Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 23-10-2006, 05:26 PM   #31
yoloko
Member

Default Re: Vangelis ...

hm, Simonov rad je po meni mnogo ogoljeniji nego ranije. sada se diči virtuozno?ću u tehnici i aran?mnom dok prava inspiracija očigledno nedostaje. melodije su poluprazne a ritam nervozan ?to je odraz stanja duha. e pa recite mi ?ta je to kvalitetno i inovativno kod njegovog skora?njeg rada sem tehno-mastrubacije?
starije projekte po?tujem a pogotovo Beast i Hallucinogen.
yoloko is offline   Reply With Quote
Old 23-10-2006, 05:38 PM   #32
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

@ Shiva
Quote:
Drugim rjechima zvuchi mi bukvalno pretenciozno i prepotentno. Odlichan celofan ali uglavnom bez glazbene inovativnosti
Da li je ne postovanje ili ne razumevanje prosudi sam. I niko nije paranoican, nego samo malo budi jasniji u svojim izjavama. Ako vec filozofiras ne skaci sebi u stomak. Opet ti ponavljam, kojim pravom sebi dajes titulu da si jedini koji poznaje Shpongle ili bilo koga iz tog zanra? Evo i ja znam rad doticnog koji nema dodirnih tacaka sa Vangelisom...da li ti opet nama dokazujes svoje poznavanje muzike?

Quote:
Vas vechina nikad nie ni chula za njega pa vam zbog toga nisam rekao da ne poznajete glazbu i da se ljepite na komercijalnu i sladunjavu glazbu.
Da si ikada citao intervjue sa Vangelisom, o njegovoj zivotnoj FILOZOFIJI znao bi kakav stav ima po pitanju izjave "komercijalno" i sta to zapravo znaci (ili ne znaci). Danas je SVE komercijalno, ako na njemu zaradjujes pare tada je komercijalno....makar bio sa planine i cuvao ovce pa usput pevao pa resio da to prodas...ako si prodao komercijalno je. Isti pojmovi danas i pre 100 godina menaiju isto znacenje kao ni muzika...zato je pogresno da poredis babe i zabe.

Quote:
...nechijeg subjektivnog dozhivljaja holivudske i MTV glazbe
???? mislis li pod ovim na Vangelisa? nadam se da ne............

Da, potpuno se slazem da ima mnogo bolje muzike ( opet subjektivno) ali ta muzika nije tema ovog topica

najbolje da svi budemo isti... da nam je svima Vangelis do jaja i da nam nikakve druge muzike ne treba. Onda mozhemo i forum ukinut jer che svi ionako imat isto misljenje o svemu.

Quote:
Otvorite forum FAN KLUB i napomenite da su dozvoljeni samo hvalospjevni postovi u tom forumu. Pa nek vatreni poklonici i majke veleproducenata tamo postaju svoje ode emocionalno zashticheni od subjektivizma i individualnosti.
Sujeti nikad kraja..........ako nesto ne volis reci da ne volis i niko te nece smatrati za budalu ili sta slicno jer imas prava na svoj stav, a ne da nam tu filozofiras kako ti zapravo postujes njegov rad ali je zapravo to samo "celofansko zapakovano sladunjavo holivudsko sranje"....cisto da bi opet fiozofirao.
Licno ne volim DOORS-e ali im skidam kapu i necu se trpati u post o DOORS-ima samo da bih nesto rekao.

Izvinjavam se svima na ovom smaranju, jednostavno sam bio isprovociran konstantnim filozofskim tonom...prica radi price.
Old 23-10-2006, 05:41 PM   #33
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by yoloko
hm, Simonov rad je po meni mnogo ogoljeniji nego ranije. sada se diči virtuoznošću u tehnici i aranžmnom dok prava inspiracija očigledno nedostaje. melodije su poluprazne a ritam nervozan što je odraz stanja duha. e pa recite mi šta je to kvalitetno i inovativno kod njegovog skorašnjeg rada sem tehno-mastrubacije?
starije projekte poštujem a pogotovo Beast i Hallucinogen.
"Nothing lasts", kao i prethodni albumi su u najmanju ruku genijalni. I produkcijski i idejno. Melodije su sve samo ne "poluprazne", a ritam je "nervozan" po chemu? Pa ceo album je u down beat fazonu a ritmovi,koji su odsvirani "Live" na pravom bubnju deluju vise nego opushtajuce. Ne znam otkud ti takav utisak? A chinjenica da covek objedinjuje stilove poput brazilske karnevalske muzike i jazz-a i dervishke napeve u jednu celinu sama za sebe govori o njegovoj genijalnosti i majstoriji.
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 23-10-2006, 05:45 PM   #34
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Quote:
hm, Simonov rad je po meni mnogo ogoljeniji nego ranije. sada se diči virtuozno?ću u tehnici i aran?mnom dok prava inspiracija očigledno nedostaje. melodije su poluprazne a ritam nervozan ?to je odraz stanja duha. e pa recite mi ?ta je to kvalitetno i inovativno kod njegovog skora?njeg rada sem tehno-mastrubacije?
starije projekte po?tujem a pogotovo Beast i Hallucinogen.
Da, nije ni prineti tvojim radovima koje si tako velikodusno podelio sa nama.
Pokazi neki tvoj rad i zacepi nam svima usta, a ako neces onda manje filozofije molim te. Vise nije bitno da li si upravu, nego stvar arogantnog stava...kako smo svi ne znalice a ti si nase svetlo prosvetljenja.
Old 23-10-2006, 06:31 PM   #35
yoloko
Member

"Izvinjavam se svima na ovom smaranju, jednostavno sam bio isprovociran konstantnim filozofskim tonom...prica radi price."

Čekaj Moritz prijatelju pa zašto toliko razdvajati muziku i "filozofiju", a zar to nije zdrav razum. A Muzika, a ton, a talas, a svetlost. Nikada se nisi zapitao?

Zanemarivajući poentu i hvatajući se za detalje i sitnice čovek ne uviđa celu sliku već samo njene delove. I onda se u iluziji uverava da zna.

Ali ok, čovek može da sledi masu, i to je slobodna volja.

Možda se mi razlikujemo i to ne bi trebalo da te provocira.
Nisam imao nameru biti arogantan (ako jesam iskreno ti se izvinjavam), samo komentarišem i ne poistovećujem se sa svojim stavom, možda si i u pravu.

Ovo što silicon science piše me više podseća na odgovor. Poštujem njegov stav.

Ovo sa ukusima i subjektivnošću je veoma interesantna tema i sve se više čudim u kolikoj meri ljudi drugačije shvataju muziku i hvala vam SVIMA na pomoći. Preslikavajući sebe kroz muziku, svako ostavlja svoj identitet.

Što se mene tiče, ja se muzikom "hranim", tj. lepotom a to u njoj i tražim.

pozdrav svima!
yoloko is offline   Reply With Quote
Old 23-10-2006, 07:56 PM   #36
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Evo ga link za novi SHPONGLE pa ko voli nek izvoli.
http://www.megaupload.com/?d=B4OWXVJ2
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 24-10-2006, 12:32 AM   #37
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Quote:
Originally Posted by silicon science
Upravo se ti tako postavljash-kontadiktoran si samom sebi.
Uzgred, Simona i Raja Rama i Shpongle i Younger Brother i Halucinogen ja volim i poshtujem vise od svega, ali ih ne bi uporedjivao sa Vangelisom. Postoji vremenski jaz izmedju njih dvojice da bi ih mogao porediti.Mozda je bas on bio uzor Simonu u danima kada je pochinjao. Who knows?
A shto je to zapravo bilo kontradiktorno u mom postu? Ochito ja ne vidim pa bi bilo OK da potkrijepish tezu primjerom. Uvijek se mozhe desit da sam u krivu.

btw: poslushash li pozornije (posebno) Shpongle albume dosta se chuje da je odrastao na bendovima kao Jethro Tall i Pink Floyd. Iako nema ni melodijskih ni aranzhmanskih slichnosti postoi neka ochita "tajna" veza. No u elektronici uzora vjerujem da nema. Da ih je imao ne bi danas bio to shto je
Old 24-10-2006, 01:00 AM   #38
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Wink Re: Vangelis ...

Quote:
Originally Posted by Moritz
@ Shiva

Da li je ne postovanje ili ne razumevanje prosudi sam. I niko nije paranoican, nego samo malo budi jasniji u svojim izjavama. Ako vec filozofiras ne skaci sebi u stomak.
...da li ti opet nama dokazujes svoje poznavanje muzike?
Poshtovati nekoga ne podrazumijeva gotivljenje njegovih djela. Ja poshtujem i onog vojvodu koi jebe sve po spisku Hashkim sucima. Ne poshtujem ga zbog njegovih djela (dapache), ali poshtujem to shto nie odustao od svoje filozofije i shto je spreman umrjeti za vlastite ideale. Poshtujem i Vangelisa zbog popularizacije instrumentalne glazbe chime je napravio prostora za mnoge nakon njega. Poshtujem i Stefanovskog zbog njegovih djela i izvedbi kao instrumentalistu ali ga ne poshtujem kao glazbenika jer je iskljuchiv. Njemu je sve to sa kompjuterima sranje i to su sve preseti, ali svejedno ne propushtam njegov koncert ako je unutar 100 km.

Toliko o skakanju u stomak, a shto se tiche dokazivanja... pa vjerojatno dokazujem neshto. Samo ne vama nego sebi.

Quote:
....makar bio sa planine i cuvao ovce pa usput pevao pa resio da to prodas...ako si prodao komercijalno je. Isti pojmovi danas i pre 100 godina menaiju isto znacenje kao ni muzika...zato je pogresno da poredis babe i zabe.
Tko pricha o komercijali? Vangelis je izdao puno albuma i malo se koi bitno razlikuje u izrazhaju. Simon nakon 3 Shpongla vishe ne zheli nastavljat taj projekt kako ne bi razvodnjio koncept. Niti jedan projekt nie izdao u vishe od 3 albuma i svaki novi projekt kompletno promjeni pravac, geometriju i koncept. Hallucinogen je pokrenuo lavinu psytrance-a, Shpongle je pokrenuo lavinu downtempa... Pa dobro ti kazhesh, da. Uopche nisu za usporedbu

Quote:
....ako nesto ne volis reci da ne volis i niko te nece smatrati za budalu ili sta slicno jer imas prava na svoj stav, a ne da nam tu filozofiras kako ti zapravo postujes njegov rad ali je zapravo to samo "celofansko zapakovano sladunjavo holivudsko sranje"....cisto da bi opet fiozofirao.
Licno ne volim DOORS-e ali im skidam kapu i necu se trpati u post o DOORS-ima samo da bih nesto rekao.
Pa i rekao sam da ne volim sladunjave melodije uvijek u istom celofanu. Meni je logichno ako mi se neshto ne svidja navesti i razlog zbog kojeg mi se ne svidja.

Ako ne volish DOORS-e i nikad nigdje to ne kazhesh/napishesh onda chinish ovo "drushtvo" manje kritichnim. Kad drushtvo nie kritichno otvara se ogroman prostor za ambiciozne diletante sumljivih ciljeva koima je pojam etika vezak uz etikete na trapericama. Kad malo razmislish... ovaj dio svijeta je krcat takvih likova na istaknutim pozicijama i u svakom drugom kvartu deru narodnjaci. Tvoj stav indirektno potpomazhe takvu situaciju. Ja to smatram potpuno pogreshnim razmishljanjem taman da Vangelis i nie sladunjav.
Old 24-10-2006, 01:27 AM   #39
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

ovo me sve vise podseca na onu raspravu o "ssl mixeru" ljudi ako vam se nesto svidja super ako vam se nesto ne svidja barem je postujte ne morate da je slusate a mozda vas nagna da napravite jos nesto kreativnije od muzike koju radite mozda cak "oplemenite" u smislu e ja to mogu bolje i napravite nesto ... tako da je muzika stvar emocija i svog licnog 3p-a , ovo se se nece nikad zavrsiti , ja iskreno ne volim mnogo vangelisa naravno imam omiljene pesme(blade runner end theme/chariots of fire) sto ne znaci da treba da ga pljujem vec mogu nesto da naucim sto od rok muzike ili bilo koje koju ne preferiram ... tako da filozofiranje ostavite za neki drugi zivot , otvorite svoje sekvecnere upalite vase klavijature/cdplejere i uzivajte u muzici !

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 24-10-2006, 09:48 AM   #40
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

nene decko, ovde svako MORA da ispadne najpametniji & mudriji, forum bi prosto prestao da postoji ukoliko se ne bi istovremeno vodile minimum dve mudrijasko/filozofsko/kurcevite rasprave... stvarno mi je muka vise od toga ...
Arthur is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules