzeta, vremena itd..)
Trece - nisam smeo/mogao nista da presviravam, menjam farbe - a trebalo je puno. Samo sam navukao na grid (jer pola nije bilo kvantizovano ), i promenio / doradio bubanj na pesmama.

Zvukovi su u startu bili losi - pogresne oktave, mrljavo, tanko, neprecizno sa efektima sa sintija (odsecenim kad linija stane!), itd..

Moj pristup / ideja je bio da (neke stvari) zvuce sa live feel-om..sve pesme sa harmonikama, acc gitarama itd, su mega fazon za nju. Malo ciganski / latin fazon, kao nasa Shakira, a ne disko i r&b..to ne radi!
klovn mi mega radi, bubnjevi su super nakucani, Konjak isto (oba su 100% novi drums..) itd..
A onda je (posle mesec dana, pred samo stampanje) trazeno da se mnogo pojacaju vokali (Srbijaa!) i to je malo pokvarilo celu sliku..balansi, komps itd...

A kad se uporedi sa prvim miksevima iz Pinka - razlika je velika. Ana je sama trazila da se miksa ponovo - i sad je prezadovoljna!
A da moze bolje - uvek! Bice i drugih ploca, ali treba sve odraditi dobro od pocetka, a ne spasavati posle...

PS - mozda cu da mixam album Dina Merlina. e to bi trebalo da bude mega, sve su zivi instrumenti (dobro snimljeni u Turskoj!)..na proslom albumu sam radio arr i mix samo na jednoj pesmi..

Last edited by DaBear; 05-12-2006 at 10:34 AM.
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2006, 11:39 AM   #18
perun
Pro Member

perun's Avatar

[quote=DaBear]
ne valja? a? he,he..Prvo, najvaznije je da su oni svi zadovoljni i da se CD dobro prodaje. Mozda cak i proda svih 100 'iljada koje su odstampali!
/quote]

Kad se to bude dogodilio, Chola ce shtampati 17 miliona! Ne budi smesan, pa Joksimovic je poslednji album (zasluzeno) prodao u nepunih 20000 primeraka. Sramota!

Ana Nikolic je, nazalost, neko koga retko ko ozbiljno shvata, i iako nemam lose misljenje o njoj, iako je bila kod nas sa namerom da radimo pola albuma (aranzmane, miks i par kompozicija) pre godinu dana pa se eto, nismo dogovorili , smatram da ce je ova ploca zakopati ili u najboljem slucaju- ostaje tu gde je! A GDE JE? Napraviti album koji ne moze da stigne ni Romale, Romali, a forsirati ga kao nesto do jaja... Bezveze. HITOVI na silu. Rekao bih. Ako ista bude hit!?

Vrach, ova prica nema veze s tvojim miksom... Ako bude imala pesmu, produkcija je nece ometi da nesto napravi, Ok, aranzmani, kako ti kazes. Ali, nisam siguran da ce napraviti! Pretenciozno radjen album, opet poput Joksimovicevog ili ovog Nikolickinog, bombasticno najavljivan, uglavnom popushi kitu kod publike!!!

A sve sam ovo napisao zbog tvoje opaske vezano za Cholin album! Ja znam koliko on, pa i ostali umeju da budu komplikovani, radili smo sa Cholom na Charoliji... Znam da se s njim tesko guraju stvari na pravi put (iako nisam imao lose iskustvo, generalno nas nije smarao). Ali, Vrach, unapred se poseravati po necemu, promovisuci sebe kao "Spasitelja", svoj atelje kao "Spasiteljeski Studio" (haha, u poredjenju sa RealWorldom...) itd "KAD NISU DOSHLI" je smesno, pogotovo za tebe, coveka od skoro 50 godina! Opusti se... Cela sustina je da Srbi vole da im guzica vidi London, to im je "VRH"... ali do sada se nisam ni na sta odatle usrao, a ni mnogi drugi u poslu koji su mozda i zeleli, izgleda da pozitivne kritike sevaju samo na Rumskom, u tvojim postovima! Al Ok, ima istine, ako je klijent zadovoljan, super! Mada, meni to nije vodilja. Zato sam uglavnom nezadovoljan!

Pozdrav!
perun is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2006, 12:41 PM   #19
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

[QUOTE=perun]
Quote:
Originally Posted by DaBear
/quote]

Kad se to bude dogodilio, Chola ce shtampati 17 miliona! Ne budi smesan, pa Joksimovic je poslednji album (zasluzeno) prodao u nepunih 20000 primeraka. Sramota!

Ana Nikolic je, nazalost, neko koga retko ko ozbiljno shvata, i iako nemam lose misljenje o njoj, iako je bila kod nas sa namerom da radimo pola albuma (aranzmane, miks i par kompozicija) pre godinu dana pa se eto, nismo dogovorili , smatram da ce je ova ploca zakopati ili u najboljem slucaju- ostaje tu gde je! A GDE JE? Napraviti album koji ne moze da stigne ni Romale, Romali, a forsirati ga kao nesto do jaja... Bezveze. HITOVI na silu. Rekao bih. Ako ista bude hit!?

Vrach, ova prica nema veze s tvojim miksom... Ako bude imala pesmu, produkcija je nece ometi da nesto napravi, Ok, aranzmani, kako ti kazes. Ali, nisam siguran da ce napraviti! Pretenciozno radjen album, opet poput Joksimovicevog ili ovog Nikolickinog, bombasticno najavljivan, uglavnom popushi kitu kod publike!!!

A sve sam ovo napisao zbog tvoje opaske vezano za Cholin album! Ja znam koliko on, pa i ostali umeju da budu komplikovani, radili smo sa Cholom na Charoliji... Znam da se s njim tesko guraju stvari na pravi put (iako nisam imao lose iskustvo, generalno nas nije smarao). Ali, Vrach, unapred se poseravati po necemu, promovisuci sebe kao "Spasitelja", svoj atelje kao "Spasiteljeski Studio" (haha, u poredjenju sa RealWorldom...) itd "KAD NISU DOSHLI" je smesno, pogotovo za tebe, coveka od skoro 50 godina! Opusti se... Cela sustina je da Srbi vole da im guzica vidi London, to im je "VRH"... ali do sada se nisam ni na sta odatle usrao, a ni mnogi drugi u poslu koji su mozda i zeleli, izgleda da pozitivne kritike sevaju samo na Rumskom, u tvojim postovima! Al Ok, ima istine, ako je klijent zadovoljan, super! Mada, meni to nije vodilja. Zato sam uglavnom nezadovoljan!

Pozdrav!
Prvo, imam 41 godinu (u dusi 28!!) tako da do 50-te ima vremena!
Drugo, preturio sam milion stvari preko glave i znam da kad je klijent zadovoljan, onda sam i ja. Oni bi bili zadovoljni i kad sam ja zadovoljan, ali to u nekim varijantama nije ostvarljivo (citaj - isplatljivo!)
Ja se nisam "posrao" ko sto ti rece po nikome, samo sam preneo sta mi je drug rekao...kad cujem - prokomentarisacu! (mislim za Cholu)
Kad sam dobio da radim prvi Las Ketchup remix i radio mix - uradio sam do jaja "kredibilnu" drum & bass verziju za radio..super! I onda mi dodje baba (skoro 60 godina) glavna u Sony-ju za dance u celoj Evropi, i kaze: ovu pesmu NIKO nemoze da napravi kredibilnom! A mi i necemo to! Nemoj da gubis vreme...i ja tu ukapiram sta je bitno a sta ne!!
I glupi singl se proda 6 miliona!!! I bilo mi je jako bitno, kad su dosli opet za drugi kad su rekli: "you did a good job for us on the first one!"

A studio - u to necu da zalazim. Mozes da bacis bilo koga u neki nega studio (u kome nikad nije bio - a da nepricam Real World gde je control room 200 kvadrata!!) pa ce mu trebati 2 nedelje da se snadje..a u tom se potrosio budzet za snimanje! Ljudi miksaju dobro i u Pro Toolsu samo, ako znaju sta treba, kako i kome!

Oprema u danasnje vreme nije toliko bitna - sve je manje vise dobro!
(ne pricamo o PC-ju od 300€ i kartici od 200€ !!)

Sto se tice Ane, ona ima zelju da uradi nesto, a to je bitno! I hoce da uci, sto je jos bitnije!! Posto je Mili sad gura punom snagom, mozda i proda puno..ko zna..u Srbiji je sve moguce!
Na zalost, nemam procenat od prodaje...

pozz & peace
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2006, 01:03 PM   #20
Max
Pro Member

[quote=DaBear]
Quote:
Originally Posted by perun
A studio - u to necu da zalazim. Mozes da bacis bilo koga u neki nega studio (u kome nikad nije bio - a da nepricam Real World gde je control room 200 kvadrata!!) pa ce mu trebati 2 nedelje da se snadje..a u tom se potrosio budzet za snimanje! Ljudi miksaju dobro i u Pro Toolsu samo, ako znaju sta treba, kako i kome!

pozz & peace

Ovde se potpuno slazem sa tobom ..... zato bez obzira gde se snima ( sto mislim da je bitnije nego oprema za mix ) , pokusavam da snimim sto skuplje , tu cujem razliku , a trudim se da mixam kod sebe , jer tu jedino znam sta se zapravo desava , a i imam najvise vremena .....

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (0 members and 3 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules