|
|||||||
| Zoran Vračević - Vrač Jedan od nasih najrenomiranijih producenata, Clubing/Single Mixing veteran, covjek ciji je spisak uspjesnih radova veoma, veoma bogat (Ceca-London Mix, Las Ketchup (2 singla),Kylie, Jamelia, Bob Marley (2 singla), M People, Gloria Estefan, Bond, Narcoti Thrust (2 singla), Aaron Soul, Sugarbabes, Candice Alley,, Nate James, Kathy Brown, Kristine W, Doobie Brothers, Shystie, Raghav, Negrocan, Alabina, Ladies First, Nio...) |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Pro Member
|
Moguce je da su oni nesto babrali po EQ pozadi, ako neka kutija ne bi smela da zvuci kao da je krpa preko njih onda je to Elipsa
.
|
|
#2 | |
|
Pro Member
|
Quote:
Ne znam da li je do prostorije... Mislim, nije samo do prostorije, a Zanina prostorija je realno bulja... ali ti Tannoyi tamo rade tragicno, a kao stari ljubitelj, a sada "mrzitelj" novijih Tannoya, mogu da kazem da me nimalo ne chudi, sve to zvuci kao smece!!! Sve nove serije. HiFi magla "namenjena" studiju!? Naravno, ako pricamo o studijskom poslu... mislim da nikome ne prija shminka i "laz"... Opet, na sta smo/ste navikli!? Hmmmm.![]() P.S. Da konkretizujem pricu o "mrznji" Tannoya. Prvi utisak pred DMT15 Tannoyima bio je neverovatan, zaista... vise godina unazad, ali radeci na njima vec, evo, oko 5-6 godina, potpisujem NOGOM da su to najobicnija govna koja ne zasluzuju boravak ni u jednom studiju... Ako pricamo o perfekciji, oni to nisu... Ogromno, preduvano, mutavo smece! Kao i Elipse... Mislim, bar su takve i one bile tamo gde sam ih slusao! ![]() A i Vrach...Pozdrav... Sve je stvar ukusa... Ali, Tannoy je ukus, izgleda, davno izgubio. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
VIP Member
|
[quote=perun]Ne znam da li je do prostorije... Mislim, nije samo do prostorije, a Zanina prostorija je realno bulja...
Oko mixera, veliki Geneleci rade dobro...pozadi, dublje u sobi je vec druga prica. I moj prostor nije nesto specijalno akusticki sredjen. Kad sam se uselio u Soho studio (posle studija koji je bio u Sensible Studios) trebalo mi je vise od mesec dana da se naviknem na sound....prva soba je bila pro - dizajnirana, ova ne uopste. Ali sam namestio da oko miksera 2 metra ima dobar zvuk.... |
|
|
|
|
#4 |
|
Member
|
Зоћо, лепо си оно урадио. Има ту и тамо да се малко прича, али мени САМО оне са ГЛАСОМ "раде". Оне дечије песмице мало мање...
![]() Само цепај. Љуби те стари крај! Поздрав! |
|
|
|
|
#5 | |
|
VIP Member
|
Quote:
sat ima da se prica? Koje decije pesmice?
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Member
|
Ovaj... različiti su tripovi pesama, produkcijski su šarene, kapiram da je i jako tonski različito. Ovako, na gomili, lep presek tvog rada i tvojih inspiracija.
Par njih je po meni "dečije" prema kriterijumu koji nema veze sa tobom i tvojim idejama, nego sa muzikom koja se traži i vrti, tako da nemaš potrebe da se uzbuđuješ... ![]() Dal' radio za Evroviziju, Budvu, HN ili Sunflower... nebitno je. Takođe, istu težinu imaju u "prečanske" namenske kompozicije. Znači, svi smo u mašini za pravljenje novca. Ako me kapiraš. Pozdrav! |
|
|
|
|
#7 |
|
Pro Member
|
ovaj mozda je tema malo off i ne bi da pravim neku novu temu posto na ovu moze i nekako da se nadoveze znaci cika vrace koji su ti muzicki "uzori" kad si bio mlad/sad i zasto ? ja ne krijem da su mi kraftwerk i jmj glavni uzori ima tu i "novih" kao sto su the advent(Cisco Ferreira),jeff mills,liebing,juan atkins,derik may,aux88,laurent garnier, daft punk (sa homework izdanjem posle su mi posali ljiga al' to je njihov 3p) i slicni za elektroniku,sto se tice "ostale" muzike tu su mi lee schratch perry,afrika bammbbatta,george clinton(parlament/funkadelic),human league,visage,anne clarke....
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Pro Member
|
Quote:
Da li se ovo odnosi i na male tannoye? Reveal active proslu seriju (oni jednobojni)?
|
|
|
#9 | |
|
Pro Member
|
Quote:
E, za Reveal ovo gorepomenuto pljuvanje pomnozi sa najmanje 200... I dobices moje mishljenje (krajnje objektivno) o njima! ![]() Pozdrav...
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Pro Member
|
Nisam slusao puno monitora ali nisam primetio neku razliku u visokima kod reveal serije i npr. AIR15 serije na faxu?
Meni se bas cinilo da dynaudio vise zvuce kao hi fi nego tannoy ...
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|