|
|||||||
| DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 | |
|
Pro Member
|
Quote:
![]() Kad plugovi budu imali input i output gain, trafoe i kad budu radili na "struju"... Kad budu imali headroom kakav imaju sprave, kad im CLIP ne bude zvucao isto kao i na svakom plugu... Onda cu tolerisati ovakve bljuvotine... I mozda misliti da mogu da rade SLICHNO!?:o Cela serija UADovih plugova, kao i svih ostalih, a tu ubrajam i pompezne EMT i ostale reverb impulse... zamisljena je da se ljudi plitkog dzepa zadovolje i ubede kako nema potrebe tesko raditi i investirati desetine ili stotine hiljada evra u sisteme u koje je cela planeta (citaj muz. industrija) ulagala desetinama godina! Eto... budale! I jesu, zatvaraju studije i prodaju ih bud zasto... Ali to ne znaci da te sprave nisu sto su bile, ako vec pojam STUDIO nije ono sto je bio... Da, plug mozda radi i bolje od originalne sprave... Verovatno i deset puta!? Ali za one koji hardware nisu ni videli! Pozdrav... |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Mason
|
Bolje je da ovu temu ne pretvaramo OPET u diskusije tog tipa... nikada se necemo sloziti...
Pultec, 1073 i 1176LN su takodje na glasu kao odlicne kopije originala i to se moze procitati na XY mesta, ukljucujuci i GearSlutz... ja hardware nikada nisam probao, tako da nista ne tvrdim, ali... cudilo bi me da je u pitanju masovna zabluda, pogotovu kada su u pitanju prilicno kvalitetni izvori informacija... Sad, treba imati na umu da li bi Neve ulazio u projekte koji bi mogli da ih degradiraju, pa jos i potpisivali iste... Da bi ista moglo da se kaze, a da to bude koliko toliko pouzdano, trebalo bi staviti jedno pored drugo i testirati... ostalo su pretpostavke... za sada...
|
|
|
#3 |
|
Pro Member
|
@offtopic
Ovo je bio Perunov 'Reality Check'. Bravo. Evo, juče i danas se 'igram' sa jednim lampa?kim uređajem i ne mogu da skinem osmeh sa lica. ?iveo Hardware (... i kretanje elektrona kroz vakum)
|
|
|
#4 |
|
Pro Member
|
Stavi pravi EMT i UAD ov .... pa okaci neke reverbe ... da vidimo da li mozemo da cujemo razliku ... ako velika onda stvarno plagovi nisu dorasli ....
Doduse razlike izmedju UAD i PoCo ( za koji kazu da je najvernija kopija ) su dosta velike .... ali nijedan nije bolji ...... sve zavisi od materijala ..... Pozdrav |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Pro Member
|
Quote:
Uostalom, svi znate moj stav i logiku... A EMT-ja cu rado da stavim na crtu sa UAD varijantom... Samo, imao sam problem kad sam ga testirao. BIO JE GUSHCI NEGO SIGNAL KOJI SMO PROCESIRALI!!! A do sada nisam cuo neki bas mnogo gust plug! Znas i sam, ovaj moj EMT "mercedes" je nov bio ko 2 prava mercedesa. E sad... I A klasa je Mercedes, samo nije Slon! Ako se razumemo. Ok, da ne idemo u offtopic... |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Pro Member
|
Quote:
Kao i obicno .... pogresno sam shvacen Hteo sam da se napravi uporedba .... pa neka pravi EMT izuje software 1000000 puta ..... jednostavno mi je dosta da slusam kako ljudi sa stranih foruma kazu " ovo je 80 -90 % " Retko imam prilike da tacno uporedim dve stvari , jer tek se tada vidi kolika je razlika ( imao sam primer sa emu 1212 i Paris konvertortima , gde je pri testu razlika od samo 20 ak sekundi .... i nije bilo razlike , a onda sam napravio A/B test i razlika je bila ohoho ..... ) jer bih stvarno zeleo da znam dokle je software stigao .... Jedan prica jedno , drugi drugo ..... ja na primer ne cujem uopste veliku razliku izmedju 1176 i UAD 1176 ... razlika je ocigledna samo pri velikim kompresijama .... a opet neko kaze da je razlika enormna Zato sam mislio da napravimo test ....... Pozdrav |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Pro Member
|
ja opet @offtopic
ali ... Niko do sada na forumu nije ..... http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=10637 http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=15007 Očigledno je to veliko smaranje. Tako da će sledećem gostu foruma upravo to biti u samom procesu inicijacije za istog. pozz
|
|
|
#8 |
|
Senior Member
|
haug!na sajtu gearslutz-a nalazi se zanimljivo poredjenje psp master kompresora i uad neveta 33609(rap+hip-hop odeljak).postoje 2 zvucna primera-jedna ista stvar provucena kroz ova 2 softvera.misljenja su podeljena a na vama je da odlucite koja varijanta vam bolje zvuci
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Senior Member
|
i meni glupo zvuci kad se neko gadja procentima(ko moze da kaze koliko je blizu softver od hardvera u proc?to je smesno) i cinjenica je da je uad za ljude sa plitkim dzepom kao sto je predpostavljam veliki deo rumovaca(tu spadaju i native).do pre koju godinu sam imao mackie 1604 vlz, lexicon mpx100,midiverb 4 boss sx700 itd...mislim da je milion puta bolje imati jednog uada ili poco-a nego prosecan hardver kakav sam ja imao.nemam nista protiv struje i sitnih analognih nepravilnosti koje zivot znace,prirodnog suma sprava koje prijaju ljudskom uvetu
(to jeste zakon i tu nema price-nikad nisam u zivotu cuo te tate od sprava-ali sam cuo prosek i uad i pogotovo poco su tate za njih-meni bar).u prosecnom mixeru ne postoji ta magija(masivnost u zvuku eq-a npr.).da imam brutalan studio znas kad bih mislio na softver?-ali posto sam srbijancina u srbiju za mene je ovo nebo.
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Pro Member
|
Quote:
Ali, tvoja poenta je OK! I sam sam miksao/miksam ITB 99% pesama. Bar dok se studio ne zavrsi! I da... Ni ja nikda ne bih dao prednost Midiverbu!!! Normalno... Ali moja prica je bila iskljucivo vezana za HIGH END sprave. Pozdrav!
|
|
|
|
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|