|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Ali deblje ?ice tra?e veću snagu u prstima, pogotovo ako svira? br?e i kompliciranije. ![]()
![]() |
![]() |
#2 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
lako svirat jazz na 12-kama ![]() ali blues.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
A zamislite neshto tipa Satriani sa ogromnim bendinzima sa 13-ticama
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
boliiiiiiiiii ![]() [/zamislja] |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
Dusanova prica je najkompleksnija i verovatno najvise stoji od svih ovde recenih. On je usao u konkretne detalje koje niko od nas nije izneo kao argument. Mislim takodje i da je njegovo resenje
"problema" najadekvatnije (ono sa hibrid zicama) jer je za sam ritam jako bitan spanung zica, a za soliranje da zica nije pretvrda. Za osnovu svakog dobrog tona na bilo kom zicanom instrumentu je najbitnija (osim samog instrumenta) adekvatna visina zice. Ja sam na svim mojim instrumentima uvek drzao zice najvise moguce, a da stima upravo iz tog razloga.
![]() |
#7 |
Mason
|
![]()
Neznam kako to ide kod gitara, ali, kod bas gitara izbor zica zavisi i od kvaliteta i konstrikcije vrata...
Stavi 0.45, ili (ne daj boze) 0.50 na neku neznjikavu gitaru i vise neces biti bassista, vec Robin Hud... mislim, dobices luk za ispaljivanje strela, umesto gitare... Najveci moj biser sa izborom zica je bio kada sam uzeo RotoSound Billy Sheehan komplet ![]() ![]() Do nedavno sam koristio 0.45-105... sad sam malo smanjio trip i prestao da umisljam, pa presao na 0.40-100 i sasvim sam zadovoljan, gitara je meksa, a vrat ne trpi veliko opterecenje... Ma da... one pauchine sto vi stavljate na onim maleckim i bedastim gitaricama za devojchice... he... to tesko da se moze nazvati zicama ![]() Predjite na Bass (instrument za pravog muskarca ![]() ![]() ![]()
![]() |
#8 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() Ziveo "basadzija" Deki!!!! ![]() pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]()
Da... Verovatno zato najtanje zice koje koristi svaki iole pristojni blueser su 12-ke...
Ima tu raznih stvari. Jako je bitno da gitara moze da nosi deblje zice, jer nije svaka konstrukcijski podobna za to. Svaka gitara sa tremolom koji se ne zakljucava ima problema sa time. Meni se par puta desilo da su debele zice kad se zategnu izvlacile tremolo po 1,5 cm iz lezista. Dakle. Gitare sa fixiranom kobilicom su najzgodnije za takve fore jer tada pritisak trpi podeljeno kobilica i trup, a sve sto se oslanja samo na kobilicu 9bridge) je rizicno.
![]() |
#10 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
evo....SRV...i cuveni mit kako je koristio 13-ske i stimao se u Es.... malo morgen...covjek bi na turneji zavrsio na devetkama....jedino je wound zice imao deblje, ali njih ne benda toliko ![]() onda drugi....BB king... ![]() treba svirati na onom na cemu si komodan....nije svatko za 12-ke a bogami nije svatko ni za devetke! zvuk, IMO ovdje uopce nije bitan posto na njega utjece nekoliko drugih faktora, bitnijih od debljine zica... onaj tko zna, zvucat ce jednako masno na devetkama kao i na 12-kama... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Shta posedujete od vijura? [fotke] | MHz | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 583 | 16-12-2018 11:38 AM |
Shta koristite na bubnju? | shashko | Audio Produkcija - Tehnike | 17 | 07-03-2009 02:58 PM |
Shta da radim? sx problem | HeatMan | Audio Software | 13 | 16-10-2007 12:32 AM |
Shta sa tercom ili kvintom????? | LAMPASH | Gitarska Produkcija | 6 | 08-09-2006 11:53 AM |