Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 14-11-2006, 11:28 PM   #1
slowstar
Pro Member

Default Re: kako prodati pesmu?

Citao sam pazljivo ovaj thread, i moram da se slozim sa nekim od stavova, mada su ideolosko - materijalisticiki, da se tako izrazim, veoma suprotstavljeni.
Sa jedne strane, iskreno sam pridruzen, i veoma obradovan Da Bearovim stavovima, raduje me iskreno njegov jos uvek jak optimizam i vera u posao koji radi, to kod njega nije samo posao, nego i velika posvecenost, mislim da sam koristio tu rec u nekom ranijem threadu, gde sam koliko se secam, bio "ispljuvan" zbog svojih elitistickih stavova...
Sa druge strane, tuzna je istina da neki ljudi koji se kao "profi" bave turbo i pop muzikom zaradjuju ZAISTA neshvatljive sume, bar kako ih vecina ljudi na threadu razume...Nazalost, tacne su tvrdnje o "aranzerima" za 1000 i 2000 pa i vise eura, tacne i za damu - tekstopisca od 2 - 3 hiljade eura, jedino za nju imam razumevanja, jer je zaista jedinstvena, u toj bransi najbolja, i na svoj nacin neponovljiva, mada je svi imitiraju. Nije nazalost ista prica za nazovi kompozitore, i jos vise nazovi "aranzere" pa i producente...oni u pravom smislu te reci "deru" nesrecne klijente, a po obrnutoj jednacini, sto skuplji, to primitivniji i amaterskiji aranzman. to sami opravdavaju izrazom da su mladi, svezi, i originalni, a svi potkovaniji, obrazovaniji i kulturniji aranzeri su po njima "beznadezno retro, prevazidjeni, sablonizirani i neoriginalni". Na nesrecu, takva "zvaka" je opste prihvacena, i uopste kod nas postoji apsurd da svako sebe moze da promovise za genija, bez obzira na svoju minornost, samo zahvaljujuci relativno vestoj prici i jeftinoj ubedljivosti...Na to padaju i iznenadjujuce velika imena pa i nas vrhunski izvodjac "zabavne" muzike, ciji CD cete uskoro imati prilike da cujete, pa sami procenite "aranzera" i "Producenta" ja ne bih da komentarisem, i pored zvake o prijateljstvu sa Pitom Gabrijelom, koji je ceo projekat shvatio kao jos jednu "tezgicu" za svoj studio - normalno...O tome koliko je projekat placen, ne bih da govorim, jer ne znam, ali mogu okvirno da predpostavim...
Pozdrav, i ne zamerite... ovo nije gnev, nego rezignacija...
slowstar is offline   Reply With Quote
Old 15-11-2006, 12:01 AM   #2
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

itchy!
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 15-11-2006, 12:33 AM   #3
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by slowstar
pa sami procenite "aranzera" i "Producenta" ja ne bih da komentarisem
Ne znam ko je "aranzer", ali su "Producenti" Voja i Niksa...

Nije mi ovo bas najjasnije Tesko da je izbor mogao pasti na bolje ljude (naravno, ovo samo kao moj subjektivan stav).
Niksu, na zalost ne poznajem, ali za Voju vezujem jedne od najlepsih trenutaka bavljenja muzikom i studijskog rada. On je covek daleko od tehnoloskog genija, ali ima poseban talenat da te najsumornijeg razvedri i da iz svakoga izvuce njegov maximum. Utoliko mi nije jasan samo ovaj komentar... Nista licno.

Postovanje.

Nazad na temu:

To koliko ko uzima nadoknade za svoj rad, ne zavisi samo od kvaliteta istog, vec umnogome i od vestine da neko svoj rad unovci. Generalno, posmatranje necijeg rada kroz prizmu zaradjene sume za isti, najcesce nije validno i ne daje pravu sliku njegove vrednosti, ali to nije razlog da se bilo ko zbog iste stvari niti pljuje, niti dize u nebesa.
Muzika je muzika, a naplacivanje je cist biznis.

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 15-11-2006, 10:01 AM   #4
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by Oggy
Ne znam ko je "aranzer", ali su "Producenti" Voja i Niksa...

Aranzer je Voja , takodje ...... zvao me je na snimanje , kad su radili kod Vlade Negovanovica , doduse pesme su bile na zacetku , pa sam cuo samo demose ....

Bassystem je svirao bas na nekoliko pesama , po nasoj preporuci

Mislim da ce ono sto ce biti tanko na albumu biti autorski potpis , jer koliko sam shvatio , sve pesme ce biti Zdravkove . Znam da je Slowstar ovde izgubio gazu , ali poslusajte Bajagin poslednji album .... Voja , od kako se vratio iz Kanade super radi ..... Bajagin album je za mene pravo produkcijsko osvezenje ...

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 15-11-2006, 10:30 AM   #5
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Zdravkove pesme ? To bih voleo da čujem... da me neko ne shvati pogrešno, jednostavno nisam znao da je uopšte u stanju za tako nešto... činilo mi se kao da ceo život peva tuđe pesme.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 15-11-2006, 10:36 AM   #6
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by Arthur
Zdravkove pesme ? To bih voleo da čujem... da me neko ne shvati pogre?no, jednostavno nisam znao da je uop?te u stanju za tako ne?to... činilo mi se kao da ceo ?ivot peva tuđe pesme.
Pred poslednji album ..... ( ili onaj pre ??? ) su Zdravkove pesme ..... mislim da album nije bas prosao ( ne slusam Zdravka , ovo su informacije od prijatelja ) .... proveri na par sajtova pa vidi .......

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 15-11-2006, 03:45 PM   #7
slowstar
Pro Member

Quote:
Originally Posted by Max
Mislim da ce ono sto ce biti tanko na albumu biti autorski potpis , jer koliko sam shvatio , sve pesme ce biti Zdravkove . Znam da je Slowstar ovde izgubio gazu ,
Pozdrav
Nisam "izgubio" gazu, nisam je ni ocekivao, kao i na proslom albumu...
mogu da stanem samo iza balada "Kad' bi moja bila", "samo kad mi kazes ljubav" i "Melanholija" koje sam, radio kao aranzer i svirac, mada ni tu nisam zadovoljan produkcijom i mixom, ali slazem se da zaista postoji autorski "pad" na poslednjem, pa i predposlednjem CDu...vidi moj prethodni post u kom komentarisem - svako treba da radi posao koji zna da radi...Jel' tako?
Old 16-11-2006, 02:02 AM   #8
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

U jebote vi od " Kako prodati pesmu" dodjoste do Colinog novog albuma!
A polemika je tipa: (Sreli se Sasa Matic i Zdravko Skender, pa Ga Sasa upita) Kako ide majstore? ( a ovaj) Kao sto vidis!
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 16-11-2006, 03:27 AM   #9
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

To je novija izvedba vica...
Prvobitna je sa Stivi Vonderom

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 17-11-2006, 02:47 AM   #10
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Quote:
Originally Posted by Oggy
To je novija izvedba vica...
Prvobitna je sa Stivi Vonderom
Tako je, ali sam pokusao primeniti na danasnje vreme i mikro sferu!
LACKY is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules