Go Back   Rumski Forum > Gost Foruma > Arhiva > Dragan Ivanović

Dragan Ivanović Bas Maister, Studijski muzičar, aran?er, producent (saradjivao sa Vasil. H Bendom, Mangus, Van Gogh, Ceca, ...trenutno saradjuje sa Bala?evićem, Rambom, Sergejom Ćetkovićem i Strip...snimao bas Nevernim Bebama, Zdravku Čoliću, Van Goghu, Ceci, Regini, Vladi Georgiev, trenutno aktivan i kao DJ (projekat bassystem predstavlja perc.elemente)

Thread Tools Display Modes
Old 26-10-2006, 09:41 AM   #31
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: "moderna muzika" i muzika za pare

Pa zna se da je Goa, Trance i Techno zasnovan na matematici - kako u stvaranju tako i u slusanju!

To ovako radi: Broj progutanih tableta (ekstazi, itd..) pomnozen sa brojem popusenih dzointa, pa podeljen sa brojem sati koji producent nije spavao i to je to!

A kod slusaoca, manje vise isto, samo sto se ponekad baci na kvadrat sa ponekim pivom povrh toga:

Tablete x duvka x pivo = mega zezanje, muzika do jaja...!!
DaBear is offline  
Old 26-10-2006, 10:33 AM   #32
bassystem
Stara Rumski Elita 2003.

bassystem's Avatar

Default Re: Snimanje bassa

Quote:
Originally Posted by Arthur
Dakle, moj predlog je, otvorite prozore, pu?tajte deci muziku po ?kolama i automobilima, to su sve lepe priče koje sam čuo, i molite boga da će neko sa zdravim ukusom doći do neke pozicije moćnika i oterati govnariju koja sada uređuje kulturni i muzički program na domaćim medijima...

zna? i sam da to nasumično djelovanje nije ni dovoljno ni efikasno...ja sam mislio da nas ovdje ima dovoljno da se pokrene mo?da neki proces (revolucija?...kuka i motika na pink? ja sam dobar u davljenju ?icama od basa)
bassystem is offline  
Old 26-10-2006, 10:38 AM   #33
yoloko
Member

Quote:
Originally Posted by DaBear
Pa zna se da je Goa, Trance i Techno zasnovan na matematici - kako u stvaranju tako i u slusanju!

To ovako radi: Broj progutanih tableta (ekstazi, itd..) pomnozen sa brojem popusenih dzointa, pa podeljen sa brojem sati koji producent nije spavao i to je to!

A kod slusaoca, manje vise isto, samo sto se ponekad baci na kvadrat sa ponekim pivom povrh toga:

he he pa nije da nema i toga ali pravi tehno i trens ne spadaju u tu grupu
yoloko is offline  
Old 26-10-2006, 10:39 AM   #34
bassystem
Stara Rumski Elita 2003.

bassystem's Avatar

Quote:
Originally Posted by SHIVA
Samim time goa malo izlazi van okvira zabavne glazbe jer je cilj zapravo promjena stanja svijesti pri chemu se glazbeni dojam chesto zanemari na ushtrb stimuliranja. U biti dobra goa je poput lijepe jednadzhbe... vishe matematika nego glazba.
znači da zaključimo: goa nema nikakve veze sa muzikom?? ili ću morat' počet' da se drogiram da bih otkrio tu vezu??

Last edited by bassystem; 26-10-2006 at 10:41 AM.
bassystem is offline  
Old 31-10-2006, 12:47 PM   #35
backlog84
Junior Member

backlog84's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear

Moram da se poklonim slavnom matematicaru, i iskazem divljenje formuli!
Old 13-11-2006, 03:21 PM   #36
nESbo
Member

nESbo's Avatar

Vidis ti to, nasi uvazeni gosti foruma imaju nesto protiv psy i goa trance-a. Idem, nema vise potrebe raspravljati.. strasno..
Old 13-11-2006, 05:24 PM   #37
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Quote:
Originally Posted by alavuk
to o cemu ti pricas jeste kontrola uma pomocu zvuka , a to sto goa trance koristi to jeste zbog "guru" 3p-a koji su preuzeli od hipika koji umesto coveka dj kontrolise masu pod drogama i mani pricu kako za to nije upotrebljeno vec za meditiranje , znaci goa producenti SVESNO koriste tu manipulaciju na koju si se i ti upecao i ostali , znaci sekta ... idemo matori ! :]
Kontrola uma je sva ostala glazba osim (dobrog) goa ili goa-like trance-a. Najhipnotichniji ritam na planeti je R'n'R beat. To vodi u repeticiju i stagnaciju (valda se zato tako silovito opiru promjenama, novitetima, tehnologiji i briju na tradicionalni garazhni koncept). Goa stimulira perceptivne patterne i svatko je chuje drugachije. Ona otvara vrata duhovnosti i brishe granice dok su R'n'R i POP kultovi lichnosti i jaka uporishta materjalne dogme. Na goa partiju pult obichno stoji na zemlji ili tek na neznatnom povishenju a na top R'n'R koncertima izmedju "ikone" i mase stoji ograda, nekoliko stotina neandertalskih redara, desetak metara brisanog prostora, josh jedna ograda i tek onda stage visok maximalno koliko uslovi dozvoljavaju. Poseban ulaz i izlaz za "ikone" kako se ne bi sluchajno izmjeshale sa ovcama i jasna poruka da ti i "onaj na stage-u" ne pripadate istim klasama i istom svijetu. Goa parti nema odvojene ulaze za DJ-e niti VIP lozhe u koima "zvijezde" skrivechki vuku bijelo na "anti drugs" ili "anti rasizam" turneji. No u osnovi oni su ti koi su osnov diskriminacije i olichenje licemjerja kada je u pitanju droga. Manje ljudi se drogira na Goa partiju nego na R'n'R koncertu i shto je josh bitnije... Goa i heroin nikako ne idu zajedno dok je heroin zapravo "nafta" R'n'R industrije, speed pogoni Heavy Metal scenu a Pop radi na bijelom. Dakle nemojte se tjeshit s tim iluzijama da je Goa narkomanska glazba jer chinjenice govore suprotno. Osim toga hijerarhiju nalazimo iskljuchivo tamo gdje vlada neznanje, a u pop/rock domeni se uvijek tochno zna tko pripada kojim krugovima. Tome sluzhe MTV i top liste a na vama je da uredno prihvatite "ikone" i nastojite bit shto slichniji njima ne bi li i vas netko zamjetio.

Kakva je poruka subliminalnih poruka odredjene glazbe se lijepo mozhe vidjeti kad koncert zavrshi. Na poprishtu rock/pop koncerata ostaje tona smecha, prealkoholiziranih individua u nesvjesti i pokoja nesvjest kao posljedica fizichkih obrachuna, naguravanja i divljanja koje je sastavni dio rock folklora. Nakon goa partija nema onesvjeshtenih i pretuchenih a vechina prije odlaska napravi krug-dva sa vrechicom za smeche ne bi li livada ostala kako smo je i zatekli.

Mislim da je jasno tko je tu zapravo hipnotiziran a tko nastoji biti svjestan. A sad brzo upalite "skriptu" za selektivnu amneziju, prespavajte i sutra se vratite svoim uvjerenjima da je Goa samo glupa narkomanska sekta kojom manipuliraju mega korporacije i kako zapravo imate sreche shto ste se zatekli u zdravoj pop-rock industriji koja se ne temelji na profitu i "ikonografiji" nego promiche kolektivne ljudske vrijednosti, nenasilnu koegzistenciju i poshtovanje okoline te ravnopravnosti i pravo izbora za sva bicha na planeti.

Ajmo sad svi: Volim piti, volim piti, volim piti i ljubiti

Last edited by SHIVA; 13-11-2006 at 05:29 PM.
SHIVA is offline  
Old 13-11-2006, 05:34 PM   #38
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Quote:
Originally Posted by nESbo
Vidis ti to, nasi uvazeni gosti foruma imaju nesto protiv psy i goa trance-a. Idem, nema vise potrebe raspravljati.. strasno..
Nemoj se vrijedjati na takve reakcije. Morash razumjeti da ljudi imaju potrebu biti bolji od drugih (chuveni natjecateljski duh sa sekirom) i kada to ne mogu postichi vlastitim rezultatima onda je jedina alternativa diskreditiranje konkurencije ne bi li njihov rezultat izgledao manje vrijedan u usporedbi sa vlastitim rezultatima. Zhalosno je shto si mi uopche nismo konkurencija i egzistiramo u razlichitim drushtveno-ekonomskim domenama ali ego je rob navike pa se taj mehanizam ispoljava automatizmom.
Old 13-11-2006, 05:39 PM   #39
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Quote:
Originally Posted by lesha
pravi goa trance je odavno umro
Istina. Nekad je "buvljak" bio mjesto gdje su stranci razmjenjivali hranu i potrepshtine bez da plachaju interes lokalnim trgovcima a danas "buvljak" na Goi spada u turistichku atrakciju i prodaju sharenih suvenira. Chim se negdje skupi vishe od 1000 osoba taj krug ljudi postaje komercijalno interesantan i opsada trgovcima pochinje. Vrlo brzo se tih 1000 ljudi "seli" na "drugu livadu" a njihovo mjesto popunjavaju oni koji "vole sve shto vole mladi" i slijede trendove u nedostatku vlastitih ideja.
Old 13-11-2006, 05:58 PM   #40
Rocket Roll
Member

Rocket Roll's Avatar

Prijateljski savet iz najbolje namere, ako dozvoljavate - nemam ništa protiv Goe, onih koji ne vole RocknRoll ili privatnih mišljenja, ali ja lično nikada ne bih tako oštro (ogorčeno?) kritikovao nijednu stvar.

Razlozi bili dobri ili ne, ipak svi mi "plivamo zajedno" a ključ dobrih odnosa je razumevanje i slaganje. Tim pre kada se "stvar" oko koje se ne slažemo tiče tako puno ljudi... Pa onda ispadne - 10000 ljudi žuri u jednom pravcu, mi ispred njih sa megafonom, vičemo "Ljudi, vi ste zavedeni, ne dajte se..."

Verujem u slobodu i suštinski inat, zato ne verujem da postoji "ispiranje mozga". Na stranu naučnofantastični i ostali fantastični filmovi - par reči o psihoanalizi, tu bih mogao da govorim smisleno... Hipnoza se ne koristi kao validno sredstvo jer se čoveku nikako ne može sugerisati da uradi ono što nikada ne bi hteo (po sklopu ličnosti).

Drugim rečima, niko ne može da se suštinski promeni pod uticajem nekakvog "transa". To je, po meni, veliki trijumf ljudskog roda i dokaz slobodne volje. Teoretski bismo mogli da pričamo o nekome toliko nafilovanom drogama da zaista uzme pištolj i ide da ubije nekoga, ali tu onda razlikujemo afekt od promene. Taj isti bi se sutra probudio sa "šta uradih" i vratio u moralni kod "normalnih". (Zato zakon poznaje "afekt" i slične sitnice.)

Svakako da ima drugačijih mišljenja, ali - ovo bi bio trenutno važeći zaključak psihologa (bilo kojoj školi pripadali). Hvala Bogu na tome.

Pozdrav...
"The artist looked at the producer/ The producer sat back/ He said, 'What we have got here/ Is a perfect track/ But we don't have a vocal/ And we don't have a song/ If we could get these things accomplished/ Nothin' else could go wrong'."

Last edited by Rocket Roll; 13-11-2006 at 06:15 PM.
Rocket Roll is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 40 (0 members and 40 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules