Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 10-09-2006, 12:31 PM   #21
markoff
Junior Member

Default Re: Nekoliko trance pitanja

Quote:
Originally Posted by R A V E N
O 3xOSC:mislio sam na pokretača teme.
Ne ja sam strashno glup i neiskusan,hvala ti na preporuci.Evo bash juche sam otvorio prvi put FL Studio i nashao to shto si mi preporuchio.Daj molim te poshalji mi i neki video tutorijal da nauchim shta sve to znachi i kako se koristi ...
markoff is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2006, 01:05 PM   #22
R A V E N
Junior Member

R A V E N's Avatar

Poenta je u tome da se stavlja preveliki dio pažnje na programe i opremu sa kojima se producira,dok se zanemaruje ljudski faktor.Ljudi su radili zapanjujuće dobre stvari i u 800 KB velikom trackeru.

Last edited by R A V E N; 13-09-2006 at 03:04 AM.
R A V E N is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2006, 01:48 PM   #23
relis
Senior Member

Quote:
Originally Posted by SHIVA
Nie problem u exponiranosti niti u Tiestu bash kao shto nie problem ni u Marku Perkovichu Tomphsonu... problem je u tome shto su i jednom i drugom muzika zaqrac i generalno prilagodjena shirokim masama. Toliko banalna da onima sa mrvicom mashte postaje predvidiva, dosadna i neslushljiva.
A hebi ga sad, kad nismo svi tako ozbiljni kad se slusa glazba. Ali, kakav je sad trend u RH, Tiesto je jos bog bogova.
Sto se tice predvidljivosti (ak bas oces), goa trance npr. je u tolikoj mjeri nepredvidljiv da ne znas kad ce se pojavit kakva nova sekvenca kojih si je autor prije u tempu nasnimio mali milion pa ih poslije bira, sto bas nije neka velika mudrost. Istina? Da i je, sta onda ak dobro zvuci... Relax
relis is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2006, 03:50 PM   #24
markoff
Junior Member

Ne svidja mi se gde je otishla tema al ajde...
Ja bi u potpunosti podrzao Shivu,chovek je car,chovek je u razmishljanjima u odnosu na vecinu drugih godinama unapred ...
Glupa rasprava oko euro-trensa i Tiesta ...Jedina dobra stvar oko Tiesta mi je fascinacija kako chovek zgrce pare,i njega zabole shto ga neko pljuje i proziva...
Koliko ja znam vecina i tih dj-eva ne koristi termin euro-trens,recimo saznao sam da se Buuren jako ljuti kad ga neko nazove euro-trens producentom ..
Ali ipak treba razgranichiti ono shto radi ekipa Buuren,van Dyk,Corsten, Tiesto , Above&Beyond i ostali od onoga shto rade Hallucinogen,Man With No Name ,Astral, Miranda, Infected Mushroom itd...
Ne mogu da kazem da je sve bash loshe kod prve ekipe,ali recimo tachno i kad slushate njihove setove mozete odmah videti koliko je to izveshtacheno, predvidjivo i komercijalno,neke stvari mi se svidjaju recimo Fred Baker je napravio izuzetan trek za Sensation White Anthem 2006, od Corstena je recimo jako dobra stvar Star Traveller,ali malo je sve to ...
Mada ja bih podrzao sve samo da nije haus,meni je to najodvratnija muzika 21.veka (iz toga izuzimam deep i funky ekipu).Exit se ove godine jako jako obruukkkaooo takvim imenima,i kad bi me pitali shta pre da ukinu folk ili haus teshko bi mi bilo da biram ali prihvatio bih drugo ...
Old 10-09-2006, 05:30 PM   #25
R A V E N
Junior Member

R A V E N's Avatar

markoff,zar nisi počeo temu rekavši da bi radio

Quote:
uplifting/melodic trance-om i malo progresivom.
Sad ovako.(!??)Zbilja svašta.

Tijs Vervest je jedan od gurua upliftinga i definitivno toliku pažnju nije slučajno zaslužio.

Psy i euro se nemogu porediti.To su potpuno dva različita izričaja.
To je isto kao kad porediš mandarinu i paradajz,umjesto da porediš narandžu i mandarinu.

Inače psyeri prave krupnu grešku kad kažu da slušaju trance.Ovo je naravno čisto iz svrhe da se pojednostavi svakodnevni govor jer lakše je reći trance nego psytrance,no posljedica toga je da laici-koji ne slušaju tu muziku-dobivaju pogrešnu sliku da je sav trance-psy.

Niti je psy sposoban oslikati i dočarati izričaje koje može euro i viceversa.

Last edited by R A V E N; 10-09-2006 at 05:41 PM.
Old 10-09-2006, 05:44 PM   #26
R A V E N
Junior Member

R A V E N's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear
Vreme "Melodic Trance-a" je proslo (bar u Engleskoj, a mislim i da u Evropi nesto ne pali vise)..baci se bolje na minimal Electro, techno...to je sad ONO!
Imam druga koji je bio veci Trance DJ ovde u UK, sad kaze nema scene uopste!!
Još jedna krupna netačnost.Ako ispred moju kuće ili jednu ulicu dalje svira samo muzika A to ne znači da mnogo dalje muzika B ne puni stadione.

Nijedan stil nikada ne umire,nego uvijek funkcioniraju u svojim parelenim svjetovima koji se rijetko dotaknu.Problem nastaje kad neko iz jednog svijeta počne davati svoje mišljenje o drugom svijetu.Možda su događaji sa tom muzikom malobrojniji i sa manje publike,no uvijek je moguće naći sasvim solidne partye gdje DJ pušta upravo taj stil.

Last edited by R A V E N; 10-09-2006 at 05:53 PM.
Old 10-09-2006, 07:37 PM   #27
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Jo? jedna krupna netačnost.Ako ispred moju kuće ili jednu ulicu dalje svira samo muzika A to ne znači da mnogo dalje muzika B ne puni stadione.

Nijedan stil nikada ne umire,nego uvijek funkcioniraju u svojim parelenim svjetovima koji se rijetko dotaknu.Problem nastaje kad neko iz jednog svijeta počne davati svoje mi?ljenje o drugom svijetu.Mo?da su događaji sa tom muzikom malobrojniji i sa manje publike,no uvijek je moguće naći sasvim solidne partye gdje DJ pu?ta upravo taj stil.

Muzika ce se uvek pustati, ali da li ce biti klub od 2-3000 ili vise ili 200-300...pravi veliku razliku! Znam par ljudi koji su radili kao DJ-i u toj sceni i sad (posto trance vise nije mainstream) nemaju gde da pustaju muziku!! Razlika je da si nekad kao DJ mogao dobiti ?500-1000 za vece (a ovi veliki po par somica!!) a sad je vise ?50-100 za\vece!!! Ja smatram da sam (iako mi trance nije srcu drag) vrlo dobro upucen i upoznat sta se desava na toj sceni...i mogu da vam kazem da je u Engleskoj trance scena samo 1-2% od onoga sto je bila pre par godina!!!
Ako gledas sa stanovista slusaoca / clubbera, uvek ce biti klubova gde ce se to vrteti...ali koliko ce dugo DJ-i da pustaju to za sitne pare...?
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2006, 08:02 PM   #28
markoff
Junior Member

Quote:
markoff,zar nisi počeo temu rekav?i da bi radio

Sad ovako.(!??)Zbilja sva?ta.

Tijs Vervest je jedan od gurua upliftinga i definitivno toliku pa?nju nije slučajno zaslu?io.

Psy i euro se nemogu porediti.To su potpuno dva različita izričaja.
To je isto kao kad poredi? mandarinu i paradajz,umjesto da poredi? narand?u i mandarinu.

Inače psyeri prave krupnu gre?ku kad ka?u da slu?aju trance.Ovo je naravno čisto iz svrhe da se pojednostavi svakodnevni govor jer lak?e je reći trance nego psytrance,no posljedica toga je da laici-koji ne slu?aju tu muziku-dobivaju pogre?nu sliku da je sav trance-psy.

Niti je psy sposoban oslikati i dočarati izričaje koje mo?e euro i viceversa.
Da u pravu si zelim da se bavim uplifting i melodic trensom i malo progresivom,ali ne zelim da to bude u fazonu Love comes again,Serenity ili josh gore Another Way,verovatno su ti poznati izvodjachi ...
Najvishe se plashim da ne postanem denser i komercijala ,a to se vrlo lako moze desiti, uzmi samo primer sa Yahelom,da ti ne govorim o nadaleko hvaljenoj beneluks ekipi ,pare menjaju choveka ...
Rekao sam da neke stvari od euro-trensa jako,jako volim ali shto vishe slusham setova i novijih izdanja sve mi je jasnije koliko se sama ta muzika urushava i gubi svoj smisao , uvek sam bio pobornik borbe protiv komercijale i bezlichja u pesmama ma kakav to zanr bio...
A shto se tiche psy-a,kada si govorio o laicima,ja sam trens slusham 10 godina i poznati su mi dobro svi pravci.Psy je hibrid nekoliko pravaca u prvom mahu se istiche njegova veza i kontinuitet sa goom,koja je kao pravac onakav kakav je bio pre 10 godina skoro izumro.Slushao sam neka izdanja,chak i ima nekih nashih gde psy u kombinaciji sa ambijentom daje jako dobar filing u ugodjaj za slushanje.Zao mi je shto na Balkanu,pogotovo u Srbiji ima masa lozacha koji kao furaju trens fazon i slushaju Skazija i Astrix.Ako si mislio da sam medju tim jakim momcima,nisam ...
Old 10-09-2006, 11:56 PM   #29
markoff
Junior Member

Muzika je pod broj jedan umetnost i ja je kao takvu volim i poznajem ...
Chudi me da Shiva ovo nije pomenuo,kao istinski zaljubljenik u filosofiju ne bi smeo da zapostavi neraskidivu vezu izmedju filosofije i umetnosti ...
@Relis
Znash direktno bi se nadovezao na ono gore i rekao ti definiciju umetnosti pa samim tim i muzike,koju prochitah davno u nekoj Chehovljevoj pripoveci,chovek reche : "Umetnost je subjektivni odraz objektivne stvarnosti " .Chudna definicija,moze se razlichito tumachiti ali svakako ce ti koristiti u vezi poimanja muzike
Old 11-09-2006, 01:19 AM   #30
kejkz
banned

Ko god poku?ava da pravi muziku određenog tipa u startu čini veliku gre?ku. Stvaranje muzike je vid komunikacije, ne samo sa drugima nego i sa samim sobom. Ona je, kada joj dozvolite, slika onoga ?to nosite u sebi,mo?da jedino ?to imate, a nikada vam se ne mo?e uzeti, va?a esencija. Pustite druge da vas razvrstavaju u ?anrove, grupe i podgrupe, a sebi dajte slobodu stvaranja, nesputanost u igranju, kao osnovi svakekreativnosti.
Ne valja slu?ati uvek istu muziku, nametnutu kao ?anr trenutno popularan ili makar vama zbog ličnosti drag. Slu?ati istu muziku znači ostati siroma?niji za mnoge lepe trenutke koje ona, kao produkt ljudskog duha, mo?e pru?iti. Ovo se pogotovo odnosi na ljude koji rade ne?to svoje, stvaraju svoje note ili buku. ?to vi?e čuje? vi?e će? razumeti da je muzika jedna, kakav god da joj je prefiks... ili sufiks.
Muziku stvaraju ljudi, ne ma?ine. A ni ma?ine nisu nastale same od sebe, i njih su stvorili ljudi, one su dakle samo sredstvo ljudskog izraza, kao olovka i papir za pisca, ili četkice i boje za slikara (mada oni danas izgleda vole i kompjutere). Ma?ina je samo model nastao na osnovu i za potrebe čoveka, stvorena isticanjem jedne bitne karakteristike, koja mu slu?i da bi lak?e, br?e, mo?da kreativnije obavljao određenu radnju. Kada jednog dana ma?ine budu počele da stvaraju muziku same, muzika će izgubiti smisao za čoveka. Ili bolje rečeno, čovek vi?e neće biti potreban muzici, ona će ga prevazići, kao ?to i sada čini u retkim trenucima. Za čoveka će tada izgubiti smisao, jer joj ga on vi?e neće davati.
Emocije su ono esencijalno u muzici, ljudski um preko muzike dosti?e (ili mo?e dostići), najvi?e metafizičke sfere i otkriti ponore du?e. Uvek je tradicionalna isto koliko i moderna, jer je stara skoro kao čovek. Ili je mo?da starija, otkrivena od čoveka. A čovek je jedino muzikalno biće trenutno poznato na ovoj planeti, samo njegova. Svaki čovek ima urođenu, ili stečenu (jer je muzika uvek oko njega i najvi?e joj je izlo?en od svih umetnosti) sposobnost za ritam i raspoznavanje visine tonova i njihovog odnosa, samo je treba u sebi otkriti i razviti, ako ?eli, naravno. Jedini put za nala?enje muzike u sebi je učenje, usavr?avanje. Učiti treba i od sebe i od drugih. Talenat mo?e biti lep poklon, ali uspeh se stiče radom. Svaka muzika, pa i najbanalnija, zahteva rad, odricanje i određen talenat, osećaj, i ja se pred tim klanjam.
Na nesreću, kada čovek dugo profesionalno radi sa muzikom, ovakve stvari zaboravi i muzika mu prestaje biti zadovoljstvo, samo posao. "Meri" svoj muzički uspeh kroz zarađen novac, decibele i frekvencije koje proizvede, opremu koju ima ili nema, a da je imao sve bi bilo bolje. Sve ovo mo?e biti prilično frustrirajuće, pogotovo za onog ko tek počinje sa muzikom. Zato je moj moto i poruka svima koji kreću ili su već krenuli pa su se negde izgubili: radi sa onim ?ta ima?, uvek daj sve od sebe, pogre?i hiljadu puta da bi hiljadu i prvi uspeo, stvaraj muziku da bi ona, jednom, mogla da stvori tebe. Bilo koju, srcu blisku... u?ivaj, iznad svega, slu?ajući i učeći od drugih i radeći na sebi... stvori svoj stil, kao otisak svog duha u vremenu, jer jednog dana će mo?da samo on ostati...

...samo moj skroman pogled na neke teme prethodno iznete u ovom tredu

vidimo se u nekom drugom, pozdrav svima...

laku noć

Last edited by kejkz; 11-09-2006 at 01:28 AM. Reason: gre?ke...
kejkz is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 4 (0 members and 4 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules