Go Back   Rumski Forum > Gost Foruma > Arhiva > Dragan Ivanović

Dragan Ivanović Bas Maister, Studijski muzičar, aran?er, producent (saradjivao sa Vasil. H Bendom, Mangus, Van Gogh, Ceca, ...trenutno saradjuje sa Bala?evićem, Rambom, Sergejom Ćetkovićem i Strip...snimao bas Nevernim Bebama, Zdravku Čoliću, Van Goghu, Ceci, Regini, Vladi Georgiev, trenutno aktivan i kao DJ (projekat bassystem predstavlja perc.elemente)

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 29-11-2006, 05:24 PM   #8
Max
Pro Member

Default Re: " originalni " Van Gogh "

Quote:
Originally Posted by bassystem
pa na studijskom snimku je ista koncepcija sa gitara, samo su mnogo o?trije filtrirane, a i ima jedna gitara koja svira ritam. Sigurno su prezentnije, ove moje su fazno ?irene, ali meni to tako prija...kick u refrenu samo treba visočije filtrirati i dobila bi se definicija...
a na kompu mo?e? dobiti mo?da panoramsku ?irinu, ali dubinu i jasnu definiciju samog miksa malo te?e
Ok , ok ....sad mi je jasnije , naravno licni tvoj trip je ono sto i obelezava to sto ti radis .... moje observacije mogu samo da ti skrenu paznju na ono sto neko sa strane moze da primeti ..... npr ja (salim se naravno ) ..... ponovicu jos jednom , da ne budem pogresno shvacen .... veoma mi se dopada ovo sto si radio

Quote:
ovo mi nije jasno...jo? uvjek ne znam ?ta hoće? da ka?e?? rupa između sredine (mono) i pan strana?? Ili misli? da kad bi te gitare pustio mono one bi se potirale??Ili misli? da cijeli signal pu?ten mono gubi snagu i definiciju zbog tih faza??
nista od toga .... nego zamisli da imas mid ( mono ) i normalni stereo ( 100% levo i desno ) i trece su fazna sirenja ..... e kad radis fazno sirenje na masteru ono sto je 100 % levo i desno ode npr na 130 % .... ali nista ne ostaje na 100 % kapiras ......

Zato u aranzmanu treba dodati nesto sto je normalan ne sireni stereo da napuni tu rupu koja tada nastane ........ sto se tice potiranja faza , to ni na mene ne utice i nije me preterano briga ....

Quote:
a ?to se tiče mackie zvučnika, nemaju oni problem sa basovima, nego tvoja soba...ako se sjeća? tra?io sam slu?alice da bih snimio bass, jer je sve rezonovalo u subovima...
Znam da nemaju ..... nema ni moja soba tamo gde ja sedim ..... nego sam to spomenuo u kontekstu tvoje opaske da se slusa na necemu sto ima basa .... a Mackie ima basa

Pozdrav
Max is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules