|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Znaci ako bih radio (licno ja) posteno (sa inzenjerske tacke gledista) za vas koji volite klavijature, i pri tom imao u vidu da zelim da vas teram da se druzite sa programerima i ucite kako se realno razvija algoritam... i time povecavao nivo znanja i cinio napredak efikasnijim jer odredjenih preklapanja mora biti ako zelimo da stvari budu bolje.... ehm... to bi bilo nesto sto bi licilo mnogo na Chameleon. Naravno... poenta price je i u tome da Chameleon ima jednu vrlo ozbiljnu realizaciju MIDI kontrole, koja ima sve sto treba da bi bila najbolja moguca... pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#2 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
Drugi je problem sto proizvodjaci cipova stoje "u senci" poprilicno i mrmljaju u bradu "samo vi kupujte nase cipove....". Po prirodi stvari oni nemaju racuna da "smetaju" firmama u hvalisanju sta su sve napravile jer bi time ukakili svoj posao... Naravno niko ne dovodi u pitanje sta su firme koje prave sprave uradile, ima tu posla preko glave, ali cesto preteruju u tome koliki je njihov "doprinos".... Kada se dohvatis nekog DSP i krenes da radis sa njim, onda ti stvari postanu malko "jasnije"... mislim nije sve lagarija, ali ima preterivanja. Quote:
DSP procesori nisu otvorene arhitekture, i proizvodjaci tih cipova se cuvaju od otkrivanja kako njihovi procesori rade u sustini. Jedan od nacina je da istovremeno sa pravljenjem cipova prave i softverski alat za programiranje, tako da ne mozes da koristis sta god zelis nego ono sto su ti servirali... u tom slucaju i zbog tih razloga, dizajni kod proizvodjaca mogu jako puno da lice,.... a sto se tice razlika u zvuku izmedju raznih proizvodjaca... pa dobro... de... nisam ni hteo da ih proglasim dunsterima... nego sam hteo da kazem da im se marketing povremeno "zanese" i pocne da masta.... Recimo ovo mi strasno smeta kod zvucnika... kad citam kako je neki proizvodjac monitora RAZVIO tweeter... i jos ispricao pricu kako je to uradio.... a u stvari je kupio gotovu komponentu u ciji razvoj nije ulozio ni cent. Ljudi mogu biti jako mastoviti... pozdrav bogi
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
korg oasys! | dlukace | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 5 | 09-03-2006 07:52 PM |