|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 |
Junior Member
|
![]()
Osuditi sav euro kao muzikološki ofucan je isto kao osuditi Betovenovu Für Elise.Prvenstveno mislim na prepoznatljivu melodiju.
Sve je to relativno pitanje,dobri/loši stilovi i šta koji nosi sa sobom...npr. turbo-folk. Jedno izvinjenje,markoff i ostalima na ovoj zbog tona:nisam namjeravao da popujem. Last edited by R A V E N; 11-09-2006 at 02:37 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Kad vec spomenu klasiku,verovatno znash jedna od Tiestovih najpopularnijih stvari je obrada Addagio for A Strings od americhkog kompozitora Semjuel Barbera (inache jako popularna tema koriscena u mnogo filmova npr.Platoon i Elephant Man),tu sam se toliko razocharao u njega,zar tako divnu i osecajnu melodiju onako unakaziti,da ne govorim o remixima uradjenim kasnije ... Ako se to poredi sa onim shto je uradio veliki William Orbit,jasno se vidi razlika.Toliko o insriraciji jurovaca i Tiestu ... A ne morash da se izvinjavash,znam ja dobro na shta si ti mislio ... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
VIP Member
|
![]()
Shiva svaka ti cast!Odusevio si me objasnjenjem pozadine trens muzike.
Samo tesko da to moze shvatiti prosecan zaljubljenik u muziku. Trans zahteva da slusaocev mozak to moze da podnese a nije svaciji mozak za sve.Ozbiljan trens zahteva da se covek ceo oda samo njemu. To i jeste,po meni,osnovna razlika izmedju komercijalnog i nekomercijalnog trensa. Nije Tiesto smece.Ali on moze da mi svira dok ja pricam sa prijateljima,radim nesto trece,kao muzika u pozadini na koju ne obracam puno paznje.Ali kad pustis Goa zvuk,svaka dodatna radnja sem iskljucive koncentracije na slusanje muzike je nemoguca. Trens je mnogo komplikovan nadrazaj za culo sluha.Stvaranje vrhunskog trensa vise lici radu u labaratoriji nego klasicnom studijskom radu. Ja nisam mogao da verujem u ono sta mi se desilo skoro.Svi znate za ono kad se najezite kad cujete veliku muziku.Nedavno kada sam prvi put pustio novi album Electric Universa,posle samo nekoliko minuta poceo sam DA PLACEM ?!!!?!?! Dali vi mozete da ukapirate tu emociju,tu velicinu koju je ta muzika izazvala kod mene? Ne radi se o tuznim melodijama,cak naprotiv.Ja to u zivotu nisam doziveo.Znate li u gradaciji ljudskih emocija gde je plac?E sad zamislite zvuk,NE TEXT,koji to kod coveka moze da proizvede. SHIVA MOLIO BIH TE DA OBAVEZNO PRESLUSAS ZADNJA DVA PROJEKTA ELECTRIC UNIVERSA I DA CUJEM TVOJE MISLJENJE. 1.ELECTRIC UNIVERSE - Silent In Action 2.SPICE TRIBE VS ELECTRIC UNIVERSE - Electric Space Phenomenon
"Without deviation from the norm, 'progress' is not possible." Last edited by alen; 11-09-2006 at 01:07 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |||
Psiho
|
![]() Quote:
I otkad je nechiji subjektivni dozhivljaj glazbe ekvivalentan podcjenjivanju? Quote:
Kritikom do "savrshenog" drushtva! Generalna tolerancija vodi strmoglavo nizbrdo. Shto tolerirash jednome morash tolerirati svima. Tako ubrzo svi postanemo jednako glupi kao oni najgluplji chlanovi drushtva koje odluchimo tolerirati... za svih vrijede jednake norme, a od budale se ochekuje daleko manje pa svima nekako odgovara taj kriterij za budale. Toleriramo ono shto je neizbjezhno ili prolazno... javna diskusija na forumu nikako nie "materjal" za toleriranje. Quote:
Ne dobijam ja tebe na fore... ti gubish na vlastitim forama ![]()
![]() |
![]() |
#35 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Prosirujuci svoje komentare sa euro trance-a sve do Thompsona, de facto si obuhvatio citavu komercijalnu muziku. To ti je bio cilj, nemoj me smatrati budalom, imam i muzicku i faks. "Javna diskusija na forumu" svakako jest materijal za toleriranje, jer da nije, svaka bi tema se mogla evo ovako nesretno razvijati. Odkad su forumi "posveceni samo onima koji se ozbiljno bave glazbom i produkcijom"? Pa ne dao Bog da ti se netko malo manje informiran ukljuci u raspavu! Uzas! Kad sam rekao da trance poznajem relativno slabo, to je bilo zbog toga sto se ne volim kurciti da nesto poznam u bit, dok u stvari znam samo mali dio (a i to je dosta). Nisam ovdje mislio na tebe, ozbiljno, to je bilo samo radi ilustracije. Nisam jos sreo covjeka koji bi se toliko vrijedjao razmisljanjima o muzici, ali valjda za sve postoji prvi put. Nije mi ovo bio cilj, al nisam ni prvi poceo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Senior Member
|
![]()
Tako je!
![]() |
#38 | ||
Psiho
|
![]() Quote:
Samo sam iznio svoj SUBJEKTIVAN dojam o komercijalnoj glazbi. Komercijalno zapravo znachi prihvatljivo shirokom broju konzumenata. Svaka komercijalna glazba je limitirana ovim "zakonom" i suludo je da tu chinjenicu uzimash kao vrijedjanje. Smatram da je glazba nastala u svrhu prodaje shirem krugu slushatelja vrlo lishena umjetnosti i inovativnosti. Ako to nekoga smeta... to stvarno nie moj problem. Quote:
salut!
![]() |
![]() |
#39 |
Junior Member
|
![]()
4Strings-Hurricane je jedan od inventivnijih eurotrance radova u zadnje vrijeme.
Last edited by R A V E N; 12-09-2006 at 02:25 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Member
|
![]()
Jel da?
Sandman, Hallucinogen, Prometheus... pfff.. Nezamenljivi! Pozdrav trenserima i drago mi je sto nas nije vise tako malo ovde. The seed is being planted : ))
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 5 (0 members and 5 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
my trance songs | Coolman | Promocija radova | 13 | 09-01-2010 10:47 PM |
McNc! - Dreams (Trance) | mcnc | Promocija radova | 8 | 20-08-2009 05:36 PM |
Neki trance.. | BladeR | Promocija radova | 0 | 24-03-2009 11:27 PM |