|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Junior Member
|
![]()
Jebo te koje cijene....a da li se stvarno cuje ogromna razlika pjesama snimanih na ovom mixer i na recimo mackie-u ili soundcraftu???
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Pro Member
|
![]()
cemu takvo pitanje ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Junior Member
|
![]()
Pa vjerojatno je....ali ono....obican slusatelj ne vjerujem da ce cuti razliku....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
A cena je vise nego povoljna (ne za nas Balkance, naravno), obzirom da je u pitanju SSL. Nekad je to kostalo mnogo, mnogo vise! Ali evo, i posle par dana zakljucujem da i nije nesto estetski i "graditeljski", fali mi taj MONSTER shmek... Nema ga. Sigurno ga vise nikad nece ni biti. Ista prica ko i sa kolima. Jebi ga... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
VIP Member
|
![]()
Mislim, opste je poznato (nadam se..) da oprema vise nije bitna uopste. Ovde bandovi snimaju sebe u garazi na 2 mikrofona na lap-topu i odmah bacaju na myspace.com....prave frku, dobijaju dilove itd...
Sad je producent koji je radio Oasis bio kod nas u studiju miksao neki bend - ustvari sedeo u hodniku, pushio i gledao tv i pustio malog asistenta da "pokaze sta zna". Kad je mali namestio mega zvuk, on dosao i pokvario sve, kaze: zvuci mnogo dobro - to se vise ne trazi!!! Ovo se desilo juce! I dolaze opet sledece nedelje da miksa jos 3 pesme!?? Ovakve SSL- ce da kupe HipHop producenti za kucne studije da se prave vazni, iako koriste MBox za snimanje i slusaju sve na 2 kanala na mikseru!! Mozda pazari i neki pravi producent za svoj studio, kad disko kuca nece da plati pravi studio... Da imam dobar prostor (i pare) mozda bi ga i ja paznuo...iako se lomim za Icon... eh..masta cini svasta... |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Pro Member
|
![]()
sunovrat muzicke produkcije i same muzike a zna se koje "kriv" za to ... elem to je sad neka druga tema... sve u svemu zavrtelo mi se kad sam gled'o sajt ... ne zbog cene vec zbog neceg drugog :]
elem koliko stvarno treba nama elektroncima to ???? ali onako skroz iskreni odgovori :] sve je to lepo , vrace koliko ti natrpas kanala na svoju kopiju ssl-a ? kapiram da nije vise od 20 do 24 kanala ... zajedno sa grupama narafno ...
menjam nove fosile za ritam masinu ... ![]() xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda" Last edited by alavuk; 07-10-2006 at 09:24 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
pa treba puno....ako chmaras (izivljavas se..) stavljas nogu na 3 ch..bass na 3, itd...pa effect returns. mixer ima samo 4 stereo returna...nije dosta za sve reverbe..dileje..onda moram da radim sub mix vokala, itd...bolje da ima... posto imam samo 32 izlaza iz Pro Toolsa (svi na desku)..cesto koristim i drugi red fadera (gde su sampleri i sintiji) za dodatne trake koje idu kao MIDI... Kad sam radio Sugarbabes remix, poslali su 24 trake samo sa vokalim!!! Gledam da sabijem sve na 32....kod muzike Reklame...bude svega 10-tak traka (max!) i to sve bacam na stereo - sve je u Pro Toolsu....(jer se menja po 100 puta, pa da ne resetujem desk stalno) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Pro Member
|
![]()
pa naravno kad sugarbabes nemaju veze sa pevanjem ... kapiram da su i s'pice girls bile u tom tripu nasnimavanje nasnimavanje dok se ne iskompresuje i filterise vokal dok to ne zazvuci kako treba , po meni mozda sam "glup" al' to moze da se odradi u softverskom sekveceru pa da se grupa posalje napolje na konacno peglanje ...elem u svakom slucaju za sad mi jos ne treba ssl :]
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ja bih poslusao koju pesmu malo bolje, pa jos jednom razmislio... ![]() Cak ne znam ni kakve to veze ima sa novim SSL-om? ![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Novi SSL controler / mixer !!! | DaBear | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 24 | 24-07-2008 07:42 PM |
NOVI NEVE -GENESYS mixer | Moritz | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 4 | 06-10-2007 12:38 PM |
Novi SSL Mixer za Bennija iz ABBA grupe.. | DaBear | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 34 | 09-03-2007 01:20 PM |
novi stylus , novi battery | markoni | Audio Software | 5 | 14-11-2004 01:51 PM |