da se odmaknem malo od DSP prijedloga, ako nisi zadovoljan sa UADom, nece ni PoCo napraviti bas neku revoluciju u odnosu na to. sve su to nijanse kod pluginova. doduse nisam jos cuo duende..
"slijedeci korak"?
analogni outboard. i to neki master bus kompresor/limiter.
meni su pluginovi okay za precizni limiting na -0.03dB da si siguran da nije nesto pobjeglo, ali da nigdje ne rade veci gain reduction od 2, maximalno 3 dB. nakon toga dolazi stanjivanje, plastika, papir.. reze usi. sa analog mastering spravama s lakocom postizes RMS koji ti pase, s puno manje artifakata i preociglednog pumpanja (osim ako ga ne zelis), a boja ostaje prirodna.
par prijedloga na tu varijantu:
nisam probao (osim prethodnika 1962) ali svi vicu Drawmer 1968 ME (mercenary edition). on je tu negdje mozda malo skuplji od 1500e. razgovarao sam s jednim kolegom, pitao da mi treba nesto da fino polijepi mix kad radim lounge/electro , da nije previse primjetno, a s druge strane da moze napumpati nesto s jakim kickom (trance, techno itd). kaze da radi fantasticno, moze bit transparentan ali i pun karaktera ako je potrebno. on ga koristi i za tracking. tube sekcija mu je posebno od kompresora, pa dodajes i tube saturaciju po zelji.
druga opcija: napravi si svoj G-SSL (4000) stereo compresor. to sam ja uradio. jos nisam sve spojio pa ne znam kako radi klon, ali tone ljudi ga je napravilo na gyraf audio, i svi su zadovoljni. pa vidicemo uskoro ..
ostalo je puno skuplje.. API 2500, Manley Vari-Mu itd
finalizer? ne hvala.