Go Back   Rumski Forum > Gost Foruma > Arhiva > Dragan Ivanović

Dragan Ivanović Bas Maister, Studijski muzičar, aran?er, producent (saradjivao sa Vasil. H Bendom, Mangus, Van Gogh, Ceca, ...trenutno saradjuje sa Bala?evićem, Rambom, Sergejom Ćetkovićem i Strip...snimao bas Nevernim Bebama, Zdravku Čoliću, Van Goghu, Ceci, Regini, Vladi Georgiev, trenutno aktivan i kao DJ (projekat bassystem predstavlja perc.elemente)

Thread Tools Display Modes
Old 20-11-2006, 12:04 PM   #111
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

Default Re: "moderna muzika" i muzika za pare

sefe melodija itekako moze biti nezavisna od ritma , znaci ne sad sve u kvantizi tj mora da postoji kvantiza vec moze da bude i ne pravilna kvantiza ili takt da bi sa tom melodijom mogao napraviti "ritam" mnogo puta se meni desava da melodija diktira drum beat tj mnogo vise nego sto drum beat tera da napravis melodiju ...

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline  
Old 20-11-2006, 12:36 PM   #112
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

pa brale upravo je to ritam...sta bi bila melodija bez ritma?-ton ili akord koji drzis neprekidno bez pauze...znaci ne bi bilo melodije
balthazaar is offline  
Old 20-11-2006, 12:52 PM   #113
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

pa recimo klasicna ambijentalna muzika / new age da kazem je zasnovana na melodiji a ne na ritmu, ako sam pogresio sorry :]

alavuk is offline  
Old 20-11-2006, 01:15 PM   #114
bassystem
Stara Rumski Elita 2003.

bassystem's Avatar

hm....sve je to muzika...lagano idete u off-topic
bassystem is offline  
Old 20-11-2006, 01:21 PM   #115
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by bassystem
hm....sve je to muzika...lagano idete u off-topic

ovde se vec otislo u off topic odavno....cesta pojava!
DaBear is offline  
Old 20-11-2006, 01:36 PM   #116
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

pa dobro i nije se baš previše skrenulo sa teme, jer u naslovu je "muzika" ja sam čisto iznio šta ja smatram muzikom, mada sam možda previše skrenuo u apsrtrakciju čitave priče....nego bolje se vratiti na temu...

evo baš nešto slušam darkwood dub jutros, ti judi stvarno imaju "nešto"....

eeee...sjecate li se one stvari "misli mene gone" od grupe sunshine...e break u toj pjesmi je za mene jedan od najbolje isproduciranih elektro beatova koji sam ikad cuo i od nase i od strane muzike.. . tako je nekako kompaktan i jasan baš nisam čuo bolje odradjen loop od ovoga a zanimljivo je da je iz domaće produkcije...da ne znate slucajno ko je licno "odgovoran" za ovaj beat?...čitava stvar je definivno najbolje odradjen zvuk koji sam čuo prostora Balkana. a i šire!!!..onaj dugi uvod sa pad-ovima koji lagano diže pa onda beat tako DOBRO ulazi da je to prizor... aj poslušajte opet ovu stvar ako ste kojim slučajem zaboravili kako zvuči....

Last edited by balthazaar; 20-11-2006 at 01:43 PM.
balthazaar is offline  
Old 20-11-2006, 02:16 PM   #117
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

attackman & pokojna margita iz ekv-a su odgovorni za muziku za spomenutu pesmu

alavuk is offline  
Old 21-11-2006, 12:28 PM   #118
bassystem
Stara Rumski Elita 2003.

bassystem's Avatar

Quote:
Originally Posted by balthazaar
pa dobro i nije se ba? previ?e skrenulo sa teme, jer u naslovu je "muzika"
pa moja ideja je bila da se priča o onoj muzici koja se pravi ne zbog muzike, nego kao bekgraund nekom novom pokretu, ideologiji ili modi...da li vi mislite da toga ima i da li vas i koliko nervira...ili mislite da je to u redu, slu?ate i vi jer ste dio pokreta...i koja je to muzika po va?em mi?ljenju

kao i o tome da li mislite da se neka muzika pravi samo zbog para (i koja je to muzika, ima li toga i kod nas)

ali mo?emo da pričamo i o muzici uop?te, ali mislim da će onda tema da bude preop?irna, morali bi smo definisati neke pod teme...mislim, slobodno otvorite novu temu
bassystem is offline  
Old 21-11-2006, 05:46 PM   #119
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Quote:
Originally Posted by slowstar
Izvinjavam se zbog citata Shive, ali sustina je veoma blizu, HVALA mu, bar od mene!!!!!
Hvala TEBI! Ako jedan od 100 chlanova prepozna topic je i vishe nego uspio. Jer tek kad prepoznamo problem mozhemo neshto i uchiniti po tom pitanju. Dok vjerujemo da smo totalno OK mi konstantno STAGNIRAMO! Evo ulomak iz sjajne knjige nasheg sunarodnjaka: Ivan Antić: Istorija Galaksije Zemlje i Čoveka Ljudi se kontroli?u individualno i kolektivno pomoću reči, zvukom i svetlo?ću. Kolektivna kontrola rečima je sva akademska nauka koja se propagandom nameće kao jedina istina. Kontrola zvukom je izlaganje specifičnim vibracijama i frekvencijama, ali i dobro poznata muzika. Kakvu će muziku ljudi slu?ati nikada nije bila stvar njihovog izbora. Dana?nja muzika direktno razara mozak i čini ljude potpuno hipnotisanim i mehanizovanim mediokritetima nalik na majmune (tehno, 'hard rok' i 'reperi' u USA). Eksperimenti su pokazali (npr. Masaru Emoto - Poruke skrivene u vodi i sl.) da ta 'muzika' ubija biljke, a i pacovi be?e od nje. Kontrola putem svetlosti radi se putem boja, ali i preko medija. Nijedan film u Holivudu nije napravljen bez nekog interesa establi?menta koji inače potpuno kontrolira Holivud... Stvaranje medijskih zvezdi koje masa obo?ava je jo? jedan vid masovnog programiranja pokrenut krajem pedesetih godina pro?log veka. Grupa Bitlsi su bili centralni eksperiment tog programa, oni su to i sami znali, zato su se razi?li jer su shvatili da ih nitko vi?e ne slu?a na koncertima, već ih samo kao hipnotisani gledaju i urlaju. To je značilo da je eksperiment uspio i dobili su naređenje da se raziđu. Pol Makartni je dobio titulu viteza kao nagradu za dobro obavljen posao. D?on Lenon je bio buntovnik i nije nameravao da ćuti; nisu mogli da ga kontroli?u i zato su ga ubili... U textu se dalje dotiče i mode, filmske industrije, alkohola, narkotika, politike, povijesti itd itd itd. Tko mozhe - shvatit che! Dakle Ivan Antić nie ni studijski muzičar, ni propali psiholog, ni frustrirani tekstopisac. Njegov zakljuchak dolazi iz studije povijesti i nuzhne interdisciplinarne percepcije a ne iz glazbene perspektive. Drugim rjechima ne zhivi od glazbe i ne mora nikome prodavat muda za bubrege za razliku od vechine nas koi sami sebe lazhemo da uspjeh benda ne ovisi o tome koliko se curice pale na frontmena i kolichini shechera u krvi koju izaziva ljetni povjetarac u drugoj strofi shto dakako nema nikakve veze s pojmom GLAZBA!!! Pojam glazbena industrija je paradox jer glazbu se ne stvara industrijski vech iskljuchivo osobno. Industrijalizacija se odnosi na vampirski sistem koi exploatira tudji talent i konzumentsku naivnost. ps: zashto mi forum ne registrira enter, novi red, bold, italik???

Last edited by SHIVA; 21-11-2006 at 05:57 PM.
SHIVA is offline  
Old 21-11-2006, 07:33 PM   #120
cAAc
Banned

Kad smo vec kod razaranja mozga ,taj efekat na mene podjednako imaju klasicna dela ,goa i turbo folk ako ih slusam duze od pola sata(ali necu reci da to nije muzika i razlika je velika u samom kvalitetu) .Konstataciju da ljudi ne slusaju muziku koju bi voleli vec koja im se namece prihvaticu kao cinjenicu ali i uzroke tome naci cu u nedostupnosti istih (bar sto se tice ovih prostora na kojima zivimo).Takodje ste zaboravili veoma vaznu stvar da danasnja muzika vecini ljudi sluzi kao stimulans i pokretac neke dobre zabave ili zurke .S obzirom da vremena u kojima zivimo (vecina prezivljava) puna stresa i napetosti samim tim i cine muziku danas kakva jeste .Ne verujem da su ljudi na dvorovima koji su slusali Bah-a ili Mocarta bili izlozeni tome .U vecini modernih zanrova danas (i ako mnogi od vas to neshvataju muzikom) svesno se skrece ljudima paznja na sva zla koje moderno vreme donosi ,naravno neki i propagiraju iste .Poenta ove price je da niko od nas ne zivi u istoj kozi ,ne vidi i ne cuje isto ,neko zivi u kucici sa lepo uredjenim dvoristem ,a neko u zgradi pored pruge ili aerodroma i samim tim sama zivotna filozofija i poimanje zivota su nam reciprocni ,a dosta puta i sami znamo da budemo kontradiktorni .Pricao bih o jos nekim stvarima koje mnogi ne bi voleli da cuju ali to ce se desiti samo ako jednog dana budem poznati producent ili sta vec i ako tad ne promenim misljenje ,sad bi to zvucalo kao mlacenje prazne slame .
cAAc is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 10 (0 members and 10 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules