|
DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#41 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Kad plugovi budu imali input i output gain, trafoe i kad budu radili na "struju"... Kad budu imali headroom kakav imaju sprave, kad im CLIP ne bude zvucao isto kao i na svakom plugu... Onda cu tolerisati ovakve bljuvotine... I mozda misliti da mogu da rade SLICHNO!?:o Cela serija UADovih plugova, kao i svih ostalih, a tu ubrajam i pompezne EMT i ostale reverb impulse... zamisljena je da se ljudi plitkog dzepa zadovolje i ubede kako nema potrebe tesko raditi i investirati desetine ili stotine hiljada evra u sisteme u koje je cela planeta (citaj muz. industrija) ulagala desetinama godina! Eto... budale! I jesu, zatvaraju studije i prodaju ih bud zasto... Ali to ne znaci da te sprave nisu sto su bile, ako vec pojam STUDIO nije ono sto je bio... Da, plug mozda radi i bolje od originalne sprave... Verovatno i deset puta!? Ali za one koji hardware nisu ni videli! ![]() Pozdrav... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Mason
|
![]()
Bolje je da ovu temu ne pretvaramo OPET u diskusije tog tipa... nikada se necemo sloziti...
Pultec, 1073 i 1176LN su takodje na glasu kao odlicne kopije originala i to se moze procitati na XY mesta, ukljucujuci i GearSlutz... ja hardware nikada nisam probao, tako da nista ne tvrdim, ali... cudilo bi me da je u pitanju masovna zabluda, pogotovu kada su u pitanju prilicno kvalitetni izvori informacija... Sad, treba imati na umu da li bi Neve ulazio u projekte koji bi mogli da ih degradiraju, pa jos i potpisivali iste... Da bi ista moglo da se kaze, a da to bude koliko toliko pouzdano, trebalo bi staviti jedno pored drugo i testirati... ostalo su pretpostavke... za sada...
![]() |
#43 |
Pro Member
|
![]()
@offtopic
Ovo je bio Perunov 'Reality Check'. Bravo. Evo, juče i danas se 'igram' sa jednim lampa?kim uređajem i ne mogu da skinem osmeh sa lica. ![]() ?iveo Hardware (... i kretanje elektrona kroz vakum) ![]()
![]() |
#44 |
Pro Member
|
![]()
Stavi pravi EMT i UAD ov .... pa okaci neke reverbe ... da vidimo da li mozemo da cujemo razliku ... ako velika onda stvarno plagovi nisu dorasli ....
Doduse razlike izmedju UAD i PoCo ( za koji kazu da je najvernija kopija ) su dosta velike .... ali nijedan nije bolji ...... sve zavisi od materijala ..... Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Uostalom, svi znate moj stav i logiku... A EMT-ja cu rado da stavim na crtu sa UAD varijantom... Samo, imao sam problem kad sam ga testirao. BIO JE GUSHCI NEGO SIGNAL KOJI SMO PROCESIRALI!!! A do sada nisam cuo neki bas mnogo gust plug! Znas i sam, ovaj moj EMT "mercedes" je nov bio ko 2 prava mercedesa. E sad... I A klasa je Mercedes, samo nije Slon! Ako se razumemo. Ok, da ne idemo u offtopic... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Senior Member
|
![]()
i meni glupo zvuci kad se neko gadja procentima(ko moze da kaze koliko je blizu softver od hardvera u proc?to je smesno) i cinjenica je da je uad za ljude sa plitkim dzepom kao sto je predpostavljam veliki deo rumovaca(tu spadaju i native).do pre koju godinu sam imao mackie 1604 vlz, lexicon mpx100,midiverb 4 boss sx700 itd...mislim da je milion puta bolje imati jednog uada ili poco-a nego prosecan hardver kakav sam ja imao.nemam nista protiv struje i sitnih analognih nepravilnosti koje zivot znace,prirodnog suma sprava koje prijaju ljudskom uvetu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ali, tvoja poenta je OK! I sam sam miksao/miksam ITB 99% pesama. Bar dok se studio ne zavrsi! I da... Ni ja nikda ne bih dao prednost Midiverbu!!! Normalno... Ali moja prica je bila iskljucivo vezana za HIGH END sprave. Pozdrav! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Senior Member
|
![]()
to je to...ranije sam koristio za kompresiju dbx 166xl...za tu spravu mozes reci da kompresuje...i to je to ...nista vise od toga.ona kompresuje ali magije nigde.danas svaki malo jaci plug (a bogami i slabiji radi istu stvar).e sad brutal spravice koje u sebi imaju toliko fine i skupe komponente koje zvuk cine velikim i cistim ne mosh naci u jeftinocama.e onda na scenu stupaju dsp karte za pc koje u stvari predstavljaju kompromis-rade dobro koliko i prosek hardver a trude se da budu haj end sto kazes i to je to
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Mason
|
![]()
Ljudi se menjaju, vremena se menjaju, muzika se menja, droge se menjaju... pa i tehnologija se menja...
![]() A sto se cene tice, nekada je jako puno kostao i color TV... narocito oni prvi primerci... normalno je da cene vremenom padaju... Automobile su nekada imali samo najbogatiji ljudi... Mercedes Sanduchar iz 30 i neke, 40 i neke je vise vredeo nego danas BMW M3... a BMW M3 ima sistem protiv proklizavanja, ABS, GPS, 343 KS... Sad, neko voli starog mercedesa, neko novog BMW-a, a Japanci prave chuda za male pare... koja neko voli, a neko ne... Slicna prica je i sa nasim odabirom onoga sa cime cemo da radimo... zato, bezveze je voditi ovakve rasprave, ionako niko nece promeniti misljenje ![]() Mislim... tema je ipak UA-Neve 33609C, a i nalazimo se u DSP delu foruma...
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 20-09-2006 at 09:04 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
E Deki, stvarno! Idi u K! Ako je UAD plug po tebi M3, onda stvarno vise necu da se druzim s' tobom! Majke mi! ![]() Uostalom, radite sta hocete, odo' ja da vozim sanduchara iz 30 i neke! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |