|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Junior Member
|
![]()
Ja organski ne podnosim narodnjake,zao mi je sto zbog takvih pravi muzicari ne mogu da dobiju svoje parce medijskog neba i slave...
Inace,proliferacija grand produkcije je zaista impozantna.Za leto sam bio kod rodjaka u Ljubljani,interesantno je zaista videti novopecene gradjane EU kako se vesele i uzivaju uz Cecu,Mitra,Seku itd... U celoj prici najvise mi je zao mladih i slatkih devojcica,a Srbija obiluje njima, koje su postale zrtve splavova i diskoteka a la "Djogani Fantastiko"... Tu vec ne treba revolucija,nego nesto poput drzavnog udara ![]() Last edited by markoff; 23-10-2006 at 01:41 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Mason
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Moderator
|
![]()
Da ne ulazimo u preveliku raspravu, ono sto sam rekao nije nesto sto je subjektivno, vec objektivno. Ko misli da nije tako, knjigu u ruke, pa nek procita.
Makedonska muzika jeste autenticna, ali ona nije srpska (nasa) kako rece Zmaj, te to svakako ne bi trebalo brkati. Vizantijska muzika, takodje, nema veze sa arapskom ili kojom vec, koju je Zmaj nevesto pomenuo i to je naucna cinjenica, koju je itekako lako moguce proveriti. Kontaktiras nekog etnomuzikologa, npr. prof. Danicu Petrovic iz BG, pa pitas. @ Idekius Frula, kako ti rece, vodi poreklo od fidule, fidela i ne mogu sad da se setim treceg oblika "frulolikog" instrumenta i nikako nije sa ovih prostora, tako da bi i sa tom zabludom trebalo da se rascisti. Sad subjektivno: Uopste cak i nije bitno sta jeste, a sta nije nase, dokle god to ne pocnemo da svojatamo u nameri da sebe opravdamo za "ovo" ili "ono" cime se bavimo. Muzika je umetnost i svako ko se njome bavi na taj nacin i tako joj pristupa, nema potreba da sebi trazi alibi u tradiciji ili cemu vec. Jednostavno stanes iza toga sto radis i gotovo. Tada ce te i drugi ceniti, bez obzira da li komponujes simfonijske poeme, pop balade ili "narodnu" muziku.
![]() |
#24 | |
Mason
|
![]() Quote:
Neee... prijatelju, ako treba objavicemo rat Kubi, ali Fidelu nedamo nasu frulicu! ![]() El Komandante je meni do ovog trenutka bio bas drag lik, ali... eko se drznuo da nam dirne frulicu... eeeee...
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 23-10-2006 at 10:39 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Ima dobrih narodnjackih pesama, a ja preferiram svaku u kojoj se oseti iskrenost u izvodjenju, pa makar i taj pevac bio slabijih pevackih sposobnosti. Dopada mi se skoro svaka pesma Halida Beslica i ne mogu da sakrijem odusevljenje kako su mastovito radjeni aranzmani za te njegove pesme! Inace sam zaljubljenik iskljucivo pop muzike.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Moderator
|
![]() Quote:
A i nisu neki ti Duran Duran... Daj Sabana za celu kafanu!
![]() |
![]() |
#27 | |
Banned
|
![]()
e moj Ogi, Šaban ti je danas prevejani bluz i klasika prema ovim sadašnjim "narodnjacima" i "vikend pjesmama", kako ih ja zovem, znači, pjesma za jedan vikend i ćao...niko ih se više ne sjeća...pričajte vi šta oćete, ali mnogi od vas znaju refren bar jedne Šabanove pjesme ...Ja sam daleko od Šabanovog fana. ali i Šaban je sve dalje od oličenja šunda pored Tanje Savić i sličnih artikala
![]() Medjutim, sa ovim tzv. "turbo folkerima" je problem u tome što pjesme reda za pare i bukvalno ih šablonski štancuju i vrlo im manjka iskrene emocije, to je problem sa današnjim tzv. "nardonjacima"...nije uopšte problem u orijentalnoj formi niti trilerima niti bilo čemu Quote:
Ništa se na zna šta koje vrijeme donosi ili odnosi...danas je stvarno sveopšta muzička kriza...proispitajte malo sa koliko su prezrenja i odvratnosti tadašnji "klasičari" gledali na Džez i Blues!?S obzirom u kom pravcu današnja muzika ide, strahujem u šta bi se mogla pretvoriti Ceca za 10-20 godina...naravno šalim se ![]() ništa od ovoga što sam rekao ne tvrdim 100%, samo sam iznio neke svoje predstave u cilju da malo razbijem "tabu" što se ovoga tiče...nije tu sve tako crno-bijelo!!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | ||
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
Quote:
|
||
![]() |