|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Kako je vase misljenje o ovom muzicaru ?
Oduvek sam voleo da ga slusam,ali od skora resih hajd da skinem neke njegove stvari.Ono sto mene zaprepascuje,(posto ja nisam muzicki obrazovam) kod njega je izuzetna jednostavnost njegovih melodija i tema. Npr. teme za Missing,Hymn,Conquest of Paradise,Antartica bi dete i od 6 godina naucilo da svira,ali opet sve one nose izuzetnu melodicnost i toplinu samo njemu svojstvenu.I dan danas ove teme stare i po 30 godina zive sto je samo dokaz njegovog kvaliteta kao muzicara. Jos sto me je zaprepastilo je to sto je covek potpuni auto-didakt,cak sam cuo da ni note ne zna,ali ipak mu to nije smetalo da napravi onako veliki soundtrack poput Conquest of Paradise. U cemu je tajna njegovog uspeha ?Da li mocni analogni sintovi koje je koristio,dobra produkcija ili njegova muzicka genijalnost i talenat? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Dobru produkciju je imalo mnogo likova i tada! Postojala je i bez Vangelisa. ![]() Pa, sta na kraju ostaje??? Pa, sam si napisao!!!??? ![]() P.S. Poslusaj Blade Runner soundtrack! I Heaven and Hell! To je mnogo zajebano... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
1.Takav talenat se radja jednom u 1000 godina
2.Koristio je intuitivne i ekspresivne sintove poput njegove cuvene Yamahe cs80, SCI Propheta 10,Rolanda VP330(da je samo radio sa modularima- verovatno nikada ni ne bi culi za njega ![]() 3.Bas zato sto nikada nije imao casove klavira- razvio je sopstveni metod sviranja i komponovanja .Da je imao casove-verujem da bi ga to ogranicilo. 4.U stanju je da po vise meseci ne izlazi iz studija(cak ni u setnju)kako uradio jos jedan dobar album 5.Filozof je po prirodi - verovatno da ima drugaciji pogled na sve od drugih kompozitora 6.Vangelis je takodje i slikar - verujem da postoji jaka veza izmedju ove dve umetnosti(pogledajte bilo koji koncert Jean Michel Jarrea) . . . Ja umem da tvrdim(u stilu Betovena) "Kompozitora je bilo i bice a jedan je Vangelis" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Jos nesto, covek nikada nije koristio ni jedan kompjuter za sekvenciranje ili bilo sta slicno !!!. To su potvrdili i oni koji su saradjivali sa njim....Sve kompozicije pise u jednom dahu, tacnije odsvira ih u komadu verovali ili ne :o...imao sam prilike da vidim retke snimke Vangelisa kako radi u svom studiju, lakoca sa kojom svira i komponuje je zapanjujuca. Kada su ga pitali zbog cega poseduje toliko sintova rekao je da nema vremena da sedi i programira boje nego svaki sint koristi za jednu maksimum dve boje tako da uvek zna gde mu je sta, korist neki custom sistem papucica kontrolera i time kontrolise sve sto svira.....inace ne zna note.
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
kralj. blade runner ost je neprevazidjen.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Skoro sam sa nekim drugarom polemisao koji je bolji sountrack onaj Williams-ov za Star Wars ili Vangelisov za Blade Runner. Veoma volim i jednog i drugog kompozitora,ali ne mogu da ih poredim jer stilovi i nacini rada su veoma razliciti,ipak glas bi dao Blade Runner-u jer je mnogo bolji film ... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Dali je to ovaj Grk?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
Ne lici mi na njega, Vangelis ima dugacku kosu sa malo vecom bradom.
Ovaj mi vise lici na Sadama Huseina... ![]() Evo nekih video klipova njegovih improvizacija : http://www.youtube.com/watch?v=u_jsMPiTaqE http://www.youtube.com/watch?v=Y0D3x4WkxuM http://www.youtube.com/watch?v=tksji4XyLP0 Pozz .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
bez daha me je ostavio onaj koncert za NASU "mythodea" na akropolju.. prelepo! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
A moguce da sam ga pobrkao sa Sadamom! Slicnih su godina! |
|
![]() |
![]() |