|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 |
Junior Member
|
![]()
Dajte ljudi ajde malo da skrenemo sa prepucavanjima,da neshto korisno izadje iz ove teme ...
![]() Interesuje me poshto glupo mi je sad da otvaram novu temu,ali koliko zavisi kvalitet zvuka od zvuchne karte,konkretno na nekim forumima sam prochitao da kvalitet zvuka koji daju soft sintovi ne zavisi od zvuchne karte,vec da zvuchna ima uticaj samo na kvalitet zvuka sniman preko spoljashnih sintova-mislim na hardverske sintove... Ja imam emu 0404,onako nije losha sigurno cu uzeti novu,al recimo imam jedan jako interesantan problem.Recimo josh davno snimio sam neke lupove u Cubase-u preko Sytrus sinta.Lepo sam to eksportovao u wav i sve fino radi.Sad odkad sam preshao na Sonar kad taj loop uvezem,sve lepo radi ne kochi nishta,nema kashnjenja ali chuje mi se neko pucketanje kod svakog lupa i sempla koji sam napravio.Rekoh da nije problem u samom programu,pa uzeh neke Acid-ove lupove chisto da isprobam kad videh sve je chisto kad ih uvezem nema nikakvog pucketanja... Ajde onda rekoh da nije problem do Kjubejza pa odoh na Fl Studio,uvezem Sytrus ponovo odsviram snimim lepo sve,eksportujem u wav.Sve lepo zvuchi,al kad ponovo ga uvezem u Sonar opet glupo pucketanje (nije shushtanje) shto me strashno nervira... Da nije problem u drajverima mozda,skinuo sam prekjuche nove Asio drajvere, instalirao al opet dosadan problem,jel zna neko u chemu je shtos... |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
banned
|
![]() Quote:
?to se tiče drugog problema, stvarno ne znam, ali pretpostavljam da je problem u formatu koji izbacuje?. Mo?da Sonar ne podr?ava neki 32-bitni format, poku?aj da ga izbaci? u čistom 24bit formatu (ne float) ili u ekstremnom slučaju 16bit (bez ditheringa). Ako se pucketanje javlja na pikovima wav-a, sigurno je ovaj problem. Da li sam Sonar radi dobro? koristi? li ASIO ili WDM drajver? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Ne bi meni bio toliki cim radio sam dosta lupova u Kjubejzu,nekih 20-30 i to sve melodije (pad/lead) kombinacije,kazem sve je lepo zvuchalo u Kjubejzu,i sad radi bez problema,jedino Sonar pravi taj problem sa pucketanjem,kao kad pushtam stare ploche.Nije neshto bash puno,ali cepa ushi kad se pojacha. Chak sam reinstalirao Sonar,probao i 4 i 5 cu ali isti problem.Stvarno ne znam zashto glupo mi je da se sad vracam na Kjubejz jer sam Sonar jako,jako zavoleo i dosta sam dobro nauchio da radim u njemu.Isto koristio sam Wave Lab da probam da ochistim lupove,ali pucketanja nema nigde... A jebi ga videcu da reinstaliram sistem vecheras,mozda ce onda raditi... Hvala Kejkz,pozz... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Psiho
|
![]() Quote:
Dakle kvaliteta exportiranja ne ovisi o kartici, ali za dobar zvuk VST instrumenata i FX-a rad na 24 ili 32 bita znachi puno. Na zhalost to enormno povechava velichinu wav fajlova, opterechenost procesora itd. Exportiranje u 96 kHz i nie tako strashno... jednom kad si zadovoljan sa aranzhmanom sejvash preset na VST-u, exportirash midi traku, prebacish karticu na 96 kHz, otvorish novi aranzhman, uchitash midi traku i VST, exportirash u 96 kHz, dowsemplash i uchitash nazad u izvorni aranzhman kao audio traku ![]() Uz sve te prednosti i pogodnosti ja sve radim u 24 bit-a, a osim za potrebe isprobavanja 96 kHz niti ne koristim. Dakle dok je VST u pitanju gotovo svaka kartica sa pristojnim ASIO drajverima je ok.
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
E-kupovina i jos nekoliko pitanja... | Ficus | Razno | 1 | 05-09-2009 05:57 PM |
Nekoliko pitanja... | Gianfranco | Vlado Georgiev | 2 | 25-02-2005 05:12 PM |
nekoliko pitanja u vezi slushalica | SumAnuT | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 9 | 13-05-2004 01:20 AM |