|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Psiho
|
![]()
Evo zashto mrzim te glupe podjele na zhanrove. Svako toliko netko pretpostavi da psytrance mora biti neshto slichno Tiestu, a te dve stvari su razlichite ko noch i dan. Tiesto je jeftina kuruza za mase, a nosi ime trance chisto zato shto postoi globalna predrasuda da su karakteristike trens glazbe sladunjave, jeftine melodije i 303 bass line.
Trens dolazi od rjechi trans a opisuje stanje svijesti. Slushanje Tiesta vishe utjeche na probavu nego na svijest tako da je svaka slichnost sa trance glazbom sluchajna i posljedica duboko ukorjenjenih predrasuda.
![]() |
#12 | |
Vibrator
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Junior Member
|
![]()
Možete li vi,molim vas,dati i jedan činjenično zasnovan argument zašto bi eurotrance bio smeće?
Jedina je istina da dio te muzike boluje od truhle komercijalnosti i banalnosti. Eurotrance jer upravo je to tip trancea koji potiče iz Evrope sa svojim dvjema glavnim podvarijantama:uplifting trance(npr. Tiesto) i hardtrance,za razliku od psytrancea koji svoje korijene vuče iz Izraela,uglavnom ne sa evropskog tla. Što se tiče teme:ne znam da li autor ima ikakvog iskustva u produkciji,no već prihvatljiv arpeggio lead možeš raditi i sa bijednim 3xOSC-im unutar FLS-a.Jeste da taj zvuk nije nešto melodijski koloriran,ali... Last edited by R A V E N; 10-09-2006 at 03:04 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Pro Member
|
![]()
Meni se eurotrance generalno ne svidja.
Tj. ne generalno nego uopste..... Mada ima jedan momak iz portugala - ahhhh ne mogu se sjetit da mu j****..... Cuo sam ga na boom festivalu prije 2 god... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Senior Member
|
![]()
Ne znam zasto se svi odmah fure kad netko spomene komercijalno eksponiranu facu? Jel to zato jer nije "znalacki" slusati npr. Tiesta!? Pa dobro, necu vrtjeti sve negove stvari cijele dane, ima takvih nesinkroniziranih bljuvotina da je to strasno, al jedna-dvije nadju mjesto na svakoj kompilaciji za auto...
Sto se tice opreme, ja sam jos uvijek vecinom na hardveru (i ne vjerujem da ce biti drugacije). Software JE ok, al ne onaj koji "pokusava biti hardware". Sto ocu reci, volim npr. absynth2 i njegove ambijentalne zvukove. Odlicno ih se moze upotrijebiti kao dodatak. FM7 takodjer. Ali npr. Reason3 - skoro mi je bilo zlo od onih emulacija ms20, Juno-a 60 i ostalih. Kakva su poboljsanja na Absynth-u 3 naspram dvojke? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |||
Psiho
|
![]() Quote:
Quote:
Dakle Euro trance je samo (neprikladan) naziv za masama prihvatljiv i banalno-sladunjav trens kakav prolazi samo u Europi gdje ljudi glazbu dozhivljavaju vechinom iskljuchivo rekreativno i u svrhu zabave. Nadam se da je ovo dovoljno chinjenichno. Quote:
![]() |
![]() |
#17 |
Pro Member
|
![]()
Nekada davno(1998 godine) sam slusao Cosmosisa,Pranu,AP...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Psiho
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#19 | |
Psiho
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#20 |
Junior Member
|
![]()
Aaaa...znači pretpostavljam da ni ti sebe ne uzimaš uopšte ozbiljno kad vršiš tu analizu.
O 3xOSC:mislio sam na pokretača teme. Last edited by R A V E N; 10-09-2006 at 12:19 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
my trance songs | Coolman | Promocija radova | 13 | 09-01-2010 10:47 PM |